EXCLUSIVITATE - INTERVIU CU UN SPION "Moscova a plătit majoritatea Bundestagului"

REDACŢIA BURSA
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 mai 2014

"Moscova a plătit majoritatea Bundestagului"

Scenariul izbucnirii unui război în Ucraina a devenit din ce în ce mai verosimil, în condiţiile în care forţele implicate în acest conflict - armata ucraineană, Rusia, SUA - sunt pregătite să intervină. Deja luptele violente din această regiune au făcut victime.

Ziarul BURSA a reuşit să facă interviu cu un agent sub acoperire implicat în acest conflict. Iată ce ne-a spus acesta.

Reporter: Vom avea război în Ucraina?

Agent: Armata rusă din Crimeea şi de la graniţele cu Ucraina este gata de acţiune.

În regiunea Odessa, federaliştii pro ruşi vor să-şi ia revanşa. Kievul şi-a pierdut încetul cu încetul controlul în regiune.

Nimeni nu iartă ce s-a întâmplat la Odessa.

Sângele este cel mai puternic argument în orice conflict.

Când Rusia a preluat Crimeea, nimeni nu a fost rănit.

Acum armata ucraineană atacă şi a demarat acţiunea militară.

Fiecare nouă victimă face ca pacea să fie din ce în ce mai îndepărtată.

Ucrainenii trebuiau să negocieze cu Vladimir Putin şi nu să aştepte ca Vestul să forţeze Rusia să accepte dorinţele lor.

Tragedia a început, iar acum nimeni nu mai controlează situaţia. Avem ciocniri regulate şi din ce în ce mai mulţi oameni nevinovaţi mor sau sunt răniţi.

Cu siguranţă, voluntari din Rusia vor lua parte la conflictul din Ucraina. În acest fel, nimeni nu poate acuza Rusia de intervenţie militară. Dar, în fapt, acest lucru ar putea să păcălească oameni înarmaţi să intervină şi să ajute separatismul.

Reporter: Care este principala miză a conflictului din Ucraina?

Agent: Vladimir Putin vrea, încetul cu încetul, să reconstruiască influenţa Uniunii Sovietice din anii ei de glorie. Şi a găsit pretextul - extinderea NATO către Est.

Intenţia preşedintelui Rusiei este să câştige cât mai mult teritoriu în Ucraina.

Acum nimeni nu poate să-i mai oprească pe ruşi. Ar fi bine ca Ucraina să fie de acord cu federalizarea ţării pentru că, numai aşa, cel puţin pentru o perioadă de timp, vom avea linişte.

Cât priveşte Republica Moldova, intenţia ruşilor este să pornească din Transnistria cucerirea acestui teritoriu.

Reporter: Cum comentaţi poziţia Germaniei în acest conflict?

Agent: Rusia a cumpărat aproape tot Bundestagul german.

Mita este generalizată, contează doar valoarea ei.

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, fost lider al social-democraţilor germani şi actualmente în Consiliul de Administraţie al gigantului Gazprom, este un prieten foarte apropiat de Vladimir Putin şi «îşi face bine treaba» printre parlamentarii germani.

Degeaba ar avea Angela Merkel o altă poziţie, pentru că găseşte o opoziţie puternică.

Vladimir Putin are prieteni puternici, foarte puternici; la fel şi Rusia.

Angela Merkel are mâinile legate. Depinde de coaliţia de guvernare şi de mediul de afaceri.

De exemplu, ea susţine, pe de o parte, o poziţie unică a Europei pentru cumpărarea gazului, dar, pe de altă parte, a declarat că nu poate interveni pentru acest lucru, pentru că firme private, nu publice, negociază cumpărarea gazului. Acest lucru înseamnă că statul german nu are nici o influenţă asupra sectorului privat, înseamnă că statul german nu vrea unificarea preţului la gaz, deoarece germanii n-ar plăti mai puţin.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre poziţia Marii Britanii în acest conflict?

Agent: Faceţi diferenţa între realitate şi ce vedeţi în presă.

Pot să vă spun că, într-una din aceste zile, Vladimir Putin a organizat o reuniune la Sankt Petersburg, unde şi-a strâns oligarhii şi le-a cerut să retragă 5 miliarde de euro din Londra.

Apoi l-a sunat pe premierul David Cameron şi i-a spus că poate să retragă şi mai mult, pentru totdeauna.

Cred că oficialul britanic a realizat consecinţele.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre negocierile dintre Rusia, Ucraina, UE şi SUA?

Agent: Un mare succes, pe care Rusia l-a obţinut recent, este negocierea recentă, fără Statele Unite, între Uniunea Europeană, Ucraina şi Rusia, privind actuala situaţie conflictuală şi aprovizionarea cu gaze a Europei. E foarte important că negocierile se poartă "acasă", fără SUA.

Situaţia actuală este foarte dinamică.

Barack Obama încearcă să o aibă pe Angela Merkel de partea sa.

Dar în fiecare zi Rusia negociază separat cu fiecare ţară europeană importantă - Marea Britanie, Germania, Italia, Franţa.

Este cam tot ceea ce v-am putut spune.

Reporter: Vă mulţumim!

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. 5 miliarde de euro sunt cam vreo 20 de lei pentru noi. consecinte doar in mintea agentului

    dezbina si cucereste e o medoda ce se pare ca da rezultate deocamdata, vom vedea pana cand

    Tipareste Banca Angliei 5 miliarde de euro instantaneu. Razboi civil la granita Rusiei este o problema masiva pt. rusi. Pierderea Ucrainei a fost o lovitura importanta.

    Este dizgratios sa iei interviuri unor nimeni cu epoleti,interviuri se iau doar personalitatilor,de cand s-a inventat presa.

    1. Interviuri gratioase cu tarani oarecari n-ai citit niciodata?

      Make, ce legatura este intre acest agent sub acoperire si dl. Ionel Nitu (fostul sef al analizei si sintezei din S.R.I. - pentru cei neinitiati), care exprima uneori diverse opinii in ziarul Bursa ? O relație de mijlocire sau o fi unul dintre omologii de la structurile cu atribuții pe spațiul extern ?

      Ba da,dar numai la tarani de geniu.

      Make, de ce jignesti taranii? 

    Interviul asta e o gluma.

    Rusia a pierdut Ucraina si devine o putere regionala.

    Intra si in criza economica si izolare internationala. 

    1. Rusia nu va renunta niciodata la ce si-a pus in gand . Chestia cu criza in Rusia nu este valabila . Are resurse sa traiasca singura 40-59 de ani. Asa ca mai pardon... domnule necunocator.

      Rusia e o urma aceea ce a fost candva. Militar, economic, politic, doctrinar, tot. Nici rusii nu mai sunt atat de pusi pe cuceriri, aici Putin are un dusman demn de luat in seama: propriul popor, in special rusii educati. Economic, Rusia e legata de finantele internationale, o izolare a ei nu le-ar conveni deloc oligarhilor (iar faza cu Cameron nu o cred, acolo s-a busit de fapt interviul). Militar, sa fim seriosi... Eu sunt curios ce-o sa faca ei cu populatia ucraineaza si cu cea tatareasca, pentru ca deportari ca pe vremea mustaciosului nu mai pot face.

    Europa are interese comune cu Rusia pentru ca pur si simplu se afla pe acelasi continent. Europa are interesul sa cumpare materii prime ieftine pentru ca altfel va fi inlaturata de pe piata de principalul competitor care este America. Rusii nu exporta produse chimice, americanii exporta pe aleleasi piete ca si europenii materiile prime fiind la preturi derizorii in SUA. Articol ridicol.

    1. CE a inceput intai ca o piata unica a otelului.

      Acum e timpul pentru un pret unic al gazului, altfel nu e CE. 

      De acord, este manipulator si stupid.

      Trosc, pleosc pret unic.... O piata unica nu insemna un singur pret!. CECO a fost piata carbunelui si a otelului insa a fost o piata in protectia vanzatorului, acum se discuta despre o cooperativa de cumparare. Nu are legatura pe nicaieri in afara de solidaritatea necesara in cadrul UE. Discutia era despre valoarea prin ochii firmelor UE a Rusiei versus America. Bunderstagul reprezinta cetatenii angajati in firme Germane, lor nu le numeste nimeni altcineva parlamentul :) Bunderstagul e platit de nemti nu de rusi!

    ... intelepciune, tradare sau stupiditate?! ... daca extinderea NATO catre est este pretextul Rusiei, cum se face ca occidentul a oferit acest pretext?! ...

    1. pai tocmai accelerarea si consolidarea extinderii NATO spre est a obtinut Rusia prin actiunile sale! Oricare din actiunile din tarile Baltice, Polonia sau Romania ar fi fost aproape de neacceptat si ar fi dus la proteste puternice ale Rusiei inainte de evenimentele din Ucraina. Acum sosirea a zeci de avioane de lupta ale NATO in zona nu starneste nici o reactie din partea Rusiei.

      oricum, actiunile Rusiei nu fac bine nimanui si culmea, nici macar Rusiei, desi unii rusi ar crede contrariul. 

      ... tocmai ati oferit un posibil raspuns la a doua intrebare ...

    Ala care nu stie ca e agent secret. Daca asta stie ca e sub acoperire, inseamna ca nu e agent bun.

    Revenind la articol, ma termin de ras ca un agent sub acoperire da interviuri in ziar 

    1. La fiecare ziar exista agenti sub acoperire. Articolul nefiind semnat, ce te face sa crezi ca agentul care a scris articolul nu stie mai bine de la cine primeste salariul?

    Make a trecut pe scenarita! a vazut ca da bine la romani si in presa si pe ecran. Oare o ia razna? 

    Acum, ca tot veni vorba; m-am intalnit si eu cu Nabucodonosor (ala sub acoperire) si mi-a furnizat niste stiri bomba, de ultima ora, in legatura cu Ucrainita (de la scenarita). O sa-i propun lui Make sa le dam in ziar. 

    Este cam tot ceea ce v-am putut spune. 

    Haha agentul bula ?

    Ma uit la cheltuielile SUA pt inzestrare si la ale Rusiei. Ma uit de asemenea la dotarea fortelor aeriene ale SUA si la ale Rusie si nu pot sa trag decat o singura concluzie - rusii nu au nicio sansa impotriva Vestului. De francezi (Napoleon) si respectiv de germani I-a salvat iarna si noroiul din stepal, Acum aceste aspecte nu mai conteaza. Sper ca Putin sa aiba suficienta minte incat sa inteleaga ca izbucnirea unui conflict nu foloseste absolut nimanui. Avem sansa de a exista (ceea ce nu se intampla pe planetele din vecinatate) si ne batem joc de ea in goana noastra absurda dupa nimic!! Ar trebui o reglementare acceptata unanim de toate tarile prin care in cazul unui razboi, in prima linie sa mearga clasa politica care accepta (voteaza pentru) razboi - si atunci cu siguranta nu vor mai exista razboaie interumane pe planeta. Este simplu sa ii trimiti pe altii la moarte. Sa mearga politicienii in prima linie, de exemplu, Putin si duma de stat, Obama si congresmenii americani etc. si sa vedem atunci daca vor mai fi razboaie. Desi toti suntem mici nu mai avem loc pe planeta asta unii de altii datorita ego-ului si ambitiilor desarte ale unor politicieni!! Nu au invatat nimic din istorie. Ei decid si populatia sufera.

    una dintre cele mai mari timpenii ever aparute pe ziarul bursa.

    un asemenea spion s-ar fi vindut scump ziarelor nemtesti, nu lui make. nevoia de senzational duce la pornografizarea presei economice. pacat.  

    1. Corect; vezi postarea nr 9. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb