EximAsig România a subscris prime de 2 milioane euro în anul 2011

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 iulie 2012

Compania de Asigurări Reasigurări Exim România (EximAsig România), al cărei acţionar majoritar este EximBank, a înregistrat prime brute subscrise de 8.484.688 lei (aproximativ 2 milioane de euro), în anul 2011, conform datelor auditate, comparativ cu anul 2010, când a subscris 429.605 lei, potrivit unui comunicat de presă.

Autorizată în august 2010 pentru practicarea asigurărilor de credite şi garanţii, compania şi-a extins activitatea pe parcursul anului 2011 prin obţinerea autorizaţiei de practicare a altor 6 clase de asigurări şi anume: asigurări de incendiu şi calamităţi naturale, asigurări de daune la proprietăţi, asigurări de răs-punderi civile, asigurări de accidente, asigurări de bunuri în tranzit (CARGO) şi asigurări de pierderi financiare, potrivit comunicatului.

Astfel, la finele anului 2011, asigurările de garanţii deţineau cea mai mare pondere în total portofoliu, respectiv 70%, urmate de asigurările de bunuri cu 14% şi asigurările de credite cu 13%. Procente mai moderate aparţineau asigurărilor de răspunderi civile (2%) şi asigurărilor CARGO (1,5%).

Cota de piaţă, pe segmentul asigurărilor de garanţii, a fost de 5,67%, faţă de 0,59% în 2010, EximAsig România ocupând locul 3 în clasamentul societăţilor de asigurare care activează pe piaţa de asigurări de garanţii, se mai arată în comunicatul citat.

"Obiectivul nostru pentru perioa-da imediat următoare îl reprezintă consolidarea poziţiei pe care am câştigat-o şi dezvoltarea portofoliului de produse pe care îl oferim prin crearea de pachete de asigurări care să poată fi utilizate în scopul unei protecţii complete", a declarat Radu Frîncu, preşedinte al directoratului EximAsig România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb