"EximBank" ar putea să acorde facilităţi de 31 milioane de euro

Elena Voinea
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 noiembrie 2011

Ionuţ Costea

Ionuţ Costea

"EximBank" analizează acordarea de facilităţi totale de aproape 31 de milioane de euro, pentru un pachet de 15 proiecte de investiţii, care urmează să fie derulate cu fonduri europene prin intermediul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Măsura 121 - Modernizarea exploataţiilor agricole, potrivit unui comunicat al băncii.

Ionuţ Costea, preşedintele "EximBank", a declarat: "Suntem încrezători că toate cele 15 proiecte vor ajunge la faza de implementare, iar EximBank va putea contribui astfel la atingerea obiectivului general al Măsurii 121: prin sprijinul oferit întreprinzătorilor din domeniu, aceştia vor putea realiza ferme zootehnice competitive, cu un înalt grad de automatizare, proiectate în conformitate cu standardele comunitare".

În funcţie de tipul proiectului, "EximBank" poate să acorde credite de investiţii destinate cofinanţării componentei care reprezintă contribuţia proprie a firmei, astfel o societate care a încheiat un contract de finanţare cu autoritatea de management, poate să obţină 100% din valoa-rea cheltuielilor eligibile şi neeligibile aferente contribuţiei proprii, potrivit comunicatului.

"EximBank" oferă credite destinate prefinanţării nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp, care apare între momentul plăţilor făcute către furnizori în cadrul proiectului şi cel al încasărilor de la autoritatea de management. Acestea pot să asigure tot până la 100% valoarea finanţării europene obţinute, se mai arată un comunicat.

Pachetul este completat de scrisori de confort, un instrument prin care banca îşi exprimă intenţia de a pune la dispoziţia societăţii fondurile necesare susţinerii proiectului, cu condiţia acceptării acestuia de către autoritatea de management, se mai arată în comunicat. În plus, "EximBank" poate să garanteze creditele contractate de companii de la alte bănci comerciale pentru implementarea proiectelor susţinute din fonduri structurale, potrivit comunicatului.

"EximBank" a acordat, în prima jumătate a anului, facilităţi pentru proiecte derulate cu fonduri europene a căror valoare depăşeşte 400 milioane de lei.

Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări a aprobat norma "Garanţii EximBank în numele şi în contul statului", prin care este instituită o schemă de garantare destinată dezvoltării infrastructurii, dezvoltării utilităţilor de interes public, dezvoltării regionale, susţinerii activităţii de cercetare-dezvoltare, protecţiei mediului înconjurător, ocupării şi formării personalului, susţinerii şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi pentru tranzacţii internaţionale, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial numărul 773.

Prin această schemă, "EximBank" urmează să garanteze în numele şi în contul statului, creditele contractate de întreprinderile mici şi mijlocii şi întreprinderile mari, se mai arată în Monitorul Oficial. Instituţia de credit va putea să acorde garanţii pentru împrumuturi pe termen scurt şi mediu pentru finanţarea producţiei şi serviciilor destinate exporturilor, inclusiv pentru finanţarea taxei pe valoarea adăugată care trebuie recuperată, aferentă exporturilor efectuate, potrivit datelor din Monitorul Oficial. În plus, garanţiile se acordă pentru scrisori bancare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb