Preşedinţii de CJ ai PNL, reuniţi la Bucureşti, i-au solicitat ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu să le ofere mai multe explicaţii privind măsurile pe care vrea să le introducă în Sănătate, arătând că ministrul va discuta cu aceştia în acest sens. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat: "Azi (marţi - n.r.) am avut o întâlnire la PNL şi cu marii aleşi, cu preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii marilor oraşe, după aceea o întâlnire şi cu miniştrii liberali ai Cabinetului Ponta. Am discutat diverse lucruri, foarte multe teme, între care şi aceasta (trecerea direcţiilor de sănătate la autorităţile locale, n.r.) dar nu sub titlul de nemulţumire. S-a solicitat - şi i-am transmis acest lucru domnului ministru Nicolăescu - s-a solicitat mai multă comunicare, mai multe explicaţii, mai multe argumente în legătură cu o măsură sau alta".
Liderul PNL Crin Antonescu a admis că ministrul Nicolăescu a prezentat măsurile legislative pe care doreşte să le implementeze la nivelul grupurilor parlametare, dar nu le-a discutat şi cu preşedinţii de Consilii Judeţene. "Domnul ministru Nicolăescu a făcut într-adevăr prezentarea in extenso a legislaţiei pe care doreşte să o introducă şi a schimbărilor pe care doreşte să le introducă, dar a făcut-o, cum era şi normal, în grupurile parlamentare. El a fost şi la grupurile liberale, la PSD şi la Cameră şi la Senat. E un om serios, tenace şi riguros organizat. Nu a apucat să discute cu preşedinţii de Consilii Judeţene, o va face şi asta-i tot", a spus Antonescu, citat de Mediafax.
Întrebat dacă se va rezolva şi problema banilor pe care preşedinţii de CJ îi solicită pentru autorităţile sanitare care vor trece în subordinea lor, Antonescu a spus că el nu discută probleme care sunt de resortul miniştrilor PNL.
Ministerul Sănătăţii a lansat un dezbatere publică un proiect de HG de reorganizare a ministerului potrivit căruia direcţiile de sănătate publică judeţene se reorganizează în opt autorităţi regionale, având în subordine 34 de oficii judeţene de sănătate publică, iar serviciile judeţene de ambulanţă, în opt servicii regionale, cu 33 de staţii regionale.