EXPLOATAREA GAZELOR DE ŞIST: Proteste în peste 60 de localităţi împotriva fracturării hidraulice

A.C.
Miscellanea / 6 aprilie 2014

Astăzi au loc simultan, în peste 60 de localităţi din România şi în mai multe oraşe din străinătate, mitinguri şi marşuri împotriva "fracking-ului", se arată într-un comunicat trimis de asociaţia România Vie.

Asociaţia transmite următoarele cereri Parlamentului şi Guvernului: interzicerea prin lege a fracturării hidraulice în explorarea şi exploatarea hidrocarburilor neconvenţionale, inclusiv a gazelor de şist, anularea Hotărârilor de Guvern "prin care s-au aprobat în mod ilegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de şist" şi "respectarea voinţei comunităţilor locale şi transparentizarea procesului decisional".

În comunicat se mai arată: "Protestele împotriva fracturării hidraulice au intrat într-o nouă etapă. În timp ce la Pungeşti se pregăteşte primul foraj, alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de şist. Metoda fracturării hidraulice, în cea mai agresivă formă, începe să fie implementată pe ascuns atât la exploatările clasice de petrol şi gaze, pentru creşterea productivităţii, cât şi la explorările din largul Mării Negre, fără niciun fel de studiu de impact asupra sănătăţii şi mediului".

"Aproape 100 de ONG-uri şi grupuri informale participă la organizarea Zilei Naţionale de Luptă împotriva Fracturării Hidraulice, printre care 70 de ONG-uri grupate în Coaliţia pentru Mediu, Mişcarea de Rezistenţă de la Pungeşti, Asociaţia România Fără Ei, Comunitatea Uniţi Salvăm, Academia Civică Bihor, Asociaţia România Vie, Asociaţia Femeilor Universitare, Asociaţia Cetăţenilor Abuzaţi din România, DobroGeea, Mişcarea Naţională de Rezistenţa, Centrul de Intervenţie Civică, precum şi primari şi preoţi din zonele afectate de lucrările privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist. Au fost pornite peste 10 acţiuni în instanţă, unele dintre ele în desfăşurare, prin implicarea unor avocaţi pro bono şi a mai multor ONG-uri. De asemenea, peste zece documente ştiinţifice care demonstrează impactul fracturării hidraulice au fost strânse şi traduse de voluntari", mai transmite asociaţia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Este o prostie monumentala sa fortezi printr-o politica proasta debransarile de la termoficare generate de furtul din facturi- fapt care creste consumul de gaze actual declarand stupiditati de genul independentei energetice pentru Ro - tarta interconectata la sistemul european de gaze

    Astept ziua cand , in sfarsit , SRI va sesiza Parchetul si va trimite dupa gratii cativa smecheri de pe la ONG -uri care cred ca nu stim cine le da banii sa faca agitatie degeaba . Pentru ca , in final , vom exploata tot ce ne-a dat natura .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb