EY: India - lider global pe piaţa IPO, în 2023

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 noiembrie 2023

EY: India - lider global pe piaţa IPO, în 2023

English Version

An record: 21 de IPO-uri lansate în India, în al treilea trimestru din anul curent, comparativ cu patru în acelaşi trimestru al anului trecut, ceea ce indică o creştere cu 425% Fondurile atrase astfel au ajuns la 1,77 miliarde de dolari, în creştere cu 376% faţă de anul aterior

India a devenit lider global pe piaţa ofertelor publice iniţiale (IPO) în 2023, cu 21 de IPO-uri lansate în al treilea trimestru din anul curent, comparativ cu doar patru în acelaşi trimestru al anului trecut, ceea ce arată o creştere cu 425%, conform unui raport EY, citat de timesofindia.indiatimes.com.

Potrivit sursei menţionate, fondurile strânse astfel în perioada iulie-septembrie 2023 au ajuns la 1,77miliarde de dolari, în creştere cu 376% faţă de acelaşi interval din 2022.

Sectorul IMM-urilor a înregistrat, de asemenea, progrese, strângând 165,76 milioane de dolari prin IPO-uri. Primele trei IPO-uri după valoarea fondurilor atrase au fost ale RR Kable Ltd., Concord Biotech Ltd. şi SAMHI Hotels Ltd.

Sectoarele care au condus acest boom al IPO-urilor din India au fost produsele industriale diversificate, produsele de consum şi retailul, respectiv tehnologia.

Adarsh Ranka, partener la o firmă membră a EY Global, afirmă: "Peisajul IPO este martor la o creştere a activităţii determinată atât de îndemnul de a exploata pieţele de capital înainte de alegerile generale din India, cât şi de o activitate economică puternică, respectiv de sentimentul pozitiv al investitorilor autohtoni şi străini faţă de India. Ne aşteptăm ca acest impuls să continue până la începutul semestrului al doilea din 2024. Pentru valorificarea acestei creşteri fără precedent, companiile trebuie să se concentreze pe menţinerea transparenţei, pe o guvernanţă solidă şi pe inovaţie în modelele lor de afaceri. Planificarea strategică şi luarea deciziilor prudente vor fi esenţiale pentru a profita la maximum de oportunităţile viitoare".

În august 2023, s-au înregistrat 5,2 miliarde de dolari din investiţii de private equity (investiţii de capital) şi venture capital (capital de risc) în India, reflectând o creştere cu 127% faţă de august 2022 şi de 18% faţă de iulie 2023. Ieşirile de private equity/venture capital au însumat 4,3 miliarde de dolari în 37 de tranzacţii, ceea ce indică un avans anual de 35%, potrivit EY.

Odată cu apropierea alegerilor din Lok Sabha (camera inferioară a Parlamentului), din 2024, companiile sunt dornice să-şi lanseze IPO-urile, ceea ce a dus la cererea crescută de oferte din acest an, în comparaţie cu 2022.

Peste 25 de firme şi-au depus prospectele de ofertă în trimestrul al treilea din 2023, semnalând IPO-uri viitoare solide. Piaţa continuă să favorizeze întreprinderile care prezintă modele operaţionale puternice, cu potenţial de expansiune şi bine guvernate, conchide raportul.

S&P Global: India urmează să devină a treia economie din lume, până în 2030

Transformarea digitală în ritm alert şi o clasă de mijloc în creştere rapidă vor stimula expansiunea Indiei, ducând economia acestei ţări pe locul al treilea în lume până în 2030, potrivit S&P Global Market Intelligence. Conform sursei citate, India va urma Statelor Unite ale Americii şi Chinei, depăşind Germania şi Japonia.

În prezent, India este a cincea mare economie a lumii, depăşind Marea Britanie în 2020.

S&P Global anticipează că economia Indiei se va dubla, ajungând la peste 7,3 trilioane de dolari în 2030, de la 3,5 trilioane de dolari în 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb