Facebook şi Twitter au închis conturile preşedintelui Donald Trump

A.P.
Internaţional / 6 august 2020

DONALD TRUMP

DONALD TRUMP

Facebook şi Twitter l-au cenzurat pe Donald Trump pentru postări în care preşedintele a afirmat că copiii sunt "aproape imuni" la coronavirus, scrie Bbc.

Facebook a şters postarea - un clip dintr-un interviu pe care domnul Trump l-a acordat pentru Fox News - spunând că acesta conţinea "dezinformare despre coronavirus".

Twitter a urmat, spunând că a îngheţat un cont de campanie Trump din pricina aceluiaşi clip.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat miercuri seară: "Acest videoclip include afirmaţii false conform cărora un grup de persoane este imun la covid-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privinţa dezinformării legăte de covid."

A fost prima dată când gigantul social media a luat măsuri pentru a elimina conţinutul postat de preşedinte pe baza politicii sale de dezinformare a coronavirusului, dar nu pentru prima dată când l-a penalizat pe domnul Trump pentru conţinutul de pe pagina sa.

Mai târziu, miercuri, Twitter a declarat că a îngheţat contul @TeamTrump, deoarece a postat acelaşi extras din interviu, scrie Bbc.

Un purtător de cuvânt al Twitter a spus că tweet-ul @TeamTrump "Încalcă regulile Twitter privind dezinformarea COVID-19.

Proprietarul contului va fi obligat să înlăture Tweet-ul înainte să poată trimite din nou Tweet."

Ulterior, se pare că a fost şters.

Luna trecută, Twitter l-a suspendat temporar şi pe fiul domnului Trump, Donald Jr, pentru că a împărtăşit un clip prin care promova dezinformarea despre hidroxicloroquina.

Miercuri, Trump a vorbit telefonic la emisiunea de dimineaţă de la "Fox and Friends" şi a susţinut că este timpul ca toate şcolile din ţara să se redeschidă.

El a spus: "Dacă te uiţi la copii, copiii sunt aproape cu siguranţă - imuni la această boală.

Ei au sisteme imunitare mult mai puternice decât noi, adulţii.

Şi nu au o problemă, pur şi simplu nu au o problemă".

Domnul Trump, care candidează la reelecţie în noiembrie, a mai spus despre coronavirus: "Acest lucru va dispărea. Va dispărea cum toate celelalte lucruri dispar".

Adevărul despre infecţia cu coronavirus la copii

Copiii pot prinde şi transmite virusul, dar prezintă un risc extrem de scăzut de a se îmbolnăvi.

Adulţii - şi în special adulţii în vârstă - sunt mult mai susceptibili să fie grav bolnavi şi să moară din cauza complicaţiilor.

Cel mai mare studiu făcut până în prezent, care a implicat peste 55.000 de pacienţi, a constatat că doar 0,8% aveau sub 19 ani.

Jumătate din toate persoanele cu coronavirus confirmat, care au fost admise în unităţi de îngrijire critică din Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord aveau 60 de ani sau mai mult la 31 iulie, potrivit unei organizaţii de caritate.

Un studiu recent realizat în SUA despre cazurile de coronavirus la 7.780 de copii din 26 de ţări a descoperit că unul din cinci copii nu aveau simptome, citează Bbc.

Aproximativ 3,3% au fost admişi în unităţi de terapie intensivă şi şapte au decedat, potrivit cercetărilor de la Universitatea din Texas Health Science Center din San Antonio.

Un studiu realizat la London School of Hygiene and Tropical Medicine a descoperit că persoanele sub 20 de ani erau cu 50% mai puţin susceptibili la coronavirus decât cei peste 20 de ani.

Au existat cazuri extrem de rare de copii care au dezvoltat un sindrom inflamator similar cu boala Kawasaki, iar oamenii de ştiinţă explorează un posibil răspuns imun întârziat la coronavirus.

De ce Facebook a eliminat ultima dată o postare Trump?

În iunie, Facebook a spus că a eliminat reclamele pentru campania de reelecţie a preşedintelui Trump care foloseau un simbol nazist, mai exact un triunghi roşu inversat (simbol folosit de nazişti pentru a eticheta adversarii, precum comuniştii).

Anunţurile, care au fost postate pe paginile preşedintelui Trump şi vicepreşedintelui Mike Pence, au fost online timp de aproximativ 24 de ore şi au avut sute de mii de vizualizări înainte de a fi scoase.

Şe redeschid şcolile americane din toamnă?

Aproximativ 20 dintre cele 25 de districte din ţară au anunţat că vor începe studiile la distanţă.

Şcoala Episcopală Sf. Andrei a declarat printr-o scrisoare către părinţi că va opta pentru învăţământul virtual, pentru a proteja sănătatea elevilor, familiilor şi personalului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asa se intampla cand ajungem la mana acestor corporatii fasciste

    Incetati sa folositi produsele acestori nenorociti si veti vedea cum colapseaza. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb