Familia fostului ministru Dan Ioan Popescu îşi închide afacerea cu produse chimice

Mihnea Rău
Ziarul BURSA #Materii Prime / 6 mai 2009

Familia fostului ministru Dan Ioan Popescu îşi închide afacerea cu produse chimice

Scăderea industriei textile, ca urmare a crizei economice, face victime şi la nivel înalt. Familia fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, şi partenerii ei străini au decis lichidarea afacerii cu produşi chimici auxiliari pentru industria textilă- Bozzetto România.

Firma Bozzetto Italia, partenera familiei Popescu, a fost implicată în una dintre cele mai mari tranzacţii la nivel european din ultimii zece ani.

Autoritatea de concurenţă a Uniunii Europene a solicitat, în 2002, puternicului grup minier german RAG să se retragă din firma < Bozzetto > şi să vândă, de asemenea, participaţia din România, adică din firma administrată de soţia ministrului Popescu. Grupul german RAG a fost obligat atunci de autoritatea europeană să renunţe la afacerea Bozzetto, dacă mai vrea să preia al treilea producător german de produse chimice - gigantul DEGUSSA.

RAG AG este o companie multinaţională cu sediul la Essen, fiind implicată în sectorul minier, industria chimică şi în afacerile imobiliare.

Preluarea companiei DEGUSSA ar fi însemnat atunci o creştere importantă a veniturilor RAG, de la 15 la 20 de miliarde euro, iar numărul angajaţilor ar fi crescut de la 82.000 la 100.000. RAG urma să achiziţioneze un pachet majoritar reprezentând cel puţin 50,1% din capitalul DEGUSSA, printr-o tranzacţie în etape. Prima etapă prevedea ca, prin ofertă publică, RAG să cumpere o parte din acţiunile DEGUSSA pe care E.ON le punea în vânzare pe piaţa de capital, iar apoi printr-o tranzacţie directă între cele două părţi, astfel ca RAG sa poată atinge pragul majoritar.

Tranzacţia RAG-Degussa s-a finalizat în 2006, însă nu ştim dacă grupul german a mai renunţat la afacerea din Italia, respectiv România.

Dan Ioan Popescu nu a putut fi contactat ieri ca să comenteze închiderea afacerii din România, în care soţia sa mai deţine 30%, şi nici dacă nemţii s-au retras până la urmă din firma italiană.

Lichidarea voluntară a afacerii, după şaisprezece ani de activitate, este motivată oficial de acţionarii companiei Bozzetto prin faptul că societatea nu-şi mai poate realiza obiectul de activitate din cauza condiţiilor actuale de pe piaţa de desfacere din România.

În 2007, firma Bozzetto România a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 1,4 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. saracul dip a luat destui bani de la omv ca sa traiasca si pe lumea cealalta ,cind a vindul petromul cite vile o avea

    1. pai s vrandut cateva la prietenii lui de la Luxten, cu milioane de euro... plus niste hoteluri pe la munte...asa ca s-ar putea sa fie chiar sarac saracul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb