Farmaceutica Remedia a alocat 50% din profit ca dividende, anul trecut

I.A.
Comunicate de presă / 16 februarie 2022

Farmaceutica Remedia a alocat 50% din profit ca dividende, anul trecut

Farmaceutica Remedia (RMAH) a alocat acţionarilor, anul trecut, dividende de 14,3 milioane de lei, cu un randament de peste 15%, conform unui comunicat al companiei.

De asemenea, Remedia a lansat primul Robot Smart pentru farmacii din ţara noastră, care a deschis un capitol nou în istoria dezvoltării farmaciilor - digitalizarea, mai arată distribuitorul de medicamente.

Pentru 2020, Farmaceutica Remedia a raportat un profit total net repartizat de 28,2 milioane de lei, ceea ce înseamnă că aproximativ 50% din profit a fost distribuit de companie către acţionari. Un impact major asupra rezultatului financiar obţinut de companie în 2020 a fost vânzarea a 52 de farmacii către HelpNet pentru circa 40 de milioane de lei.

Astfel, Farmaceutica Remedia se numără printre companiile care au oferit cele mai ridicate randamente ale dividendelor în ultimii ani, potrivit unei analize realizate de Prime Transaction. Media randamentelor dividendelor oferite de Remedia a fost 5,26% pe ultimii zece ani, 5,51% pe ultimii cinci ani şi 7,66% pe ultimii trei ani.

Primul robot Smart pentru farmacii din Remedia

Anul trecut, distribuitorul de medicamente a lansat în parteneriat cu BD Rowa, producător german de roboţi pentru farmacii, primul robot Smart la Farmacia Remedia Bucureşti, a instalat opt roboţi la alte farmacii şi estimează circa zece instalări de sisteme robotice pentru automatizarea farmaciilor şi depozitelor din România, Bulgaria şi Republica Moldova pe parcursul acestui an.

Valentin-Norbert Ţărus, preşedintele CA al Farmaceutica Remedia, a spus: "Suntem orientaţi spre digitalizarea pieţei farmaceutice, asumându-ne rolul de lider pe piaţa românească în procesul de automatizare şi dezvoltare a serviciilor farmaceutice prin implementarea de roboţi în farmacii, spitale şi depozite farmaceutice. Susţinem aplicarea conceptelor inovatoare de sustenabilitate şi digitalizare".

Printre primele companii cu scoruri ESG publicate

Farmaceutica Remedia se numără printre primele opt companii listate la Bursa de Valori Bucureşti cu scoruri ESG publicate pe portalul BVB Research Hub.

Primele scoruri ESG (Environmental, Social, and Governance) pe piaţa de capital locală sunt disponibile din 8 februarie, pe platforma BVB Research Hub a Bursei de Valori Bucureşti. Scorurile fac parte din rapoartele pregătite de Sustainalytics în cadrul colaborării cu BVB, iniţiate în 2020, pentru opt dintre companiile listate la Bursa de la Bucureşti: Farmaceutica Remedia, Antibiotice Iasi, BRD Groupe Societe Generale, Nuclearelectrica, OMV Petrom, TeraPlast, Transgaz şi Bursa de Valori Bucureşti.

În 2021, Farmaceutica Remedia a obţinut nota maximă la evaluarea Vektor pentru comunicare cu investitorii, fiind între cele zece companii care au obţinut punctajul maxim la această evaluare.

Remedia este prezentă de 30 de ani pe piaţa farma şi de 25 ani la BVB, operează în prezent 25 de unităţi proprii de retail în 8 judeţe, (în special în judeţele Hunedoara, Alba şi Sibiu) şi distribuţia engross cu Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics SRL, care oferă şi servicii logistice prin intermediul a şapte centre la nivel naţional, înregistrări, marketing şi promovare medicală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb