FAŢĂ DE REZULTATUL DIN 2021 Aquila si-a majorat profitul cu 20% anul trecut, la 85 milioane lei

D.T.
Piaţa de Capital / 27 februarie 2023

Aquila si-a majorat profitul cu 20% anul trecut, la 85 milioane lei

AQUILA, o companie de servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, încheie anul 2022 cu afaceri în creştere şi un profit net de 85 milioane lei, cu 20% peste anul anterior, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, rezultatul obţinut vine în contextul creşterii veniturilor companiei cu 15%, până la 2.210 milioane lei, susţinute de segmentul de distribuţie, în special de vânzările prin canalul HoReCa şi cel de proximitate (benzinării şi magazine de proximitate), precum şi de brandurile proprii. Rezultate în creştere a obţinut şi compania achiziţionată în 2021, Trigor AVD, unul dintre primii jucători de pe piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum din Republica Moldova.

Cătălin Vasile, CEO AQUILA, a afirmat că: "Strategia AQUILA este confirmată de rezultate financiare istorice, în primul an de prezenţă la Bursa de Valori Bucureşti. Ne-am concentrat pe diversificarea portofoliului de produse, dezvoltarea brandurilor proprii şi pe canalele de distribuţie cu ritm mai mare de creştere".

"Am integrat în activitatea noastră componenta de sustenabilitate, continuăm investiţiile în proiecte care ne vor mai face mai eficienţi, ne vor consolida rezultatele şi vom reduce continuu amprenta asupra mediului", adaugă CEO-ul companiei.

În structura veniturilor, toate cele trei segmente de afaceri au înregistrat creşteri: distribuţie, 15%, logistică, 7%, şi transport, 15%. Veniturile aferente brandurilor proprii, Gradena şi La Masă, au avut un avans de 43% în 2022, până la 67,5 milioane lei, se mai arată in comunicat.

Marja brută a companiei s-a îmbunătăţit cu 1,6 puncte procentuale, până la 21,3%, influenţată de mixul de produse vândute şi de concentrarea pe canalele cu cele mai bune rezultate.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb