FBI: Pierderile globale din infracţiuni cibernetice - 12,5 miliarde de dolari, în 2023

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 iunie

FBI: Pierderile globale din infracţiuni cibernetice - 12,5 miliarde de dolari, în 2023

English Version

Cifra este de peste trei ori mai mare faţă de cea din 2019

Pierderile legate de plângerile privind infracţiunile cibernetice au atins 12,5 miliarde de dolari în 2023, în creştere cu două miliarde de dolari faţă de 2022 şi de peste trei ori mai mari faţă de suma înregistrată în 2019, în ciuda faptului că numărul de plângeri aproape s-a dublat comparativ cu 2019, conform unui raport FBI, citat de Statista.

FBI a lansat, în luna aprilie, raportul său anual privind infracţionalitatea pe internet, evaluând toate plângerile înregistrate prin intermediul centrului său de profil (IC3). Conform analizei FBI, pierderile raportate din cauza infracţionalităţii informatice au crescut semnificativ începând cu anul 2021.

Chiar dacă în 2021 a fost înregistrată o creştere cu numai circa 700 de milioane de dolari a pierderilor legate de infracţiunile cibernetice, iar numărul plângerilor a sporit, avansul pierderilor din 2021 până în 2022 a fost mai pronunţat. Acest lucru sugerează că infractorii au putut extrage ilegal sume mai mari de bani per încălcare a legii, notează sursa citată.

Cele mai multe fonduri au fost pierdute din cauza fraudelor investiţionale şi a piratării adreselor de e-mail ale companiilor, potrivit FBI. Aceşti doi vectori de atac au fost folosiţi la aproximativ 60% din furturile de bani raportate. Deşi aceste cifre sunt deja substanţiale, sumele reale ar putea fi mult mai mari în condiţiile în care FBI nu poate analiza decât cazurile raportate prin intermediul propriei platforme.

SUA şi Regatul Unit, zonele geografice cu cele mai multe infracţiuni cibernetice

Datele din raportul FBI arată, de asemenea, o preferinţă clară în distribuţia geografică a infracţiunilor cibernetice: 521.652 de plângeri au fost depuse din Statele Unite şi 288.355 din Regatul Unit. În SUA, cele mai multe plângeri au provenit din California, Texas şi Florida. SUA s-au clasat, de asemenea, pe primul loc în ceea ce priveşte banii pierduţi din fraude, cu 2,1 miliarde de dolari sau 17% din totalul raportat la nivel mondial. În afară de SUA şi Marea Britanie, ţările cu un număr ridicat de plângeri depuse au fost Canada (6.601), India (3.405) şi Nigeria (1.779).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb