Fed avertizează că va înăspri testele de stres

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iunie 2014

Banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) a avertizat băncile americane că testele privind capacitatea lor de a supravieţui unei eventuale crize financiare vor fi mai dure şi vor presupune noi evaluări ale ris­cului, respectiv controale periodice care să arate că acestea pot rezolva orice deficienţă identificată în procesul de verificare.Conform Fed, testele vor avea loc în mod regulat, pentru ca instituţiile de credit să remedieze vulnerabilităţile identificate.

Banca centrală va acorda o atenţie sporită elementelor macro ale testelor de stres, precum expunerea comună mai multor instituţii de credit şi riscul pe care îl reprezintă pentru sistemul financiar, a declarat şeful diviziei de reglementare din cadrul Fed, Daniel Tarullo, potrivit Financial Times.

Testele de stres anuale ale Fed sunt importante pentru băncile din SUA pentru că decid dacă instituţiile financiare sunt suficient de solide ca să poată majora dividendele sau să răscumpere acţiuni. În cazul subsidiarelor din SUA ale unor bănci străine, verificările decid în ce măsură acestea pot plăti dividende mai mari băncii-mamă.

În acest an, bănci precum "Citigroup" şi diviziile americane ale HSBC, "Royal Bank of Scotland" şi "Santander" nu au trecut testele de stres ale Fed, din cauza modelelor procedurilor şi a sistemelor de control intern, deşi capitalizarea lor se afla la un nivel adecvat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Criza a fost cauzata de sistemul bancar de investitii, ajutat de sistemul bancar comercial. La americani si cam peste tot, ele lucreaza mana-n mana, de fapt se intrepatrund. Asta pentru a face bani mai multi. Dar oare de ce, indicii americani si din alte tari dezvoltate accesorii SUA, adica japonezi, germani, singaporezi, etc. urca de 3 ani incontinuu aproape, insa "au in continuare probleme economice"? Cu adica, salariile conducatorilor societatilor de credit au crescut enorm, actionarii sunt mai bogati, dar au probleme in continuare cu riscul si supravegherea? Pai nu cumva FED a ajutat pe acesti imbogatiti istoric sa fie si mai bogati? Nu cumva a platit recuperarea pierderilor arabilor bogati, tinandu-se de cuvant atunci cand le-a promis siguranta si profituri atunci cand i-a invitat sa-si investeasca petro-dolarii in SUA? Nu cumva FED isi permite sa manipuleze opinia publica prin indicatorii statistici? Nu mai stim exact, pentru ca optimismul este sustinut cu emitere de moneda, care creste preturile actiunilor. Fondurile de investitii nu prea au pus botul la asta, au cam ratat aceasta crestere, in care evident ca n-au crezut. Poate nu toti, insa pe multi FED inca ii mustruluieste, prin mass-media manipulata, ca au ratat cresterea. De fapt, cred ca FED ar dori sa vada banii "reali" (nu pe cei tipariti in ultimii 3 ani) venind si dand profitul celor care au beneficiat in ultimii 3 ani de aceasta crestere. Dar acestia din urma sunt de fapt tot bancile care au produs criza, nu? Foarte ciudat. Se dovedeste ca de fapt, criza imobiliara nu s-a rezolvat, insa cei care au produs-o s-au imbogatit, de fapt. Si FED inca neglijeaza inflatia mascata dar reala. Si nu cumva ca asta sa creasca tensiunile sociale, ca va fi mai rau. Oricum, artificialitatea pietei de capital internationale se vede cu ochiul liber. Nu de alta, insa de ce FED ar avea nevoie de inasprirea supravegherii bancare daca pana acum totul a mers "asa de bine"? Poate ca isi da seama ca eforturile au dus numai la minciunele? Si minciunelele au imbogatit doar pe unii? Si acum nu vrea sa fie tap ispasitor? Pai o sa cam fie... Bernanke a plecat, si ia acum bani o groaza de la arabii pe care i-a salvat si imbogatit, doar vizitand seminariile si intalnirile. Si ceilalti au plecat. De rotatia cadrelor ati auzit? Eee, la ei e mai complexa, mai elaborata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7308
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9957
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.2774

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb