Federal Reserve recomandă curcanul din tofu de Ziua Recunoştinţei

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 noiembrie 2021

Federal Reserve recomandă curcanul din tofu de Ziua Recunoştinţei
Călin Rechea

Asumarea unilaterală a unor noi mandate de către băncile centrale, în condiţiile în care aceste instituţii ignoră cu impunitate obligaţia menţinerii stabilităţii preţurilor, a căpătat recent noi dimensiuni, cel puţin în Statele Unite.

Prin intermediul diviziei sale din St. Louis, Federal Reserve îi sfătuieşte pe americani să pună pe masa de Ziua Recunoştinţei nu un curcan adevărat, ci un curcan din soia.

"O porţie copioasă de curcan servită de Ziua Recunoştinţei costă 1,42 de dolari. La acelaşi nivel al caloriilor, o porţie similară bazată pe soia costă doar 66 de cenţi şi conţine o cantitate de proteine de aproape două ori mai mare", se arată în "analiza" publicată pe site-ul Federal Reserve Bank of St. Louis sub titlul "Turkey or Tofurkey?".

În estimarea costurilor pentru porţiile de curcan şi tofu nu au fost incluse costurile energiei, al timpului consumat cu prepararea sau al celorlalte ingrediente.

Economiştii Fed-ului din St. Louis utilizează preţurile trimestriale ale cărnii de pasăre şi al boabelor de soia la nivel global pentru a determina, cu ajutorul unor coeficienţi de transformare, costul meselor echivalente din punct de vedere caloric (vezi graficul).

Totul este justificat ştiinţific. Astfel, curcanul la cuptor are o valoare calorică de 3 ori mai mare şi o valoare proteică de 1,5 ori mai mare comparativ cu o cantitate de tofu care are aceeaşi greutate.

Autorul mai prezintă şi o serie de beneficii suplimentare ale înlocuirii curcanului cu tofu, cum ar fi un volum de aproape trei ori mai mare al preparatului din soia. În acest fel, familiile fie vor putea sta mai mult timp la masă împreună, fie vor avea mai multe resturi pentru mesele din zilele următoare.

În articolul publicat pe blogul Federal Reserve Bank of St. Louis se aminteşte că din 1990 până în prezent preţul mediul al cărnii de pasăre a fost de 6 ori mai mare decât preţul mediu al boabelor de soia.

Economiştii băncii centrale americane au anunţat pe Twitter publicarea "analizei" de mai sus, iar reacţiile nu s-au lăsat aşteptate.

"Nu se poate să fie real aşa ceva", a scris un cititor, iar altul a răspuns că "este incredibil cum poţi să fii aşa de rupt de realitate".

Zerohedge a preluat reacţia unui cititor care încerca să se amuze la ideea că "Federal Reserve ne arată cum să ne distrăm în sărăcie alimentară".

Din păcate, îndemnurile băncii centrale americane pentru trecerea la o alimentaţie ştiinţifică sunt cât se poate de reale. Nu peste peste mult timp va veni probabil şi îndemnul să trecem pe cozonac dacă pâinea va fi prea scumpă, mai ales dacă ne gândim că este şi dăunătoare sănătăţii.

În acest context, nu ar mai trebui să mai surprindă pe nimeni dacă băncile centrale vor lansa cărţi de alimentaţie ştiinţifică, mai ales că au tot timpul din lume la dispoziţie şi nici nu se ocupă de altceva.

Între reţete se vor regăsi, negreşit, şi delicioasele preparate din insecte şi viermi şi poate cineva va fi suficient de îndrăzneţ să redescopere chiar şi beneficiile multilaterale ale "produsului verde".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Hrana verde sau produsul verde eeste titlul celebrului film din 1973 al marelui regizor Rich ard Fleicher ,,Soylent Green" care abordează temele perene ale distopiei, respectiv eutanasierea în masă și canibalismul mascat în hrana sau produsul verde, alcătuit din sinteza cadavrelor celor eutanasiați, repere ale marii resetări care ni se pregătește de multă vreme, de care am auzit, spre rușinea mea, doar în anul 2018, când am fost avertizat că voi ține minte anul 2020. Dar ce voi ține minte anii 2022-2025, țineți-vă bine!!!

    1. "Noi in anul 2000 cand nu vom mai fi copii", daca mi-ar fi spus cineva ca in loc de roastbeef Kobe o sa mi se recomande curcan Tofu as fi zis ca e "amintiri din viitor" :-)

    Ca de obicei, un articol interesant.

    La noi, oranduirea trecuta comunista a fost impuscata pentru ca ne recomanda alimentatia stiintifica, in timp ce nomenclatura facea altceva. Colegii lor, cu convingeri ale caror diferente sunt doar usor diferite in forma nu in fond, autointitulati "progresisti", ne recomanda acelasi lucru. Oare ce-i de facut?  

    e mult umor in titlul asta :) ... multumesc Calin pentru articol... desi sunt amarat din cauza dictaturii sanitare care ma inconjoara (dar nu ma cuprinde!) ... mi-ai smuls un zambet sincer citind titlul ! Apoi am citit si articolul!

    Dumnezeu sa ne ajute!  

    1. Ai încredere în Dumnezeu!!! El ne va ajuta și vom vedea înlăturarea jugului fascist (am înțeles că nu-i voie să-i spui nazist nici măcar după ce vom număra morții, în câțiva ani).

      Dar de ce-i spui nazist când aproape toți cei implicați în genocid sunt din ,,boborul ales", de la Scchwab, la Fauci și la șefu' de la Gamaleia??? În NSDAP doar fuhrerul și nr.2 din SS aveau unele rude din ,,boborul ales". 

      Trezirea!!! Vă propun să numărăm schiopii și să analizăm graficul celor decedați sub 60 de ani, deocamdată doar din Marea Britanie, din martie până în septembrie din care în raport de 2/1 domină cei ,,imunizați". 

      Vezi ce se întâmplă în Gualdelupa și nu numai, iar acesta e doar începutul.

      De altfel, nici eu nu mai vreau să postez aici, întrucât mi se pare ipocrit să scriu pe forumul mediat de un domn care chiar crede în ,,măsurile de combatere a pandemiei", sau de combatere a puricilor, păduchilor, goyimilor și a altor specii și rase inferioare în ,,noul normal". 

      Sigur o sa va ajute Dumnezeu! Meritati!

      Va impartasiti cu aceeasi lingurita, platiti zeciuiala, tineti posturile cu sfiintenie si, mai ales, urmati intocmai indemnul apostolului "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti!" (Mt. 22, 39). 

    Asa ca mesajul vegan e incurajat tacit de sus ,tot de unde d Powel a fost incurajat cu politica monetara extrema pe termen lung ,suplimentata cu cumpararile de active (unele clase f discutabile !) tot la scara inimaginabila . Ca de acolo vine inflatia si umflarea bulelor speculative pe toate activele ....si pretul curcanului de ziua Recunostintei .

    Dupa ce pretul vietii ,al locuintelor ,al creditelkor etc vor atinge valori inaccesibile pt americanul care lucreaza si are familie ,se va opri tavalugul inflatiei si d Powel va fi felicitat unanim ca a salvat capitalismul . Iar Recunostinta se va revarsa in valuri de revolte ,jefuiri de magazine si crime aleatorii in masa . Din nefericire ,deja aceste evenimente se petrec acum ,chiar in saptamana Recunostintei in 2021 !  

    cand ajunge "economistul" sa iti spuna cum sa mananci, ce sa imbraci, cum sa "nu poluezi"... inseamna ca nu e de bine.

    Atent la "altele" isi depaseste atributiile in timp ce persoanele responsabile cu informtatiile astea nu apar in fata sa isi asume "dezastrul" propagat de socul de pe balantele comerciale. 

    Stiti ca S&P 500 in ratie bonduri a atins 0,19 in 1932?  

    Sau ca "bula" de acum a depasit bula din 1929? 

    Sau ca doar bula din 2000 nu a fost inca ATINSA? 

    Sau ca minimul din 1929 nu a fost inca ATINS din 1942? 

    O mare "spargere" a bondurilor urmeaza sa se propage.. un transfer VILOENT de ACTIVE cum nu a mai VAZUT pana acum "noua" generatie urmeaza sa se propage sub nasul noastru. 

    Tu ce faci? 

    Participi la transfer sau stai pitit? 

    Te echipezi corespunzator pentru "macelul ce ar urma"? 

    AVEM UN MUNTE DE CMSuri, MBSuri, CBOuri...etc... ce nu AU TESTAT MINIMELE ISTORICE!!! 

    "noiile" datorii daca le putem numi asa (pe cele recente de dupa spargerea din 2007) nu au testa MINIMELE au cunoscut doar MAXIME si MAXIME si alte MAXIME!!! 

    Fiecare VAL scurt de DATORIE trebuie sa testeze ciclic si MINIMUL din ciclu; fiecare TREND LUNG DE DATORIE trebuie sa testeze si MINIMUL. 

    Adica "nu trebuie" ca si sens de "obligatie" ci de INDATORARE fata de SISTEM ce CRAPA DIN TEMELIE! 

    Dragi "investitori" sau "creatori de averi" nu va speriati si imbratisati ce are sa vina caci totul se va propaga rapid iar fereastra de oportunitate nu este garantat'a sa ramana deschisa ca in anii 32- 52. 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb