Femeile antreprenor pot câştiga sesiuni de mentorat, coaching şi granturi de 10.000 euro în cadrul programului She's Next, lansat de ING Bank şi Visa, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest

A.F.
Bănci-Asigurări / 16 aprilie 2024

Femeile antreprenor pot câştiga sesiuni de mentorat, coaching şi granturi de 10.000 euro în cadrul programului She's Next, lansat de ING Bank şi Visa, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest

Visa (NYSE: V) şi ING Bank, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest, lansează în România programul Visa She's Next pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor conduse de antreprenoare. Acestea sunt invitate să aplice în cadrul programului, unde 10 finaliste vor beneficia de mentorat şi coaching pe o perioadă de 6 luni. În plus, trei dintre ele vor avea ocazia să câştige unul dintre cele trei granturi în valoare de 10.000 EUR fiecare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, cererile de înscriere în program pot fi depuse în perioada 16 aprilie - 25 mai aici. Singurele condiţii pentru antreprenoarele care doresc să se înscrie în programul desfăşurat la nivel naţional sunt să aibă un business deja înfiinţat şi să deţină o pondere de cel puţin 51% în structura acţionariatului.

Un studiu recent, realizat de Visa Consulting & Analytics şi ING Bank România, în colaborare cu Ipsos , arată că independenţa profesională şi dorinţa de a fi propriul şef sunt factori importanţi care determină începerea unei afaceri pentru mai mult de o treime dintre femeile antreprenor din România. Potrivit acestora, cele mai mari bariere pe care le-au întâlnit la început au fost birocraţia (proceduri administrative complicate) (51%) şi problema surselor de finanţare (48%) . Pe de altă parte, majoritatea antreprenoarelor din România chestionate (73%) spun că nu s-au confruntat cu prejudecăţi sau dezavantaje în timpul dezvoltării afacerilor.

Bazându-se pe experienţa de succes a programului de granturi şi mentorat Visa She's Next desfăşurat în alte ţări, ING Bank România şi Visa sprijină nevoile antreprenoarelor printr-o serie de sesiuni de mentorat personalizate care le oferă acces la informaţii practice din partea unor alte femei lider, precum şi la resurse educaţionale valoroase pentru a-şi duce afacerea la nivelul următor. Ioana Hasan (cofondator SmartBill), Alina Donici (cofondator Artesana) şi Oana Craioveanu (cofondator Impact Hub Bucharest) se numără printre mentorii care vor ghida participantele în această călătorie de dezvoltare profesională. Totodată, acestea vor beneficia de accesul la o comunitate de femei antreprenor, cu obiective, interese şi provocări comune.

"Femeile sunt tot mai implicate în mediul antreprenorial din România, însă potenţialul de creştere este încă foarte mare. În portofoliul Business Banking - divizia ING dedicată antreprenorilor, firmele care au femei în structura de acţionariat au o pondere de 40% din totalul clienţilor noştri.

Din studiul pe care l-am realizat anul trecut împreună cu Impact Hub Bucharest şi Bravva Angels, a reieşit că femeile sunt acţionare în 47% dintre companiile active cu cifra de afaceri de peste 10,000 lei, iar 1 din 4 companii este deţinută 100% de către femei. Datele au mai relevat că firmele cu acţionariat 100% feminin generează, în medie, profit mai mare, însă au o cifră de afaceri semnificativ mai mică decât cele cu acţionariat exclusiv masculin. Aceste concluzii ne-au motivat să lansăm un program special dedicat femeilor antreprenor. Ştim că au obiective ambiţioase şi o viziune pe termen lung, că sunt perfecţioniste şi, poate, uneori, prea precaute. Suntem aici să le ghidăm să treacă peste obstacolele întâlnite şi să valorifice viitoarele oportunităţi de afaceri cu încredere, alături de partenerii noştri Visa şi Impact Hub Bucharest.", a spus Luana Sorescu, Head of Clients în cadrul diviziei Business Banking, ING Bank România.

"Întreprinderile mici şi mijlocii aduc avantaje economice pentru sute de milioane de oameni din Europa şi sunt esenţiale în conturarea unui viitor în care să ne regăsim cu toţii. De aceea, Visa pune la dispoziţia micilor antreprenori resursele, soluţiile şi accesul la reţele şi servicii financiare care să ajute la finanţarea, conducerea şi creşterea afacerilor lor. Sprijinirea afacerilor deţinute şi conduse de femei este cu atât mai importantă cu cât ponderea acestora în România (36,5%) rămâne sub cea a afacerilor conduse de bărbaţi. Mă bucur să avem un partener implicat precum ING Bank cu care să desfăşurăm programul She's Next în România şi sper ca această iniţiativă să ajute femeile antreprenor în atingerea obiectivelor lor ambiţioase de business, contribuind totodată la creşterea economiei locale şi globale.", a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Află cum poţi aplica

Programul Visa She's Next, implementat de Impact Hub Bucharest, se adresează afacerilor în care capitalul social este deţinut majoritar de femei sau a căror activitate este condusă de femei antreprenor, în cazul întreprinderilor individuale. Pentru înscrierea în program şi în concursul de granturi, femeile antreprenor trebuie să trimită povestea businessului lor, să spună ce le-a inspirat să înceapă o afacere, precum şi să evidenţieze provocările cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi. În plus, în ultima etapă a programului, semifinalistele vor putea să prezinte o idee de utilizare a grantului pentru dezvoltarea afacerii lor.

Un juriu dedicat va selecta 10 finaliste care vor beneficia de sesiuni de mentorat şi coaching pe parcursul unei perioade de şase luni, care să le ajute în dezvoltarea afacerii, iar trei dintre acestea vor avea şansa de a câştiga unul dintre cele trei granturi în valoare de 10.000 de euro fiecare. Formularele de înscriere pot fi trimise până la data de 25 mai, iar câştigătoarele vor fi alese în urma unui pitch organizat în luna noiembrie a acestui an.

"Impact Hub Bucharest este un catalizator pentru inovaţie prin antreprenoriat, astfel că parteneriatul cu ING Bank România şi Visa în implementarea programului She's Next vine ca o dovadă a implicării noastre active în dezvoltarea companiilor româneşti. Continuăm astfel tradiţia de a lucra cu femei antreprenor şi de a sprijini dezvoltarea spiritului antreprenorial, indiferent de gen.", a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest.

Date despre antreprenoriatul feminin, potrivit studiului Visa Consulting & Analytics şi ING Bank România:

●Banii contează la început...: Pentru aproximativ 1 din 2 femei antreprenor din România finanţarea a reprezentat un obstacol în crearea businessului.

●... dar şi mai târziu: Situaţia nefavorabilă a pieţei (59%) şi lipsa resurselor non-financiare (52%), precum cele materiale, umane sau idei, sunt cele mai mari impedimente în dezvoltarea afacerilor pentru antreprenoare. De asemenea, lipsa finanţelor sau problemele legate de fluxul de numerar pot fi o problemă în stadii mai avansate ale dezvoltării businessului.

●Micile afaceri caută soluţii să evolueze...: pentru dezvoltarea afacerii, femeile antreprenor se axează pe activităţi de marketing şi promovare (75%), finanţe (73%), digitalizare şi e-commerce (47%).

●...şi sunt dispuse să accepte ajutor: majoritatea antreprenoarelor nu beneficiază în prezent de resurse de ajutor gratuite, dar sunt deschise către astfel de soluţii.

●Dificultatea de a găsi un echilibru: conducerea unei afaceri are un impact major şi în viaţa de zi cu zi, întrucât 4 din 10 femei chestionate fac eforturi uneori să menţină un echilibru între viaţa profesională şi viaţa privată.

●Nevoia de independenţă în carieră apare mai târziu: Peste un sfert dintre femeile antreprenor din România şi-au început afacerile după obţinerea primului loc de muncă.

●Sprijinul celor apropiaţi contează: Familia şi partenerii au jucat un rol important în demararea afacerii pentru femeile antreprenor din România. Pe lângă o idee şi un plan de afaceri bine conturate, experienţa şi fondurile necesare au fost, de asemenea, cruciale.

Un studiu realizat de ING Bank România anul trecut , care a analizat firme cu cifra de afaceri de peste 10.000 de lei, a arătat că majoritatea afacerilor deţinute de femei fac performanţă la nivel înalt în domeniile de producţie şi manufactură, imobiliare şi servicii profesionale. Totodată, industriile creative, educaţia şi tehnologia reprezintă zone de interes pentru antreprenoarele din România.

Oportunităţi de dezvoltare

În 2019, Visa a lansat programul global She's Next pentru a susţine femeile în eforturile lor de a-şi finanţa, conduce şi dezvolta micile afaceri. Până în prezent, Visa a investit peste 3,93 milioane de euro în peste 380 de granturi şi sesiuni de coaching dedicate femeilor antreprenor în cadrul programului Visa She's Next la nivel global, inclusiv în Polonia, Ungaria, Slovacia, Irlanda, ţările baltice şi ţările nordice. În România, programul She's Next este desfăşurat şi co-finanţat împreună cu ING Bank România.

Visa şi ING Bank oferă întreprinderilor mici posibilitatea de a beneficia de tehnologia şi inovaţia de care dispun, astfel încât acestea să poată ţine pasul cu nevoile consumatorilor şi să creeze o experienţă de cumpărături şi de plată simplă şi eficientă. Micii antreprenori pot accesa resurse educaţionale şi iniţiative care să le vină în ajutor pe plan local şi prin platforma Marile Afaceri Mici, lansată de Visa în urmă cu doi ani.

*

Despre Visa

Visa (NYSE: V) este lider mondial în domeniul plăţilor digitale, facilitând tranzacţii de plată între consumatori, comercianţi, instituţii financiare şi entităţi guvernamentale din peste 200 de ţări şi teritorii. Misiunea noastră este să conectăm lumea prin intermediul celei mai inovatoare, accesibile, fiabile şi securizate reţele de plată, ajutând consumatorii, companiile şi economiile să prospere. Credem că economiile care includ pe toată lumea contribuie la dezvoltarea tuturor şi considerăm că accesul este fundamental pentru viitorul circulaţiei banilor. Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa visa.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. femeia antreprenor poate avea un barbat in spate , bani aruncati aiurea pentru o utopie feminista .

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb