Filimon eliberează fotoliul de preşedinte SAI Muntenia, dar rămâne director general

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 august 2013

Filimon eliberează fotoliul de preşedinte SAI Muntenia, dar rămâne director general

Un director SIF Banat Crişana a preluat conducerea Consiliului SAI Muntenia

Gheorghe Iaciu: "Aşteptăm să vedem care vor fi rezultatele schimbărilor din echipa SAI Muntenia, pentru noi"

Gabriel Filimon a demisionat, ieri, din funcţia de preşedinte al SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4 Muntenia, lăsând liber fotoliul de conducere pentru SIF Banat Crişana, care a obţinut, recent, avizul ASF să preia pachetul majoritar de acţiuni al SAI Muntenia.

Poziţia a fost ocupată, rapid, de către Dănuţ Porumb, Directorul Direcţiei Juridice din cadrul SIF1 Banat Crişana, potrivit deciziei Adunării Generale a Acţionarilor SAI Muntenia, de ieri, semn că aceste mutări nu sunt deloc întâmplătoare, ci unele bine calculate.

De altfel, odată ce SIF Banat Crişana şi-a anunţat intenţia să preia administratorul SIF4, în luna februarie, conflictul care dura de aproape un an de zile dintre un grup de acţionari şi conducerea SAI Muntenia s-a aplanat subit.

Gheorghe Iaciu, patronul Doraly şi unul dintre cei mai importanţi acţionari SIF4, cu o deţinere de 5%, care s-a remarcat drept unul dintre cei mai activi contestatari ai managementului lui Gabriel Filimon, s-a arătat încântat de schimbările ce vor avea loc după ce SIF1 va prelua administratorul SIF4.

Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat Crişana, pare că a reuşit, cel puţin momentan, să facă pace într-un război pe care nu îl mai desluşeau nici instanţele de judecată.

Domnia sa a declarat, luna trecută, că SIF1 Banat Crişana intenţionează să restructureze şi să eficientizeze activitatea SAI Muntenia Invest împreună cu managementul actual.

Astfel, faptul că mandatul lui Gabriel Filimon de director general SAI Muntenia a fost înnoit, ieri, nu reprezintă o surpriză, ci o confirmare a declaraţiilor lui Bîlteanu.

Deşi preşedintele SIF1 îl păstrează la conducere pe Filimon, Gheorghe Iaciu nu se arată foarte deranjat, însă atrage atenţia că îi este sete de rezultate.

"Este o problemă internă a SAI (n.r. păstrarea lui Gabriel Filimon la conducerea executivă)", ne-a declarat, ieri, Gheorghe Iaciu, adăugând: "Ca acţionari, noi ne uităm că apar schimbări. O administrare bună ţine de o echipă bună şi vedem că echipa începe să se adapteze. Este un pas înainte. Aşteptăm să vedem care vor fi rezultatele schimbărilor din echipa SAI Muntenia, pentru noi".

SAI Muntenia Invest îşi va reduce cu 36% numărul de posturi, de la 70 la 45, înainte ca societatea de administrare a investiţiilor să fie preluată de SIF Banat- Crişana (SIF1), potrivit unor decizii luate recent de AGA.

Deşi numărul de posturi va fi redus, Muntenia Invest va continua să aibă aceeaşi organigramă şi reglementări interne.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Iaciule tu vrei rezultate sau parte???? Vezi sa nu te ineci dupa tot ce ai inghitit pe nemestacate pana acum de la Bilteanu!!

    Aprop stiai, Iaciule, ca la SAI MUNTENIA sunt in jur de 40 de angajati??? 

    Era normal ca dupa achizitia pachetului majoritar de actiuni de la SAI, Bilteanu sa inceapa sa-si puna oamenii sai in preluarea conducerii SAI si a SIF4. Cine urmeaza dintre ceilalti administratori, care va fi modalitatea in care vor fi schimbati si cine le plateste bonusurile la incetarea mandatului?!?

    Sunt convins ca Iaciu, care a cerut dividende suplimentare lui Filimon, se bucura mult ca Balteanu, aka " domnul care nu știe impartirea" (vezi impartirea dividendelor pe 2012 la SIF 1) preia controlul. Pt dansul personal, ca si investitor care vrea sa marcheze profit, e cea mai buna veste posibila. Mai ipocriti si penibili de atât puteți fi, băieți????

    Bilteanu a inceput furtunos la sif1 cu niste scheme tip tzap-tzarap de prin anii 90,folosite mai ales la bulgari,sa speram ca nu avea soarta afaceristilor bulgari de tranzitie...

    Filimon e deja pe urmele lui Cuzman pe tobogan.sif4 dividende 0 forever.banii sunt ai lui romenergo!

    nu cred ca veti putea fura suficient cat sa ajunga pentru fiecare si va urma conflictul dintre cele doua noi gasti. ma mira un lucru de ce Bursa nu a scris nimic despre jaful organizat de la SIF1...probabil niste farimituri au oprit acest lucru. nu trebuie sa fii mare investigator sa vezi cum descarca bilteanu tot rahatul personal in portofoliul sif1 dar pe bani frumosi.

    1. Singura solutie la jaful pe sifuri,e ridicarea acestui prag tampit,macar asa actionarii mici vor primi si ei un pret mai corect pe actiune.alo ASF se aude,voi vedeti ce se intampla?treziti-va!nu mai dormiti pe bani multi!faceti propunerea pentru parlament,acolo dorm alti neispraviti!jos pragul pana nu sifoneaza balteanu tot!

      Acest conflict nu exista...!!! Conflictul mimat a fost intre Iaciu si Filimon pentru a distrage atentia de la adevarata operatiune de preluare a SIF4.

      Iaciu este parte din deal si nu o problema... Zarva din AGA si din justitie a fost o perdea de fum care si-a atins scopul si care s-a facut cu banii actionarilor fara ca nimeni sa bage de seama... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb