ZIARUL BURSA

20 august 2013
Ediţia din 18.09.2024
"Prazilianul" insistă

O POLEMICĂ AMICALĂ "Prazilianul" insistă

Piaţa de Capital / 20 august 2013

4. Quot capita, tot sententiae

(mesaj trimis de Prazilianul în data de 14.08.2013, ora 23:18)

Stimate d-le Goldstein,

Având satisfacţia faptului că argumentele pe care le-am exprimat cu ocazia precedentei postări au fost luate în seamă, chiar dacă unele dintre acestea le-aţi combătut, dar şi ca o replică la contraargumentele dumneavoastră, îmi permit să vă supun atenţiei următoarele aspecte:

Hybris

O POLEMICĂ AMICALĂ Hybris

MAKEPiaţa de Capital / 20 august 2013

Necunoscutul care îşi spune "Prazilianul", în câmpul comentariilor la "Polemica amicală" desfăşurată, în ziarul BURSA, din ultimele două săptămâni, o polemică purtată în jurul strategiei de relansare a pieţei noastre de capital, a revenit săptămâna trecută, miercuri seara, după orele unsprezece, cu un text complex, făcându-mi imposibilă replica imediată (de altfel, am observat mesajul pe la două noaptea).

Dar, nu ora târzie este primul motiv pentru care nu i-am dat replica pe loc, ci dificultatea unui răspuns care să îmbrăţişeze întreaga problematică pe care o ridica şi în acelaşi timp să-mi comunic propria perspectivă, astfel că vacanţa de Sfânta Marie a picat cum nu se poate mai bine, ca să mă regrupez.

Daniela Lulache: "Mandatul meu la Nuclearelectrica va însemna creşterea profitabilităţii companiei".

"Listarea Nuclearelectrica merge înainte"

A consemnat Alina TomaPiaţa de Capital / 20 august 2013

Listarea Nuclearelectrica merge înainte, aceasta fiind estimată pentru luna septembrie 2013, după cum ne-a spus Daniela Lulache, directorul general al companiei.

Potrivit domniei sale, obiectivul central al managementului Nuclearelectrica pe termen scurt este creşterea valorii pentru acţionari, în funcţie de derularea procesului de listare urmând să fie stabilite o parte a ţintelor de evoluţie a companiei.

De ce vinde China "visul american"?

De ce vinde China "visul american"?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 20 august 2013

CĂLIN RECHEA

China a rămas şi în iunie 2013 cel mai mare creditor al guvernului american, dar s-a întâmplat ceva care va avea profunde implicaţii pentru restructurarea ordinii monetare globale în viitorul apropiat.

Se modifică PUZ-ul pentru aeroportul de la Ghimbav

Se modifică PUZ-ul pentru aeroportul de la Ghimbav

Ovidiu VRÂNCEANUCompanii / 20 august 2013

Consilierii judeţeni au aprobat ieri reactualizarea Planului Urbanistic Zonal pentru Aeroportul de la Ghimbav, ţinând cont că, faţă de documentul iniţial aprobat în 2007, au apărut mici modificări ale proiectului.

Prin această fuziune se doreşte simplificarea şi eficientizarea activităţii instituţiei îmbunătăţind procesele de aprobare şi de control", potrivit lui Paolo Mariani.

Banca Italo Romena va fuziona cu Veneto Banca

A consemnat Ancuţa StanciuBănci-Asigurări / 20 august 2013

Reporter: Care a fost evoluţia generală a Băncii Italo Romena în primul semestru al anului 2013?

Paolo Mariani: În primul semestru al anului 2013, Banca Italo Romena a avut un parcurs pozitiv, înregistrând creşteri atât în ceea ce priveşte plasarea produselor, cât şi utilizarea serviciilor puse la dispoziţia clienţilor. Faţă de sfârşitul anului 2012, activitatea de creditare a avut o uşoară creştere, în timp ce trendul de creştere al atragerii de depozite a fost net superior mediei din sistem.

Grupul "Toyota" a avut un profit de 5,63 miliarde dolari în perioada aprilie - iunie 2013, de peste două ori mai mare decât în acelaşi interval din 2012.

Marii constructori auto din Africa de Sud, în grevă naţională

ALINA VASIESCUInternaţional / 20 august 2013

Lucrătorii diviziei sud-africane a companiei japoneze "Toyota Motor" Corp. au încetat lucrul ieri, dând semnalul unei greve la nivel naţional în sectorul auto, din cauza nemulţumirilor salariale. Acestora li s-au alăturat angajaţi locali ai "General Motors" Co. din SUA şi "Nissan Motor" Co. din Japonia, dar şi ai altor societăţi de profil.

Creşte randamentul titlurilor de stat italiene

V.R.Jurnal de criză / 20 august 2013

Randamentul obligaţiunilor de stat italiene a crescut ieri, apropiindu-se de nivelul maxim al ultimelor două săptămâni, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora Federal Reserve (banca centrală a SUA) va reduce achiziţiile de obligaţiuni.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Diplomele Mickey Mouse

Cătălin AvramescuEditorial / 20 august 2013

Cătălin Avramescu

Se întâmplă şi la case mai mari. O universitate engleză a oferit o diplomă în "Studii David Beckham". Alta oferea diplome în "Managementul jocului de golf". Alta, în "Construcţia Coşurilor de Răchită".

EGIPT: Mohamed Morsi a fost pus sub acuzare

Politică / 20 august 2013

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi este vizat de un nou cap de acuzare, privind "complicitate la crime şi acte de tortură" comise împotriva manifestanţilor care protestau în faţa sediului Preşedinţiei la sfârşitul anului 2012,...

Afacerile Boromir au scăzut în primul semestru cu 11,6%

Afacerile Boromir au scăzut în primul semestru cu 11,6%

Companii / 20 august 2013

Producătorul de pâine şi produse de patiserie Boromir Prod Buzău (SPCU), controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, a raportat pentru primul semestru o cifră de afaceri de 47,37 milioane lei, în scădere cu 11,6% faţă de aceeaşi perioadă a...

MACRO NEWSLETTER 20 august 2013

MACRO NEWSLETTER 20 august 2013

Internaţional / 20 august 2013

Preţurile de consum din Polonia au înregistrat o creştere neaşteptată în iulie 2013, cu o rată lunară de 0,3%, după o stagnare în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a majorat până la 1,1%, de la 0,2% în luna anterioară.

Avicola Braşov şi-a majorat afacerile

OVIDIU VRÂNCEANU, BraşovPiaţa de Capital / 20 august 2013

Compania Avicola Braşov, controlată de omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul grupului Transavia, a încheiat primul semestru cu un profit de 197.478 de lei, apropiat de cel înregistrat în primele şase luni ale anului trecut, când anunţa un...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 20.08.2013

V.R.Revista Presei / 20 august 2013

FINANCIAL TIMES

Decizia privind sucursalele RBS va fi luată în câteva săptămâni

Ofertanţii rivali pentru o parte din sucursalele Royal Bank of Scotland şi-au intensificat eforturile în vederea câştigării acestora, iar decizia privind...

Filimon vacates the seat of SAI Muntenia, but remains CEO

Filimon vacates the seat of SAI Muntenia, but remains CEO

ADINA ARDELEANU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 20 august 2013

Gabriel Filimon has resigned yesterday from the position of president of SAI Muntenia Invest, the manager of SIF4 Muntenia, leaving the seat available for SIF Banat Crişana, which recently obtained the approval of the ASF for acquiring the...

"The listing of Nuclearelectrica continues"

"The listing of Nuclearelectrica continues"

Alina Toma Vereha (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 20 august 2013

The listing of Nuclearelectrica continues, as it is estimated to take place in September 2013, according to the statement by Daniela Lulache, the managing director of the company.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo