FINAL DE TELENOVELĂ POMPIERISTO-POLITICĂ Arena Naţională se redeschide!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 15 martie 2016

Arena Naţională se redeschide!

Telenovela cu buget impresionant, care a reuşit să-i enerveze pe toţi telespectatorii, legată de redeschiderea Arenei Naţionale a ajuns la ultimul episod. Comisia Tehnică pentru Construcţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a acordat, ieri, agrementul tehnic pentru copertina Arenei Naţionale. Practic, până la finele acestei săptămâni stadionul se va redeschide şi va putea găzdui manifestări sportive. În ultimele zile discuţia s-a purtat în jurul clasificării copertinei, fapt evidenţiat şi de primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava: "S-au făcut nişte teste în România, din care a rezultat că acel material este clasificat clasa C, adică arde ca hârtia. Producătorul materialului respectiv a făcut nişte teste într-un laborator în Italia - un laborator acreditat şi notificat la Bruxelles - a venit cu rezultatul testelor pe acel material. A rezultat că el se clasifică în clasa B (n.r. clasa B indică o siguranţă sporită la foc.)".

De altfel, primarul interimar al Capitalei a fost primul care a făcut anunţul, pe contul său de facebook, legat de redeschiderea Arenei Naţionale: "Am primit astăzi agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării pe care am trimis-o, însoţită de expertiza laboratorului din Italia. Este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că acum putem intra în legalitate cu Arena Naţională. Mai aşteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment. Mă bucur că domnul viceprim-ministru Vasile Dâncu a înţeles, într-un final, că aceasta era calea legală de urmat şi nu cea sugerată de aşa-zis experţii, care ne recomandau să udăm cu apă acoperişul şi să aducem mai multe forţe de ordine la stadion în ziua meciurilor. Nu, asta ar fi fost o "cârpeală românească", pe care IGSU n-ar fi putut să o accepte, în condiţiile legii. Mă bucur, de asemenea, că n-am fost nevoiţi să apelăm la soluţia înlocuirii acoperişului. Ar fi fost costisitor şi inutil. Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arenă Naţională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiţii de siguranţă."

Cu 24 de ore înainte de această decizie, vicepremierul Vasile Dâncu declarase că sunt şanse mari ca stadionul să fie redeschis. Este evident pentru toată lumea că dincolo de grija pentru siguranţa cetăţeanului, pe gazonul celui mai mare stadion al ţării s-a jucat în ultimele patru luni şi un meci politic, o primă repriză a campaniei electorale. La un post de televiziune, Vasile Dâncu a susţinut că meciul cu Spania se putea desfăşura în Capitală dacă se dorea acest lucru: "În acest moment, existau toate condiţiile ca meciul cu Spania să se desfăşoare aici. Legea prevede ca, în cazul în care nu există o autorizaţie de protecţie la incendii din partea ISU, să se ia măsuri suplimentare, să se facă un plan comun de măsuri între pompieri, salvare, ISU şi toţi ceilalţi şi să se desfăşoare meciul în condiţiile acestea. Este legală această soluţie şi a avut loc până acum. Odată cu spaima de după Colectiv, spaimă care a cuprins administraţia din Bucureşti, primarul a interzis meciurile. Am făcut împreună cu primăria, experţii de la primărie, pompierii şi ceilalti, deşi nu era în atribuţiile mele, un proiect pentru un plan comun de măsuri de protecţie şi până la urmă primarul nu a avut curajul sau a urmărit altceva şi nu vrut să pună în practică acest plan pentru a se desfăşura meciul. Dacă din 2011 până în 2016 primăria s-ar fi preocupat să aducă buletine de analiză cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, după un scandal mediatic, în 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU, şi care spune că e de categoria B, deci se pot desfăşura meciuri. " Aceasta nu este prima declaraţie a vicepremierului legată de Arena Naţională, fapt ce a dus la mai multe schimburi de replici cu actualul primar al Bucureştiului. Pe 4 martie, Răzvan Sava i-a solicitat vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperişul de la Arena Naţională, primarul susţinând că în cazul în care nu va fi luată în considerare expertiza realizată în Italia, va discuta cu constructorul în vederea schimbării membranei acoperişului. Arena Naţională din Bucureşti s-a făcut după un proiect asemănător cu cel al "Commerzbank Arena" din Frankfurt, arenă inaugurată în 2005. Cu toate acestea pentru construirea Arenei Naţionale s-au cheltuit 240.000.000 de euro, în timp ce arena din Frankfurt a costat 126.000.000 de euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb