Finanţările imobiliare şi de echipamente susţin creşterea pieţei de leasing

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 mai 2008

Piaţa de leasing din România ar putea ajunge la circa 6 miliarde euro în acest an, în urcare cu 20% faţă de anul trecut, susţinută mai ales de creşterea puternică de pe segmentele de leasing imobiliar, vehicule comerciale şi echipamente, susţin şefii companiilor de leasing chestionaţi de NewsIn. Valoarea bunurilor finanţate pe piaţa românească de leasing a avansat cu 51,59% anul trecut până la 4,94 miliarde euro, în special datorită intrării de noi societăţi, depăşind astfel estimările iniţiale cu circa 650 milioane euro.

"Consider că piaţa românească de leasing va creşte cu 20% în acest an", a precizat directorul general al BCR Leasing, Claudiu Emanuil Stănescu. El a adăugat că segmentul imobiliar va fi pe primul loc în ceea ce priveşte ritmul de creştere, dar cele mai mari valori de bunuri finanţate se vor regăsi tot pe segmentul auto, însă acesta din urmă tinde să scadă ca pondere în structura pieţei. "Ritmul de creştere pe segmentul de vehicule comerciale va fi de asemenea semnificativ mai mare în acest an comparativ cu 2007", a mai spus Stănescu.

El a menţionat că acest segment are un mare potenţial de creştere, explicând că, numai în primul trimestru al acestui an, BCR Leasing a afişat afaceri de 84 milioane euro comparativ cu valoarea înregistrată pe tot anul trecut, de 102 milioane euro.

"Este clar că aici va fi o creştere semnificativă, dar trendul nu va mai fi similar celui înregistrat în primul trimestru pentru că au fost nişte elemente care au creat această portiţă", a mai spus Stănescu, referindu-se la oferta din piaţă în ceea ce priveşte licitaţiile.

"Segmentul de vehicule comerciale va rămâne un segment vedetă alături de real estate", a adăugat Stănescu.

Piaţa de leasing va creşte şi în acest an, dar mult mai temperat comparativ cu anii trecuţi. Mizez pe o creştere generală de circa 20%, susţinută mai ales de finanţările pentru echipamente, camioane şi imobiliare", a declarat directorul general al Unicredit Leasing, Septimiu Postelnicu, citat de NewsIn.

El a precizat că "piaţa auto şi-a domolit avântul din anii trecuţi şi, implicit, efectele se vor perpetua şi în leasing".

"Piaţa de leasing imobiliar a crescut pe seama finanţărilor rezidenţiale. Există o nişă de clienţi, persoane juridice, care doresc achiziţionarea spaţiilor locative pe companii şi atunci leasingul devine în mod evident soluţia cea mai potrivită", a mai spus Postelnicu.

El a adăugat că au apărut, de asemenea, şi finanţări în leasing pentru persoane fizice, dar nu cu o pondere semnificativă. "Anul 2008 va însemna pentru segmentul de leasing imobiliar o continuare a creşterii mai rapide decât piaţa de leasing în ansamblu. Ne putem aştepta la peste 700 milioane euro la finalul acestui an", a adăugat Postelnicu. El a precizat că, pentru 2008, finanţările corporatiste de echipamente, utilaje, camioane şi imobiliarele cu scop comercial sau locativ sunt ţinta predilectă a UniCredit Leasing în 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb