Finanţele vor să împrumute 4,3 miliarde de lei în iunie

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 31 mai 2011

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să vândă în luna iunie titluri de stat pe piaţa internă de 4,3 miliarde de lei, sub valoarea împrumuturilor contractate în mai, de 4,97 miliarde lei.

Trezoreria va scoate la vânzare certificate cu scadenţa la un an prin două licitaţii, cu valori indicative de 1,2 miliarde lei şi, respectiv, 1,4 miliarde de lei, potrivit Mediafax.

De asemenea, Trezoreria intenţionează să redeschidă emisiuni de obligaţiuni la trei şi la cinci ani, operaţiuni prin care vrea să atragă 500 milioane lei şi, respectiv, 600 milioane lei.

Ultima licitaţie din luna iunie este programată pentru titluri cu scadenţa la zece ani, prin care instituţia vrea să împrumute 600 milioane lei. Prin această operaţiune, ministerul urmează să redeschidă o emisiune din luna mai, iar titlurile ajung la scadenţa în iunie 2021.

Potrivit unor surse din piaţă, România va începe pe 6 iunie întâlnirile de prezentare (road show presentation) pentru a lansa prima emisiune de titluri în euro pe piaţa internaţională prin programul MTN (Medium Term Notes). Societe Generale, alături de Erste Bank, sunt aranjorii selectaţi de către Ministerul Finanţelor pentru emisiunile din programul cadru de finanţare pe termen mediu.

Ministerul a programat pentru luna mai licitaţii de titluri de stat pe piaţa internă de 4,8 miliarde de lei şi a atras în total 4,97 milliarde lei.

Instituţia a mai împrumutat în luna mai 939,2 milioane de euro prin emiterea de titluri de stat în valută cu scadenţă la trei ani, pe piaţa internă, cu 56% mai mult decât valoarea anunţată, la un randament de 4,89% pe an.

MFP a angajat de la începutul anului împrumuturi de 26,2 miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni şi certificate de trezorerie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb