Finas Group dezvoltă un nou parc solar la Glodeni

S.B.
Companii / 22 august

Finas Group dezvoltă un nou parc solar la Glodeni

Finas Group, companie clujeană care operează în sectorul energiei regenerabile din România, şi DRI, divizia de energie regenerabilă din UE a Grupului DTEK construiesc un nou parc solar în Glodeni (judeţul Mureş), de 60 MW, ce se va întinde pe 97 de hectare şi este în apropierea celui deja existent.

Lucrările au început în luna mai 2023 şi este de aşteptat ca noul parc solar să devină operaţional în vara anului 2025. Se estimează că noul parc va produce 86,4 GWh de electricitate pe an - suficient pentru a alimenta peste 22.400 de locuinţe şi pentru a reduce emisiile de carbon cu 21.800 de tone* pe an.

La fel ca în cazul primului proiect de la Glodeni, Finas Group va dezvolta parcul până la stadiul de ready-to-build (gata de construit), iar DRI îl va gestiona bazându-se pe expertiza sa vastă în inginerie, managementul lanţului de aprovizionare şi operaţiuni, precum şi prin structura sa de capital flexibilă.

"Vânzarea parcului către DRI ne permite să ne concentrăm pe noi proiecte de dezvoltare, în timp ce partenerul nostru va aduce expertiza necesară pentru gestionarea şi operarea acestei investiţii majore. Această colaborare reflectă angajamentul nostru continuu de a contribui la expansiunea energiei regenerabile în România. Totodată, cea mai mare realizare a noastră este că toate proiectele vândute sunt şi construite, demonstrând astfel capacitatea noastră de a transforma planurile în realităţi concrete şi funcţionale", a declarat Claudiu Şugar, CEO Finas Group.

Cele două companii şi-au început colaborarea în decembrie 2021, prin dezvoltarea comună a unui parc eolian de 60 MW în localitatea Ruginoasa (judeţul Iaşi), cel mai mare parc eolian construit în România în ultimul deceniu, urmat de parcul solar Glodeni I, de 60 MW, în iunie 2022. Ambele proiecte produc energie de la începutul anului 2024.

John Stuart, CEO al DRI, a declarat: "Glodeni II este un alt pas important în angajamentul DRI de a accelera tranziţia energetică în România, o ţară care este bine poziţionată pentru a-şi maximiza potenţialul şi creşte capacitatea de energie regenerabilă. Mulţumim Grupului Finas pentru că ne este din nou partener în acest proiect. Împreună facem paşi către atingerea obiectivului României de 34% energie regenerabilă până în 2030."

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb