FIREA: "Guvernul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapidă a dascălilor şi a copiilor"

A.P.
Politică / 3 februarie 2021

"Guvernul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapidă a dascălilor şi a copiilor"

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine că şcolile nu sunt pregătite pentru redeschidere, că Guvernul nu e în stare "nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapidă a dascălilor şi a copiilor" şi îl acuză pe ministrul Sănătăţii că "fuge de responsabilitate", potrivit g4media.

"Au închis haotic şcolile şi vor să le redeschidă la fel de haotic! Nimic nu e pregătit, deşi de luni de zile era evident că urmează, firesc, ca şcoala să reînceapă normal. Nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deşi ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esenţial. Mai mult, ministrul Sănătăţii a anunţat că profesorii nu vor mai fi vaccinaţi în februarie", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Prim-vicepreşedintele PSD susţine că nu există niciun plan şi nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor si profesorilor.

"Aşadar, guvernul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapida a dascălilor şi a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranţă în şcoli, lucru condamnabil şi contrar practicilor europene", mai spune Firea.

Fostul primar al Capitalei vorbeşte de o "brambureală extrem de mare şi de periculoasă" în privinţa redeschiderii şcolilor şi îl acuză pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că fuge de responsabilitate.

"Brambureala extrem de mare şi de periculoasă este întreţinută şi de atitudinile contradictorii ale membrilor guvernului: ministrul Sănătăţii refuză să se pronunţe în legătură cu deschiderea şcolilor şi să discute acest aspect cu ministrul Educaţiei, deşi sunt parte a aceluiaşi guvern. Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!", a mai scris Gabriela Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi decizia privind redeschiderea şcolilor din 8 februarie, când începe semestrul al doilea. Copiii vor merge la cursuri în funcţie de rata de infectare din localitate, pe trei scenarii:

În scenariul verde, toţi copiii merg la şcoală, inclusiv grădiniţa.

În localităţile din scenariul galben, copiii de grădiniţă şi clasele 1-4 merg la şcoală, precum şi clasa a 8-a şi clasa a 12-a.

În localităţile din scenariul roşu merg fizic doar copiii la grădiniţă şi clasele 1-4 la şcoală, restul fac şcoala online.

În localităţile carantinate, toată lumea stă acasă.

Premierul Florin Cîţu a precizat marţi seara, într-o postare pe Facebook, că redeschiderea şcolilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educaţiei si Ministerul Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dar de ce crezi tu, bai panarama soldoveanca, ca profesorii si elevii vor sa se testeze si sa se vaccineze in masa? Mai ales ca elevii sunt impotriva vaccinurilor de orice fel, intr-un procent de aprox. 90%! Asta e, pt tine si boratura securistica, Ciolacu, prioritatea nr 1? Pana la urma, nici nu-i de mirare, caci PSD, PNL, USR reprezinta aceeasi mizerie!

    mai latra mult, si va latra inca 4 ani, in 2024 va fi si ragusita si va ajunge si la vreo 35-40 de kg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb