Fitch a îmbunătăţit ratingurile individuale ale Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria

Ziarul BURSA #Internaţional / 25 mai 2011

Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit în creştere ratingurile individuale ale Erste, Raiffeisen Bank International (RBI) şi UniCredit Bank Austria, toate cu activităţi în România, şi a confirmat calificativele pentru credite pe termen lung ale acestora la "A", cu perspectivă stabilă. Ratingul individual al Erste a fost îmbunătăţit de la "C" la "B/C", iar cele ale RBI şi Bank Austria de la "C/D" la "C", se arată într-un comunicat Fitch.

Totodată, calificativul pentru credite pe termen lung al Volksbank Verbund a fost confirmat la "A", iar cel individual la "C/D".

"Revizuirea în creştere a ratingurilor individuale ale Erste, RBI şi Bank Austria reflectă rezultatele solide ale băncilor într-un climat operaţional încă dificil, mai ales în Europa Centrală şi de Est, Turcia şi Comunitatea Statelor Independente, succesul de a împiedica deteriorarea în continuare a calităţii activelor, res-pectiv situaţia bună în privinţa finanţării", notează Fitch, potrivit Mediafax.

Totuşi, ratingul individual al celor trei bănci include şi estimările Fitch că împrumuturile neperformante pe unele pieţe din Europa Centrală şi de Est nu au atins, încă, punctul maxim, iar în cazul Erste, şi mai ales al RBI, capitalizarea modestă, dacă sunt luate în calcul returnarea unor fonduri atrase de la stat şi pregătirile pentru respectarea reglementărilor Basel III.

Confirmarea ratingului individual al Volksbank Verbund reflectă opinia Fitch că, în ultimii trei ani, capacitatea de generare de profit şi capitalizarea instituţiei financiare a fost afectată disproporţionat şi că banca va trebui să opereze modificări structurale pe termen scurt-mediu pentru a asigura un nivel adecvat al capitalizării.

Având în vedere importanţa celor patru bănci pentru economia austriacă, Fitch consideră că sprijinul autorităţilor din Austria este foarte probabil dacă ar deveni necesar şi ar fi disponibil şi pentru subsidiarele importante din Europa Centrală şi de Est.

Fitch anticipează că trendul pozitiv al rezultatelor băncilor va continua în acest an, venitul operaţional urmând să rămână relativ stabil, cheltuielile operaţionale sub control, iar provizioanele se vor stabiliza sau vor înregistra scăderi. Totuşi, notează Fitch, recuperarea economică în unele economii din regiune, inclusiv Ungaria, Româ-nia sau Croaţia, este încă fragilă şi reprezintă un risc considerabil pentru rezultatele din acest an.

Capacitatea de generare de venituri a Volksbank Verbund este mai slabă decât a celorlalte bănci de nivel apropiat şi ar fi redusă în continuare dacă subsidiara care include operaţiunile din Europa Centrală şi de Est, Volksbank International, a instituţiei centrale, Oesterreichische Volksbanken-Aktiengesellschaft (VBAG), ar fi vândută, după cum s-a anunţat anul trecut.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb