Fitch a retrogradat perspectiva ratingurilor pe termen lung a 18 bănci din UE

V.B.
Bănci-Asigurări / 27 martie 2014

Fitch Ratings a revizuit în scădere, de la stabilă la negativă, perspectiva ratingurilor pe termen lung a 18 bănci comerciale din Uniunea Europeană, în timp ce perspectiva ratingurilor a încă 18 instituţii europene de credit rămâne negativă, potrivit unui comunicat publicat ieri de agenţia de evaluare financiară.

Decizia vine ca urmare a schimbării estimărilor agenţiei privind nivelul sprijinului acordat băncilor de guvernele naţionale. De asemenea, Fitch prognozează că uniunea bancară va reduce supravegherea băncilor la nivel naţional, iar deciziile vor fi luate de Banca Centrală Europeană (BCE).

Printre instituţiile a căror perspectivă de rating a fost revizuită în scădere, de la stabilă la negativă, se află: băncile germane Commerzbank şi Deutsche Bank, cele austriece Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International şi UniCredit Bank Austria, cele britanice Lloyds Banking Group şi Royal Bank of Scotland Group, precum şi grupul francez Société Générale.

Fitch a anunţat că perspectiva ratingurilor a încă 18 instituţii europene de creditare rămâne negativă. Printre ele, se numără: Banco BPI şi Banco Comercial Portugues (Portugalia), Bankia, Caixa Economica Montepio Geral (Spania) şi ING Bank, ING Group (Olanda). Majoritatea acestor bănci este prezentă pe piaţa din ţara noastră.

Băncile care vor înregistra rezultate foarte slabe la testele de stres (derulate în acest an de BCE la sfârşitul lunii mai, cu rezultate publicate la finele lunii octombrie) va trebui să îşi închidă porţile, a avertizat recent preşedintele grupului miniştrilor de Finanţe din zona euro, Jeroen Dijsselbloem.

Ca să treacă testele de stres, va fi necesar ca băncile să aibă un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 8% în scenariul de bază şi de 5,5% într-un scenariu nefavorabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb