Fitch: Alegerile anticipate din Cehia nu vor avea un impact direct asupra ratingului suveran

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2013

Perspectiva alegerilor anticipate în Cehia nu are un impact direct asupra ratingului de ţară, "A plus" cu perspectivă stabilă, a apreciat ieri agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings. "Alegerea unui nou guvern ar putea conduce la o modificare a importanţei anumitor politici dar în prezent nu există niciun motiv să credem că va conduce la o modificare dramatică a politicii fiscale sau a celei economice", estimează Fitch Ratings într-un raport, citat de Agerpres.

Partidul Social Democrat, care nu face parte din guvernul actual, are un avans considerabil în sondajele de opinie. La începutul acestei luni ministrul de Finanţe din umbră, Jan Mladek a declarat că social democraţii vor păstra angajamentul de a reduce deficitul fiscal sub 3% din PIB.

Agenţia de evaluare precizează că ratingul de ţară al Cehiei a fost sprijinit de rezultatele înregistrate în procesul de consolidare a finanţelor publice. Acest proces a fost derulat în 2012 şi 2013 în pofida incertitudinii politice crescute, după ce unul din partidele din coaliţia guvernamentală s-a scindat în luna mai 2012.

Fitch subliniază că o importanţă mai mare în analiza sa va fi măsura în care încetinirea economică va afecta ţintele fiscale pe termen mediu precum şi stabilizarea datoriei guvernamentale. În acest context, Fitch consideră că ratingul Cehiei ar beneficia de pe urma unei relansări economice.

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, urmează să dizolve oficial Camera inferioară a parlamentului de la Praga în data de 28 august, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a şefului statului ceh. Astfel, preşedintele ceh trebuie să convoace alegeri anticipate în termen de 60 de zile. Se aşteaptă ca Milos Zeman să convoace noile alegeri pentru 25 sau 26 octombrie.

Alegerile anticipate sunt punctul final al unei crizei politice provocate de căderea guvernului de centru-dreapta condus de Petr Necas, în luna iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb