Fitch estimează că va începe să îmbunătăţească ratingurile de ţară

Ziarul BURSA #Companii / 15 septembrie 2017

Fitch estimează că va începe să îmbunătăţească ratingurile de ţară

Ciclul record de retrogradări ale ratingurilor de ţară pare să se fi încheiat, a apreciat ieri agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings, prognozând că anul viitor numărul deciziilor de îmbunătăţire a ratingului de ţară va fi comparabil cu cel al retrogradărilor, informează Reuters, conform Agerpres.

"A fost o imagine foarte negativă, dar în prezent credem că ciclul s-a încheiat", a declarat directorul diviziei de ratinguri suverane de la Fitch, Tony Stringer, cu ocazia unei conferinţe organizate de agenţia de evaluare.

Potrivit lui Tony Stringer, Fitch se aşteaptă la aproximativ 20 de decizii de retrogradare a ratingului de ţară în acest an, după un număr record de 24 de retrogradări decise anul trecut. În condiţiile în care în prezent raportul dintre perspectivele negative şi cele pozitive asociate ratingurilor de ţară este apropiat de 1:1, Stringer se aşteaptă ca numărul deciziilor de retrogradare să continue să se diminueze. "Ne aşteptăm la o împărţire mult mai egală între îmbunătăţire şi retrogradările de rating în 2018", a adăugat Stringer.

În luna iulie a acestui an, Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală ale României la "BBB-", perspectiva asociată pentru ambele calificative fiind stabilă. Perspectiva stabilă asociată ratingului "BBB-" atribuit României reflectă opinia Fitch potrivit căreia riscurile în creştere şi în scădere la adresa ratingului sunt în prezent echilibrate. Principalii factori de risc care, individual sau colectiv, ar putea duce la o acţiune negativă de rating sunt: deficite fiscale mari care să ducă la o creştere a raportului datorie guvernamentală/PIB şi o supraîncălzire a economiei, care să prezinte un risc la adresa macrostabilităţii economice.

În sens invers, principalii factori care, individual sau colectiv, ar putea duce la o acţiune pozitivă de rating sunt: implementarea unei consolidări fiscale care să îmbunătăţească traiectoria pe termen lung a raportului datorie guvernamentală/PIB şi o îmbunătăţire sustenabilă a finanţelor externe.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb