Fitch Ratings a menţinut ratingul Rompetrol Group la "B+" şi l-a scos de sub supraveghere

Ziarul BURSA #Companii / 24 mai 2011

Fitch Ratings a menţinut ieri ratingul The Rompetrol Group pentru datoriile pe termen lung în valută la nivelul "B+", în urma reducerii riscurilor pe termen scurt de retrogradare a calificativului din cauza litigiilor cu guvernul român. Agenţia a scos ratingul de sub supravegherea cu implicaţii negative, în care a fost plasat în septembrie, se arată într-un comunicat al Fitch, citat de Mediafax. Perspectiva ratingului Rompetrol este negativă.

Măsura reflectă reducerea riscurilor pe termen scurt de retrogradare a ratingului grupului Rompetrol, determinate de litigiile cu guvernul României referitoare la conversia în acţiuni, din septembrie anul trecut, a unor obligaţiuni de 516 milioane de euro (648 milioane do-lari) ale principalei subsidiare a grupului, Rompetrol Rafinare.

Grupul Rompetrol a fost plasat sub supraveghere, cu implicaţii negative, în anticiparea unui impact negativ al deciziei Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) de a impune un sechestru asiguratoriu pe unele active ale Rompetrol Rafinare. Măsura, cuplată cu presiunile sporite ale guvernului asupra grupului Rompetrol, a creat aşteptări negative asupra ratingului înaintea conversiei de obligaţiuni din septembrie anul trecut.

Guvernul a contestat planul grupului de a converti obligaţiunile în acţiuni, în locul răscumpărării obligaţiunilor de la stat (singurul deţinător al obligaţiunilor).

Scenariul negativ, reprezentat de perspectiva negativă, este situaţia în care Rompetrol Rafinare ar răscumpăra participaţia de 44,7% obţinută de stat la companie prin conversia obligaţiunilor în acţiuni.

O astfel de situaţie ar implica ieşiri substanţiale de capital din grupul Rompetrol şi ar putea conduce la o retrogradare a ratingului grupului, dacă acesta va acumula noi datorii pentru posibilita tranzacţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb