Fitch - Schimbarea guvernului era previzibilă, dar plecarea Monicăi Macovei îngrijorează

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 3 aprilie 2007

Fitch - Schimbarea guvernului era previzibilă, dar plecarea Monicăi Macovei îngrijorează

Schimbarea guvernului era pre­vizibilă, nu este un motiv pentru schimbarea ratingului Ro­mâniei, dar după plecarea Monicăi Macovei din fruntea ministerului perspectivele reformelor din justiţie nu mai sunt atât de bune, a declarat analistul Fitch Andrew Colquhoun.

"Nu cred că era chiar de ne­aşteptat ce s-a întâmplat. După tensiunile din ultima vreme, era previzibil să se întâmple mai devreme sau mai târziu", a declarat Andrew Colquhoun. "Ceva de genul acesta anticipam şi noi, iar actualul parlament ar putea rămâne astfel până la viitoarele alegeri din 2008", a adăugat el, citat de NewsIn.

Colquhoun a precizat că este prea devreme pentru a putea stabili ce efecte va avea această schimbare. "Preferăm să vedem ce face guvernul. Nu este destul pentru o modificare a perspectivei sau a ratingului României", a adăugat analistul Fitch. Analistul nu se aşteaptă ca noul guvern să schimbe direcţia în ceea ce priveşte politica economică.

Fitch va urmări cu atenţie evoluţia noului guvern, "în special în ariile supravegheate de UE, precum sistemul juridic". Totuşi, după plecarea Monicăi Macovei din fruntea Ministerului Justiţiei, perspectivele reformelor din domeniu nu mai sunt atât de bune de reuşită, a declarat analistul şef pentru România al agenţiei de rating Fitch.

Agenţia internaţională Fitch a ridicat, în data de 31 august 2006, ratingul ataşat împrumuturilor României în valute şi în monedă locală şi a urcat calificativul plafonului de ţară la "A-", de la "BBB+", pe baza performanţelor ridicate ale economiei. Tot atunci, ratingul atribuit împrumuturilor în valută a urcat de la "BBB-" la "BBB", cel ataşat împrumuturilor în monedă locală a fost ridicat de la "BBB" de la "BBB+", ambele având perspectivă stabilă. Ratingul pe termen scurt a fost stabilit la "F3".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb