"Flamingo" va lista GDR-uri la Londra

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 aprilie 2007

"Flamingo" va lista GDR-uri la Londra

Dragoş Cincă a vândut 6,3% din acţiunile "Flamingo International"

"Flamingo International" doreşte să emită GDR-uri (global depositary receipt) la Bursa de la Londra în acest an. Acest lucru înseamnă cumularea acţiunilor în pachete de câte zece şi listarea lor drept titluri noi. Intenţia companiei de "migrare" pe bursele străine a fost semnalată de ziarul "Bursa" încă din septembrie anul trecut.

Dragoş Simion, vicepreşedintele "Flamingo International," ne-a declarat că o bancă specializată în GDR a făcut această propunere societăţii încă de anul trecut, dar că momentul emiterii de astfel de certificate a fost amâ­nat. Domnia sa preconizează că GDR-urile "Flamingo" vor fi listate cel mai probabil în a doua jumătate a anului pentru că atunci rezultatele companiei vor fi mai vizibile. "Acest pas va avea o oarecare influenţă asupra cotaţiei acţiunilor listate BVB", este de părere Dragoş Simion. "Listarea GDR-urilor la Londra va da o anumită soliditate cotaţiei la Bucureşti. Preţurile nu vor creşte neapărat, dar se vor limita fluctuaţiile", ne-a mai precizat vicepreşedintele companiei.

Până la tranzacţionarea pe alte burse, la BVB au fost înregistrate tranzacţii semnificative cu titluri FLA. Dragoş Cincă a raportat vânzarea unui pachet de 6,3% din acţiunile "Flamingo" la sfârşitul săptămânii trecute. Tranzacţia efectuată a avut o valoare de 19,42 milioane lei, adică 5,8 milioane euro, preţul unei acţiuni FLA fiind de 0,37 lei. Domnul Cincă rămâne în continuare acţionarul principal al societăţii. Conducerea companiei consideră că acest transfer măreşte free-float-ul pe piaţa de capital şi confirmă interesul investitorilor pentru titlurile FLA.

Jiri Rizek, CEO Flamingo International a declarat: "Aceas­tă tranzacţie vine după o perioadă extrem de activă pentru Flamingo, reprezentând o confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun, după restructurarea companiei şi încheierea procesului de fuziune cu reţeaua retailerului Flanco."

Şi Dragoş Simion s-a bucurat de creşterea free-float-ului şi a interesului investitorilor. "Lărgirea bazei de investitori instituţionali puternici creează premise solide pentru o capacitate de finanţare sporită pe termen lung, care să susţină proiectele agresive de dezvoltare ale grupului. De asemenea, în măsura în care investitorii de retail ai pieţei de capital se vor ralia, atunci FLA devine un candidat real pentru a accede la categoria întâi de tranzacţionare. Nu în ultimul rând, acest free-float crescut ajută în programul de emitere de GDR-uri pe care emitentul îl analizează în prezent".

Flamingo International estimează că va atinge o cifră de afaceri de 172 milioane euro în 2007 şi un rezultat net pozitiv, care să asigure dezvoltarea ulterioară a grupului până la o valoare a vânzărilor de 200 milioane euro în 2008 şi 235 milioane de euro în 2009.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb