FlixBus: Aproape o treime dintre cei care călătoresc cu autocarul sunt nemulţumiţi de calitatea autogărilor, considerându-le nesigure

S.B.
Miscellanea / 19 septembrie

FlixBus: Aproape o treime dintre cei care călătoresc cu autocarul sunt nemulţumiţi de calitatea autogărilor, considerându-le nesigure

Aproape o treime dintre cei care călătoresc cu autocarul sunt nemulţumiţi de calitatea autogărilor, considerându-le nesigure, potrivit unui studiu realizat de FlixBus.

Cu ocazia Săptămânii Europeane a Mobilităţii şi a Zilei Mondiale fără Maşini, FlixBus atrage atenţia asupra importanţei de a avea acces la autogări moderne şi sigure pentru a încuraja cât mai multe persoane să aleagă transportul în comun. Apelul vine în contextul în care tema din acest an a Săptă-mânii Mobilităţii Europene este cea "Spaţiul public comun", acesta fiind descris ca "un loc unde oa-menii, mijloacele de transport şi activităţile au propriul lor spaţiu".

Potrivit unui sondaj FlixBus, aproape o treime dintre pasagerii săi au evaluat starea autogărilor ca fiind "slabă" sau "foarte slabă. O problemă deosebit de presantă semnalată de 22% dintre călători este lipsa siguranţei personale în autogări. Alte motive de nemulţumire includ lipsa unor facilităţi de bază, cum ar fi adăposturile împotriva intemperiilor (21%), toaletele (16%) sau zonele de aşteptare (11%) , care fie lipsesc, fie se află într-o stare proastă.

Departe de a fi un aspect secundar, nemulţumirea pasagerilor faţă de facilităţile şi de infrastructura întâlnite în timpul călătoriei poate influenţa semnificativ alegerea mijlocului de transport. Atât institu-ţiile europene, cât şi studii externe, consideră calitatea infrastructurii un factor important pentru promovarea transportului colectiv.

De exemplu, Uniunea Europeană subliniază importanţa autogărilor moderne care respectă standarde de calitate pentru a creşte atractivitatea mijloacelor de transport în comun pentru călători. În plus, şi studii independente arată că starea generală a staţiilor de autobuz şi a autogărilor pot influenţa în mod decisiv decizia unui pasager de a călători.

În acest context, devine şi mai important ca autorităţile să ia în considerare importanţa asigurării unei infrastructuri sigure şi eficiente pentru a creşte şansele ca pasagerii să aleagă mijloacele de tran-sport colectiv.

"Autogările sigure şi moderne pot juca un rol crucial în menţinerea călătorilor la bordul mijloacelor de transport colectiv şi, astfel, sprijină viziunea noastră de a oferi acces cât mai multor persoane la mij-loace de transport mai puţin poluante", a declarat Andre Schwämmlein, CEO şi co-fondator al Flix.

"Asigurarea celei mai bune experienţe pentru pasageri a fost întotdeauna o prioritate pentru noi, iar autogările reprezintă o parte importantă a acestei călătorii. Ne dorim ca autorităţile să aibă în vedere investiţii mai mari în infrastructura rutieră şi în autogări. De asemenea, ne aşteptăm ca Uniunea Eu-ropeană să garanteze standarde ridicate şi condiţii de concurenţă echitabile pentru statele membre", a mai precizat Schwämmlein.

Ziua Mondială Fără Maşini: 1,1 milioane de tone de CO2 evitate în 2023-18.310 tone de la călă-torii din România şi Bulgaria care au ales autocarele FlixBus

Autocarele pe distanţe lungi sunt mult mai puţin poluante comparativ cu autoturismul personal: în Europa, autocarele FlixBus echipate cu tehnologii Euro VI de ultimă generaţie - care constituie 98% din flota europeană în 2023 - emit în medie doar 27,8 g CO2 pe kilometru per pasager, de peste cinci ori mai puţin decât autoturismul personal (166 g CO2 pe kilometru per pasager).

Pentru a cuantifica concret contribuţia transportului colectiv la sustenabilitate, Flix a comparat emisii-le pe kilometru per pasager ale mai multor moduri de transport şi a calculat economii semnificative în ultimul an. Conform acestei analize, în 2023 au fost evitate 1,1 milioane de tone de CO2, dintre care 18.000 de tone în zona România-Bulgaria, datorită alegerii serviciilor Flix de către călători în locul altor moduri de transport.

Compania travel-tech a anunţat că îşi propune să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040 în Europa şi până în 2050 la nivel global, printr-o transformare progresivă a flotei partenerilor săi cu diverse tipuri de motoare şi combustibili alternativi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb