Florian Coldea, martor în dosarul procurorului "Portocală"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 9 septembrie 2020

Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, a fost audiat, ieri, în calitate de martor, de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în ultimul dosar deschis pe numele fostului procuror Mircea Negulescu, cunoscut şi sub porecla "Portocală".

Imediat după finalizarea audierii sale, Florian Coldea a declarat: "Am fost audiat în calitate de martor, într-un dosar al Secţiei Speciale. E vorba despre un magistrat, după cum probabil ştiţi. (...) Am discutat şi aspecte ale cooperării cu Parchetul General -DNA Prahova. Nu l-am întâlnit niciodată personal pe domnul procuror (n.r. - Mircea Negulescu), nici instituţional, nici în context personal, nici nu am luat vreodată legătura cu dânsul în perioada mandatului la DNA Prahova. (...) Am încercat să răspund tuturor întrebărilor adresate de domnul procuror într-o manieră clarificatoare, pentru a lămuri lucrurile, am reiterat faptul că instituţia noastră şi eu, care am reprezentat-o la momentul respectiv, am acţionat întotdeauna cu legalitate, cu curaj şi corectitudine. (...) Sunt mândru că instituţia noastră s-a implicat puternic în chestiuni ce ţin de combaterea criminalităţii, chestiune care, vedeţi, reapare din nou pe agenda cetăţeanului şi din această perspectivă eforturile interinstituţionale au fost de bun augur, pentru a proteja interesele României şi interesele cetăţeanului care până la urmă plăteşte taxe pentru a se simţi în siguranţă".

Audierea lui Florian Coldea a avut loc după dezvăluirile făcute de Mircea Negulescu la postul de televiziune Realitatea Plus, potrivit cărora fostul prim-adjunct al şefului SRI l-ar fi sfătuit pe inculpatul Sebastian Ghiţă ce să declare la Parchetul din Ploieşti, în dosarele deschise pe numele fostului deputat social-democrat.

Mircea Negulescu este în prezent cercetat penal de procurorul Adina Florea, de la Secţia Specială, pentru cercetare abuzivă şi represiune nedreaptă chiar pentru instrumentarea dosarului în care se investighează finanţarea campaniei lui Victor Ponta de către Sebastian Ghiţă, caz cunoscut în spaţiul public ca dosarul Tony Blair.

După reţinerea lui Negulescu, fostul premier Victor Ponta l-a acuzat pe "Portocală" că a fabricat probe: "Domnul Negulescu a fabricat probe false, a şantajat persoane cercetate în alte dosare şi le-a obligat să depună mărturii false, a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejată pentru cei şantajaţi de el, a influenţat direct decizii strict politice şi persoane publice din judeţul Prahova, a avut un comportament şi acţiuni de crimă organizată folosind statutul de procuror şi puterile legale specifice funcţiei, a cheltuit milioane de lei din bani publici pentru războaiele lui de interlop şi mai sunt şi alţii care au procedat la fel!". Ponta susţine că fostul procuror a fost "protejat până azi" şi că PNL "se luptă" să desfiinţeze Secţia Specială "ca să îi protejeze pe infractorii care au fabricat dosare adversarilor lor politici".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb