FLORIN CÎŢU: ''Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia, dar nu a plătit-o''

G.U.
Macroeconomie / 13 octombrie 2020

''Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia, dar nu a plătit-o''

Primăria Capitalei a avut bani, a bugetat subvenţia, dar nu a plătit-o, banii fiind cheltuiţi pe alte proiecte, susţine ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, conform Agerpres.

"PMB avut bani pentru plata subvenţiilor, dar a deturnat destinaţia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor: transport - 1,4 miliarde lei, energie termică - 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, aşa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020. Prin OUG 135/2020 am pus la dispoziţia primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante. Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia, dar nu a plătit subvenţia. Cel mai grav şi penal, banii bugetaţi pentru subvenţie au fost cheltuiţi pe alte 'proiecte'", a scris Cîţu, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că acest mod de "lucru", "de fapt furt pe faţă", a falimentat RADET, Elcen etc. şi "a îmbogăţit firmele de casă ale celor care au administrat Bucureştiul în ultimii ani".

"Vinovaţii vor răspunde! V-am promis", a mai scris ministrul.

Ministrul Finanţelor Publice a organizat luni o conferinţă de presă în care a vorbit despre controlul Inspecţiei Economico-Financiare din MFP la Primăria Municipiului Bucureşti. Controlul a fost demarat în data de 30 ianuarie 2020 şi a durat până pe data de 10 martie 2020.

El a menţionat că au fost descoperite mai multe nereguli şi că acţiunea de control va fi reluată.

"Vom relua inspecţia la Primăria Municipiului Bucureşti pentru verificarea investiţiilor realizate din fonduri publice precum şi a celorlalte obiective de control neverificate. Deci continuăm controlul pentru ceea ce nu am putut să verificăm până în acest moment. V-am spus că acest control vine după o perioadă foarte lungă în care nu s-a făcut niciun control la Primăria Municipiului Bucureşti. Mai mult, în acest moment efectuăm un control de inspecţie la 5 companii înfiinţate de Primăria Municipiului Bucureşti şi bineînţeles că urmează ca activitatea economică financiar contabilă a celorlalte companii să fie verificată. Deci aşa cum am promis facem acest lucru la toate instituţiile publice. Este clar că trebuie să ştim foarte bine cum sunt administraţi banii publici. Opinia mea personală este că la Primăria Municipiului Bucureşti banii destinaţi, şi este opinia mea personală, vom vedea ce vor spune şi controlul şi instanţele, dar banii destinaţi subvenţiei pentru energia termică, pentru transport au existat, au fost în buget, veniturile au venit, am suplimentat veniturile şi totuşi au ajuns în altă parte. Au ajuns pe baza unor contracte în alte destinaţii. Trebuie să aflăm unde au ajuns acei bani şi bineînţeles toţi cei responsabili vor răspunde pentru aceasta", a declarat Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Domnule Catu, faceti-le denunt penal. Nu asteptati sa treaca timpul.

    DENUNT PENAL.

    De 30 de ani isi bat joc de noi. 

    1. Boule 20 ani la primarie au fost primari PNL

    Vorbeste aiurea Catzu-Matzu, subventia se plateste esalonat in functie de anotimp... Pentru sezonul 2020-2021 care incepe in octombrie-noiembrie (deci cca 3 luni din 2020) cand isi inchipuie acest tembel ca se plateste subventia? inainte ca la bordel sau cum?

    Un tampit, ca intreg guvernul Orban..  

    Foarte bune aceste verificari de catre MFP. Sa faceti publice rezultatele controalelor sa vada cetatenii ce hoti sunt PSD isti in frunte cu Firea lui Pandele de Voluntari. Daca au bugetat banii pt subventiile la caldura si au folosit banii in alte scopuri asta este deturnare de fonduri si este dosar penal. De aia au stat bucurestenii fara apa calda si caldura tot anul trecut si anul acesta. Rusine PSD.

    1. Dupa alegeri ca prin minune a venit apa calda, prostii tot nu au realizat ca orban, plicusor si cutu a oprit apa intentionat mai pe romaneste au luat o placuta suedeza

    Ca sa-l parafrazez pe idiot, Guvernul Romaniei a avut bani in proiectul de buget pe 2020, a bugetat cresterea pensiilor cu 40% si dublarea alocatiilor copiilor, dar nu le-a plătit, banii fiind cheltuiţi pe alte proiecte, susţine ministrul Finanţelor, Florin Cîţu:-)

    1. Un raspuns de nota 10. Sper sa-l cireasca si Catu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb