FLORIN CÎŢU DESPRE DEMITEREA LUI VOICULESCU: "Nu am făcut decât să-mi exercit atribuţiile constituţionale"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 16 aprilie 2021

"Nu am făcut decât să-mi exercit atribuţiile constituţionale"

Premierul Florin Cîţu susţine că demiterea lui Vlad Voiculescu s-a înscris în prerogativele pe care Constituţia le stabileşte pentru şeful Guvernului, prerogative cu care au fost de acord şi liderii coaliţiei de guvernare, inclusiv cei ai USR PLUS.

"Mă surprinde abordarea vicepremierului Dan Barna. În şedinţa de coaliţie de luni s-au discutat atribuţiile constituţionale ale premierului: acelea de a evalua şi de a propune revocarea unui ministru. În acea şedinţă a coaliţiei toţi liderii de partid au acceptat că nu vor pune sub semnul întrebării atribuţiile premierului. Nu am făcut decât să-mi exercit atribuţiile. (...) Nu comentez scenarii. Nu cred că putem să reglementăm mai mult decât reglementează Constituţia", a declarat, ieri, după şedinţa de guvern, prim-ministrul Florin Cîţu.

Referitor la ordinul de ministru care a declanşat demiterea lui Vlad Voiculescu, şeful Guvernului a spus că actul respectiv a fost publicat în Monitorul Oficial fără să treacă prin Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

"Acel ordin a fost publicat fără să treacă prin CNSU, care este singura instituţie ce stabileşte criteriile respective. Mai mult, toate criteriile privind carantinarea trebuie să treacă prin CNSU, unde preşedinte este premierul României", a precizat Florin Cîţu, care a spus că a anulat ordinul respectiv încă din seara zilei în care l-a demis pe Vlad Voiculescu.

El le-a mulţumit miniştrilor USR PLUS pentru participarea la şedinţa de guvern, pentru că " au avut tăria să treacă peste decizia de ieri (n.red.- de miercuri) şi au făcut un pas important în deblocarea crizei".

Întrebat dacă numirea lui Ludovic Orban ca premier ar detensiona situaţia din coaliţie, Cîţu a spus "văd că coaliţia funcţionează".

"Guvernarea continuă. Vin de la o şedinţă de guvern în care au participat toţi membrii cabinetului sau secretarii de stat pe care unii miniştri i-au delegat. Facem lucruri importante pentru români, am adoptat acte importante. Avem o campanie de vaccinare de succes, locul 4 în Uniunea Europeană. Toţi membrii guvernului susţin campania de vaccinare", a precizat şeful Guvernului.

În privinţa interimatului pe care îl asigură în fruntea Ministerului Sănătăţii până când liderii USR PLUS vor nominaliza un alt ministru, premierul Florin Cîţu a spus că şi-a delegat majoritatea atribuţiilor către secretarul de stat Andrei Baciu, care de altfel a participat ieri la şedinţa de guvern.

Şeful Executivului a menţionat că până duminică vor fi 1600 paturi la secţiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii Covid-19, după care obiectivul este ca acest număr să crească la 1800 de paturi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. La alegerile parlamentare și prezidențiale ați spus că PSD e mama tuturor relelor. V-am votat, ați ajuns la putere, e timpul să treceți la treabă, a dispărut și inamicul imaginar.

    De acord că e greu de găsit compromis între număr morți COVID și libertatea de mișcare, e o treabă la care v-ați angajat. 

    În același timp nu reușesc să înțeleg tema de digitalizare: vorbim de ani buni, la instituțiile statului contribuabilul încă plimba hârtia de la un ghișeu la altul. D-le Citu, acestea nu sunt interacțiuni care pot duce la infectare? 

    Mi-ar place, de exemplu, sa digitalizați instituțiile statului in schimb sa mai primim o ora de libertate în weekend. 

    Lăsați certurile, orgoliile la o parte.

    Acționați cu înțelepciune. 

    1. Mai ramane sa-i schimbi pampershii lui Catzu !

    Ai facut foarte bine ca ai propus demiterea lui Voiculescu de la MS era un incompetent fara studii...Cred ca daca Borno mai continua pe acelasi ton ar trebui sa fie si el demis, doar MS era in subordinea lui...

    Câțu minte și manipulează așa cum respiră, aveți grijă cu ăștia...sunt lupi îmbrăcați în blana de oaie care fac jocul unor puteri și interese ale Vestului... De aceea trebuie priviți cu maximă suspiciune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb