ZIARUL BURSA

16 aprilie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Anca Dragu

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANCA DRAGU, PREŞEDINTELE SENATULUI: "Vrem să creştem rolul femeilor în antreprenoriat"

A.V.Companii / 16 aprilie 2021

"Antreprenoriatul feminin are o situaţie mai bună în România decât în alte state" 

Guvernul are în vedere creşterea rolului femeilor în societate, respectiv în antreprenoriat, iar în acest sens analizează metode aplicate cu succes în alte ţări, conform doamnei Anca Dragu, preşedintele Senatului, care spune: "Avem în vedere măsuri pentru creşterea rolului femeii în societate, în antreprenoriat, în activitatea civică şi politică.

Radu Hanga

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RADU HANGA, PREŞEDINTELE BURSEI DE VALORI BUCUREŞTI: "O piaţă dezvoltată înseamnă acces mai simplu al companiilor la capital"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 aprilie 2021

Simplificarea mecanismului de taxare a investitorilor şi predictibilitatea cadrului legal - precondiţii pentru dezvoltarea pieţei de capital, conform repre­zentantului BVB 

O piaţă de capital dezvoltată presupune, în primul rând, accesul mult mai simplu al companiilor la capitalul disponibil, a punctat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), adăugând că există o corelaţie pozitivă între dezvoltarea economică a unei ţări şi dezvoltarea pieţei de capital.

Cristina Chiriac

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF: "Peste 90% din companiile fondate de femei nu sunt scalabile să intre în categoria companiilor mari"

George MarinescuCompanii / 16 aprilie 2021

Anul 2020 a fost unul dificil pentru antreprenori, mai ales pentru cei din industria textilă, în care îşi desfăşoară activitatea multe dintre reprezentantele antreprenoriatului feminin, a arătat Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Corneliu Bodea

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CORNELIU BODEA, CEO ADREM ŞI PREŞEDINTE CRE: "Bursa de Valori creează un parteneriat între investitori şi antreprenori"

Mihai GongoroiCompanii / 16 aprilie 2021

Bodea spune că se uită foarte atent la ce se întâmplă pe BVB şi că are în vedere, pe un termen mediu de timp, inclusiv o eventuală listare 

Bursa de Valori creează un parteneriat între investitori şi antreprenori, a afirmat Corneliu Bodea, directorul general al companiei Adrem şi preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE). Acesta a vorbit ieri atât despre impactul deja trecut al pandemiei asupra activităţii economice, dar şi despre următorii ani care au potenţialul de a fi ani dificili din punct de vedere economic.

Situaţia a devenit insuportabilă

Cornel CodiţăEditorial / 16 aprilie 2021

Cornel Codiţă

Panica domneşte cetăţenii. Nu, nu oraşul şi nici ţara, ci doar coaliţia de guvernare este sub stare de asediu. Pe bună dreptate, domnul Voiculescu poate spune, odată cu Costăchel Gudurău: "Tremur viaţa me, nu mai putem merge cafine. Facem responsabil guvernul".

Când se va rupe "vraja" pieţelor imobiliare rezidenţiale din Suedia şi Canada?

Călin RecheaInternaţional / 16 aprilie 2021

Călin Rechea

Suedia şi Canada reprezintă "etaloane" ale "nebuniei" de pe pieţele imobiliare rezidenţiale de cel puţin un deceniu. Niciun obstacol nu a fost suficient de mare măcar pentru a tempera creşterea accelerată a preţurilor (vezi graficul), iar din 2018 traiectoriile celor doi indici ai preţurilor de pe pieţele imobiliare rezidenţiale se suprapun aproape exact.

Tivadar Runtag

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / TIVADAR RUNTAG, CEO CHIMCOMPLEX: "Condiţiile favorabile de piaţă ne-au ajutat foarte mult în a doua jumătate a lui 2020"

M.G.Companii / 16 aprilie 2021

Compania a primit ajutorul de stat pentru compensarea efectelor din 2019 ale preţurilor ridicate la certificatele de CO2, iar acum este aşteptată o compensaţie şi pentru 2020 

Condiţiile favorabile de piaţă au făcut ca a doua jumătate a anului 2020 să fie complet diferită faţă de primele şase luni, condiţii care au sprijinit revenirea afacerilor Chimcomplex, a declarat Tivadar Runtag, directorul general al companiei, cel mai mare exportator cu capital privat românesc.

Oana-Marciana Özmen

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / OANA-MARCIANA ÖZMEN, DEPUTAT: "Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce"

George MarinescuCompanii / 16 aprilie 2021

Modificarea legislaţiei pentru a-i ajuta pe micii întreprinzători şi adoptarea unei legi a holdingului reprezintă priorităţile actualei majorităţi parlamentare a precizat deputatul Oana-Marciana Özmen, membru în Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

Ramona Ivan

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RAMONA IVAN, DIRECTOR CEC BANK: "Foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul impus de pandemie"

A.V.Companii / 16 aprilie 2021

"Banca a crescut pe zona de creditare a IMM-urilor, în 2020" 

CEC Bank a crescut, anul trecut, pe zona de creditare a IMM-urilor, potrivit doamnei Ramona Ivan, director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale, CEC Bank, care menţionează că instituţia pe care o reprezintă a încercat să se adapteze nevoilor clienţilor în anul dificil al izbucnirii pandemiei.

Andreea Negru

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ADAA: "Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească rapid unele deziderate"

E.O.Companii / 16 aprilie 2021

Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească unele deziderate rapid, consideră Andreea Negru, purtător de cuvânt în cadrul Romgaz şi Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohnton (ADAA), care apreciază: "Nu îmi imaginam ca o companie mamut cum este Romgaz să se adapteze într-un timp atât de scurt la unele nevoi pe care le auzeam de-a lungul timpului din partea managementului - «trebuie să ne digitalizăm, vom implementa sisteme performante informatice etc.».

Nicoleta Munteanu

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / NICOLETA MUNTEANU, VICEPREŞEDINTE CONAF: "Lipsa educaţiei antreprenoriale - principalul motiv pentru care multe companii eşuează"

A.T.Companii / 16 aprilie 2021

Lipsa educaţiei antreprenoriale este principalul motiv pentru care multe companii eşuază, deşi multă lume crede că acesta este reprezentat de lipsa de finanţare, a declarat Nicoleta Munteanu, vicepreşedinte în cadrul Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Cererea de birouri a scăzut la 50%, în pandemie

Cererea de birouri a scăzut la 50%, în pandemie

Emilia OlescuCompanii / 16 aprilie 2021

Zona de birouri a fost şi ea afectată de pandemie, în primul rând prin scăderea mivelului cererii la aproximativ 50% faţă de cel din 2019, lucru care era de aşteptat, apreciază Viorel Opaiţ, business development director JLL România.

Beneficiile naturii la muzeu

Beneficiile naturii la muzeu

O.D.Politică / 16 aprilie 2021

Muzeele în aer liber beneficiază de o mai mare libertate de mişcare în perioada pandemiei. Muzeul ASTRA organizează în acest sfârşit de săptămână evenimentul Beneficiile Naturii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 16 Aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 16 Aprilie 2021

Macroeconomie / 16 aprilie 2021

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a temperat scăderea anuală în februarie 2021, până la 3,5%, de la 4,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 1%, după un declin de 1,8% în luna anterioară. Producţia din...

Indicii BVB continuă secvenţa de scăderi

BVB Indicii BVB continuă secvenţa de scăderi

M.G.Piaţa de Capital / 16 aprilie 2021

Piaţa de obligaţiuni a avut un aport de 43% la rulajul zilei 

Şapte din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat scăderi în şedinţa de ieri, inclusiv indicele BET (-0,11%), care a coborât ieri la 11.120,99 de puncte,...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo