VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ADAA: "Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească rapid unele deziderate"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 16 aprilie 2021

Andreea Negru

Andreea Negru

Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească unele deziderate rapid, consideră Andreea Negru, purtător de cuvânt în cadrul Romgaz şi Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohnton (ADAA), care apreciază: "Nu îmi imaginam ca o companie mamut cum este Romgaz să se adapteze într-un timp atât de scurt la unele nevoi pe care le auzeam de-a lungul timpului din partea managementului - «trebuie să ne digitalizăm, vom implementa sisteme performante informatice etc.».

Toate acestea erau nişte deziderate, nişte idei strategice care aveau a se implementa în timp, însă anul pandemic a adus această oportunitate de a face lucrurile foarte rapid. În orice lucru negativ trebuie să priveşti acea parte pozitivă. Am reuşit în scurt timp să implementăm aceste proiecte fără prea multe hârtii plimbate din stânga în dreapta, fără prea multe aprobări, cu asumarea unor responsabilităţi din partea celor care conduc o astfel de companie, iar acest lucru vine în sprijinul angajaţilor, al conducerii, al ministerului, al societăţii civile. În anul 2020 am reuşit să implementăm telemunca. Nimeni nu se gândea ca, la o asemenea companie de stat, angajaţii să lucreze de acasă, însă am descoperit că este posibilă această variantă".

Purtătorul de cuvând al Romgaz a subliniat că tot ceea ce înseamnă sănătate şi securitate în muncă a fost gestionat cu succes, în compania pe care o reprezintă. Conform Andreei Negru, în cadrul companiilor de stat, marii producători s-au adaptat extrem de repede la noile condiţii: "Ceea ce până acum păreau doar dorinţe din punctul de vedere al modernizării companiilor de stat, s-a transformat rapid în realitate anul trecut, iar acest lucru îmi dă speranţă că, în viitor, şi în cadrul companiilor despre care până acum se credea că sunt greu de urnit pot fi adoptate măsuri în baza sistemelor de management performant, a indicatorilor de profitabilitate şi de productivitate. Aceste modele nu pot aduce decât plus valoare".

În opinia preşedintelui ADAA, avem nevoie de educaţie antreprenorială: "Noi am dezbătut această necesitate, am arătat nevoia unui astfel de proiect, am avut un proiect pilot de educaţie antreprenorială în şcoli - iniţial opţional, ulterior, cu acordul cadrelor didactice, al părinţilor şi ministerului, să devină obligatoriu. Un prim exemplu îl dau din nou privaţii - antreprenorii, dar şi şcolile private -, care au îmbrăţişat această idee de educaţie antreprenorială. Apoi vorbim de educaţia vocaţională, fiind nevoie ca această forţă de muncă să fie direcţionată acolo unde oamenii simt că pot face performanţă în anumite domenii".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dupa atatea "victorii " (ale normalitatii scolului XXI pentru orice companie modesta) poate mai dezvoltam si eficientizarea pe criterii concurentiale si de randament , nu pe vectori ca monopolul deghizat imagistic.

    ps

    daca acum descoperim necesitatea educatiei antreprenoriale , vai de IQ-ul nostru...si daca e "benefica " o pandemie ca sa concretizam "oportunitati" vai de salata companiilor in sos de guvernanta corporatista , asezonat cu/de duduia AN 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb