FLORIN CÎŢU: "Felicitări, dragi români! Cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul III din acest an"

S.B.
Politică / 17 noiembrie 2021

"Felicitări, dragi români! Cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul III din acest an"

Premierul Florin Cîţu îi felicită pe români, prezentând date Eurostat din care rezultă că România are cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul III din acest an, informează news.ro.

Conform Eurostat, cele mai mari creşteri economice trimestriale au fost înregistrate în Austria (3,3%), Franţa (3%) şi Portugalia (2,9%). În afara de Lituania, unde economia a stagnat faţă de trimestrul al doilea, cele mai mici creşteri au fost consemnate în România şi Letonia, ambele cu un avans de doar 0,3%.

"Felicitări, dragi români! Cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul III din acest an", scrie Cîţu, prezentând şi tabelul Eurostat din care rezultă creşterea economică de 8% a României.

Produsul intern brut a crescut cu doar 0,3% în trimestrul III faţă de precedentul, arată datele semnal publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică. Rata anuală decelerează de la 13,9% la 7,2%, în condiţiile în care mare parte din restricţiile pandemice din valul 4 nu erau încă în vigoare. În trimestrul III 2021, comparativ cu trimestrul anterior, produsul intern brut a crescut cu 0,3% pe seria ajustată sezonier. Analiştii estimau un avans de 0,8%. Dinamica este oricum în încetinire faţă de cea de 2,2%, respectiv 1,5% din precedentele două trimestre, pentru care datele au fost şi revizuite în scădere cu 0,4 puncte procentuale.

Datele privind creşterea economiei româneşti în trimestrul III, care au surprins negativ piaţa şi i-au determinat pe economişti să revizuiască în jos estimările pentru acest an, reflectă faptul că în România, ca şi în alte state, există o revenire inegală a economiei, afirmă, la Profit News TV, preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu.

Economia zonei euro a crescut, în trimestrul al treilea, cu 2,2% faţă de trimestru precedent, în timp ce, la nivelul Uniunii Europene, creşterea a fost de 2,1%, potrivit datelor Eurostat. În ritm anual, creşterea a fost de 3,7% în zona euro, şi de 3,9% în UE, în contextul unei reveniri semnificative după declinul provocat de restricţii în 2020. Cele mai mari creşteri economice trimestriale au fost înregistrate în Austria (3,3%), Franţa (3%) şi Portugalia (2,9%).

În afara de Lituania, unde economia a stagnat faţă de trimestrul al doilea, cele mai mici creşteri au fost consemnate în România şi Letonia, ambele cu un avans de doar 0,3%. Pe de altă parte, în ritm anual, România a avut, potrivit clasamentului preliminar, cea mai mare creştere economică din UE, de 8%.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Omu' nu a luat pastilele.

    1. Nici nu a luat vreodata pastile, ci numai ierburi, joint-uri si prafuri! Iar efectele se vad imediat la el!

    De aceea cresc preturile, se vede! MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI!

    trimestrele 3 si 4/ 2021 surprind inceputul curbarii evolutiei economice

    2022 va fi un an cumplit , va depasi in distrugere economica 2009.  

    si asta pentru ca i-ati suparat si stresat pe oamenii muncii care produc si consuma cu toate aberatiile infernale gen vaccinare obligatorie si certificat verde la munca ...  

    oamenii nu se mai simt bine, le e frica si asta se vede in rezultatele economice.  

    Florin, ai fost de-a dreptul prost (sau rau) !

    Totul mergea atat de bine si ai dat tu cu situatia de pamant guvernand cu ura, impotriva oamenilor!  

    1. Ciclul de creștere s-a cam încheiat chiar și peste Atlantic: 2% în T3, fată de T2, aproape sub rata inflației.

      La noi creșterea economică e deja sub rata inflației. Un reputat director de SISIF cu care am discutat anul trecut îmi spunea ,,Suntem în 2006". În oglindă, am putea fi în 2007 sau, deja, în 2008, înainte de prăbușirea Lehmann Brothers. Anul 2022 va fi un duș rece și va marca începutul conștientizării crizei economice, în care am intrat încă din T3.  

      La noi va fi mult mai rău decât în afară, datorită spaimei de certificatul verde, care-i va face pe oameni să reducă masiv consumul, singurul motor economic încă ,,în acțiune". Demisiile și suspendările contractelor de muncă vor aduce un minus uriaș la bugetul statului și la cel al asigurărilor sociale de stat, la cel de sănătate și un teribil recul al consumului.

      Să ne așteptăm la tot ce poate fi mai rău sub aspect economic în 2022, dar și la o reacțiune a societății la presiunile Guvernului Mondial, exercitate prin politrucii kamikaze. 2022 poate fi începutul sfârșitului dictaturii sanitare, dacă Dumnezeu își reîntoarce față înspre oameni. 

      Draga Campanella,

      2022 chiar va fi inceputul sfarsitului dictaturii sanitare. Din aprilie 2022 incolo se inverseaza fortele (cele anti-sistem, anti-dictatura sanitara capata masa critica mult peste cele pro-sistem, pro-dictatura sanitara)  

      Mai apoi: acum suntem in echivalentul anului 2008 , anul viitor e echivalentul anului 2009.  

      Urmareste acum cazul Evergrande (China) sa auzi cum scartaie din incheieturi ... si adu-ti aminte ca inainte de cazul Lehman alte cateva mari companii scartaiau grav de tot inainte sa pice Lehman. . . .  

      Incepand cam din feb-martie 2022 (pentru un an) incepem sa vedem meteoriti pe pietele de capital mondiale! :)  

    Mars de aici idiotule! La privat salariile sunt ca acum 10 ani Adică inghetate, cica n-am ieșit încă din criza trecuta, adică de rahat fata de inflația ta. Doar IT-istii de păcanele scutiți de impozite boieresc. Bine ca nu știi sa informatizezi anaful sau administrația locala dar superbetul așteaptă listarea la bursa și avem campionat mondial de pacanele.Ma uit la tine și nu-mi vine sa cred cât de prost ești!

    1. Gresit sunt mai mici ca acum 10 ani,am ajuns sclavi in tara noastra

      cand companiile mari si corporatiile inunda o piata... salariile si randamentele reale productive la etc stat" scad-stagneaza.

      Cand corporatiile si marile companii incep sa nu mai faca profituri... atunci ii vei vedeam cum se vor tira din piata... ii vei vedea in crize severe economice cum oamenii vor parasii in turma cladirile respective... ii vei vedea cum vor face coada la ajutoare "sociale". 

      Avem "boom" eonomic... e veselie la "corporatii/companii".... o nebunie totala distractiva (pe moment). 

      Un nou "inceut", "lasat voi ca nu stit nimic", "noi stim mai bine", etc... vorbe ce ies din gura generatie tinera productiva..... Este momentul lor de glorie; este elanul lor, este perioada lor de varsta in asumare riscuri -descoperiri-incercari... este economia lor (momentan). 

      Viata nu dat INCA cu ei de "PAMANT" la PROPRIU (ca total din val al generatiei) economic-investitonal-speculat iv-emotional-social-cultural-p roductiv..etc. 

      in mari crize economice "locurile de munca la STAT" = MINA DE AUR -pentru cei ce raman in posturi!!! - chiar daca ele functioneaza real in pierdere pentru stat! 

      semnat comenturi "cretine" 

      " Viata nu dat INCA cu ei de "PAMANT" la PROPRIU (ca total din val al generatiei) economic-investitonal-speculat iv-emotional-social-cultural-p roductiv..etc. "

      corect... stii cati copii din astia vor musca din tarana la anul ? .... Vai, vai,vai... copilandrii din astia care au intrat pe varful valului final pe bursa sau mai rau in criptomonede...

    vrea sa zica: felicitari romani ca ati spart pusculitele!!! in timp ce rata reala de economisire ca procent din gdp cade in cap (in teasta...face mare spartura de o sangereze rau si va declansa o alta criza reala in viitorul apropiat).

    Ascensiunea aurului (cotatia nu calul troian al psdului) arata ca aceasta criza nu este inca consumata.. la fel cum si riscurile nu sunt inca atenuate... ele tocmai se dezmortesc. 

    Semnat comenturi "cretine" 

    Ce-mi place cum duduie economia! Ca in toamna lui 2008. Tot premier PNL. Mare om de stat! Maaare!

    1. Exact ca-n 2007-2008- mi-a spus-o încă din 2020 un reputat broker ajuns nr.2 într-un SISIF: ,,Suntem în 2006". Și nu s-a înșelat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb