FLORIN CÎŢU: "FMI, estimări WOW pentru România în 2021"

S.B.
Macroeconomie / 28 mai 2021

"FMI, estimări WOW pentru România în 2021"

Premierul Florin Cîţu a afirmat, vineri seară, că Fondul Monetar Internaţional are "estimări wow" pentru România în 2021, respectiv creştere economică de 7%, cu 3 puncte procentuale peste estimările iniţiale, şi deficit bugetar mai mic decât se credea initial, informează news.ro.

"FMI confirmă, România are cea mai mare creştere economică", a afirmat premierul, transmiţând felicitări românilor.

"FMI, estimări WOW pentru România în 2021! Felicitări români! FMI estimează o creştere economică în 2021 de 7% (cu 3 pp peste estimările iniţiale) şi un deficit bugetar de 6.8% (vs.7.2% estimare iniţială). FMI CONFIRMĂ, România are cea mai mare creştere economică din UE", a scris, vineri seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Premierul a apreciat că "rezultatul reformelor implementate începe să se vadă".

"Romania merge în direcţia bună. Am estimat că măsurile pe care le luăm în aceasta guvernare vor duce la cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani. Aşa o să fie. Cea mai bună perioadă pentru romani abia începe. Mă voi asigura că urmează cel puţin 8 ani de guvernare pe principii liberale. Iar de rezultatele acestei guvernări vor beneficia toţi românii", a mai scris premierul.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Pe vremea PSD, aveam crestere de 8% cu deficit de sub 3% si fara sa ne imprumutam cu 50 miliarde euro intr-un an :-)

    1. jumatate din deficitul bugetar s-a datorat pandemiei

      Cand tragi pe nas,diferite halucinogene,viata si lumea ti se pare ca traieste fericita in romania.Dupa ce te-ai imprumutat peste 50 de miliarde de euro,cu care nu ai facut decat sa iti saturi clientela politica,mintind ca i-ai bagat in spitale din cauza pandemiei(in ce sau dus acesti bani din sistemul medical nu se stie)spitalele fiind deschise doar pentru cei infectati cu covid,iar ceilalti bolnavi lasati sa moara pe la portile spitalelor,sau alungati din spitale fara nici o remuscare,lucru care a dus la moartea a circa 130000 de romani cu mortii de covid cu tot,perioada in care Tara a intrat aproape in faliment,din cauza ca industria,serviciile,agricultu ra,horeca,immurile au fost lasate de izbeliste,jumatate din lucratorii activi din tara fiind trimisi acasa fara nici un ajutor,scolile inchise,someri de ordinul a vreo 600000 de mii,plus vreo 300000 de miide romani intorsi acasa din strainatate unde nu mai aveau ce sa munceasca, fara sa fie ajutati cu vreo suma de bani,iti dai seama cat au putut sa fure actualii guvernanti.Sa vii acum si sa le spui romanilor ca o sa ai crestere economica de 7%,este o adevarata bataie de joc la adresa romanilor.Pai daca anul trecut ai avut un deficit bugetar de 10&,cum sa le spui romanilor ca anul acesta o sa ai crestere de 7%,catu ne crede chiar idioti. Alaltaieri in parlamentul european,catu si-a luat angajamentul ca salariile,pensiile vor fi inghetate,sporurile vor fi taiate,varsta de pensionare v-a fi marita pana la moarte,dar mai ales inchiderea unor institutii,concedierea a cateva sute de mii de romani,vanzarea celor mai profitabile active ale tarii,inseamna ca actualii guvernanti,se pregatesc sa FURE cat pot demult si apoi dupa ei POTOU. Iohannis cu minciunile lui,face sa roseasca si PROMPTERUL dupa care citeste,Catu viseaza la cai verzi pe pereti,Orban da chermeze in Parlament,Barna Fura cu cei de la USR pe rupte,Ungurii se pricopsesc si ei in teritoriile pe care le detin in romania,inseamna ca se pregateste temeinic vanzarea tarii,apoi,actualii guvernanti,isi vor lua familiile si vor trai fericiti in tari exotice.Ce zici domnu florin,am dreptate.?

      Dupa toate astea o sa iasa rezisti si o sa ne spuna ca psd ul a vandut tara ,iar prostimea o sa puna botul

      Nu pandemiei,hotiei facute de guvernantii pnl usr

    Cat va fi cresterea economica fata de 2019 in 2021?Din cate am retinut 2020 s-a terminat cu minus fata de 2019.De ce se practica ocolirea adevarului?

    1. Nu fiti carcotasi ,lasati-ii sa se bucura pana mai pot.Au nevoie ca de aer sa se autosugestioneze ca ei sunt eroii revenirii economice si nu poporul.Daca nu-i lauda nimeni ,se simt obligati sa iasa zilnic pe sticla si sa anunte succesuri.Ne cred cretini,turma buna de condus ,de muls si sacrificat.

      Inflatie in blana, comparare cu anul trecut care a fost in jos, totul e declaratie politica sa iasa bine.

      Revin.Tragedia este ca nu avem cum si cu cine sa-i inlocuim.Asta-i datul romanilor :sa care in spate toata gloata de hoti,corupti,grobieni ,sa sufere si sa taca.Nu se poate face nimic:destinul nostru a fost scris de la FACERE.In intreaga istorie hotii romani au colaborat in stransa lkegatura cu cei straini,aliati sau dusmani,nu conteaza.

    Asta împrumuta zeci de miliarde și aia îl răsplătesc cu prognoze. Rău au ajuns. Suntem la mana unor mediocrii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb