FLORIN CÎŢU: "În 2022 vor creşte pensiile şi alocaţiile"

S.B.
Politică / 13 noiembrie 2021

"În 2022 vor creşte pensiile şi alocaţiile"

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, premierul interimar, susţine că pensiile şi alocaţiile vor creşte "cu siguranţă" în 2022, dar nivelul de creştere urmează să fie stabilit în discuţiile cu PSD şi UDMR pentru formarea noului guvern, informează Agerpres.

"În 2022 cu siguranţă vor creşte pensiile şi alocaţiile, discutăm şi de celelalte. La fel şi salariile în sectorul bugetar, putem să agreăm o creştere dacă vine la pachet cu o reformă în sectorul administraţiei. Nu putem doar să creştem şi să nu legăm de performanţă aceste creşteri ", a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la sediul PNL.

Întrebat dacă prin reformă înţelege o reducere a aparatului bugetar, el a răspuns: "Nu, eu înţeleg o legare directă între venituri şi performanţă, asta înţeleg prin reformă."

Referitor la creşterea pensiilor, alocaţiilor şi salariului minim, liderul PNL a subliniat angajamentele României la nivel european.

"În acest moment, este foarte simplu pentru toată lumea să se uite în strategia fiscal-bugetară, în PNRR, în estimările Comisiei Europene să vadă exact care este pasul de creştere pentru pensii, pentru salarii în perioada următoare, de fapt anvelopa salarială. În acest moment discutăm un nou program de guvernare şi atunci vom vedea care va fi noul nivel", a precizat Cîţu.

În ceea ce priveşte o majorare a pensiilor cu 11% premierul interimar a precizat că "Scenarii pot să existe, dar nu poţi să iei în calcul aşa ceva".

"Poţi să vorbeşti despre orice procent. Astăzi, noi avem (...) o discuţie deja aprobată cu Comisia Europeană. Avem un parcurs al deficitului bugetar deja aprobat de Comisia Europeană. România este ţara care este în deficit excesiv, a intrat după ce am avut acele excese ale politicii fiscale între 2017-2019, cu deficite foarte mari, am intrat în acest mecanism. Trebuie să corectăm acest mecanism, şi, toate ţările din UE reduc deficitele bugetare. Nu există nicio ţară care să vină cu un deficit mai mare bugetar. Deci, dacă vrem să nu fim penalizaţi de agenţiile de rating, de Comisia Europeană, să nu mai primim fonduri europene, de partenerii noştri internaţionali, de investitori, trebuie să ne ţinem de acest calendar pe care, deja, l-am negociat şi l-am aprobat cu toţii. Agenţiile de rating ne-au spus foarte clar că, astăzi, România a trecut de la 'negativ' la 'stabil' tocmai pentru că a făcut aceste progrese şi avem acest calendar, această traiectorie. Dacă deviem de la ele, ne întoarcem la 'negativ', mergem la 'junk', totul sare în aer", a adăugat Cîţu.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. E super incinsa tiparnita!!!! Are nevoie de o pauza sa se raceasca... Taiati de la investitii!

    ..... 

    Cum adica le faceti pe ambele? 

    1. Cu pretenarul Florin am o relatie veche, ca doi profesionisti ai finantelor de cartel, care sintem amindoi (mai mult eu).

      Se poate creste amindoua: investitiile, pensiile (macar cele speciale) si alocatiile, salariile la stat, posturile in sistemul bugetar. 

      Nu-l intrece nimeni pe d.nul Teo. Si ma tem ca o sa-l vedem in tandem cu Catu, cum ne explica ei ce si cum :)

      De ce te temi? De inevitabil nu trebuie sa te temi.

      Va fi distractiv. Pe banii nostri, ca totul e pe banii nostri, dar ne vom distra de minune. Cum o sa-si deschida ei usa, unul altuia, cum se vor complimenta reciproc, cum se vor giugiuli in conferinte de presa, isi vor imprumuta rujul si pudriera... adorabili! 

    Catule Cu cat a Crescut CAtule economia?

    Haaaa? 

    Catule cat a fost GDPul anul asta? 

    Cat a host inflatia declarata? 

    Cat a fost Catule GDPul anul trecut? Dar inflatia? 

    Catule Romania BUBUIE!! Da da... 

    semnat comenturi "cretine" 

    1. "cresterea" economica se bazeaza pe gonflarea inflatiei ... daca scoti aerul inflatiei din balon raman vreo 1.5 -2 ...poate 3%

    În ultimii 2 ani sa-si anunțat de 4 ori cresteri... Stiti Petrică si lupul ?

    E ușor să mărești cat sa acoperi inflația. Practic e minimum necesar cat sa nu se răscoale lumea.

    nu avem parte de o analiza corecta .Ca si la hotararile : reducem 25% din personalul de la stat. Astaq e ultima cifraintr-o analiza corecta . De ce 25 , de ce nu 26, 28, 18...?

    La fel si la pensii...la fel si salarii... 

    Nu vad hotararea acestui pipsit de par (si sub par ) de a face demersuri ptr reducerea aparatului parlamentar cu 30%, a aparataului primariilor cu 30 %, cu terem,ene si aplicare...# 

    Nu vad chemarea partidelor la reducerea numarului de comune ( traim in comuna primitiva fata de Elvetia , fata de Germania, Olanda) , de aici si posibilitatea ca acestea sa iti fure tot!

    Daca esti prost de ce respiri? 

    Catule esti zero barat, nimic nu este batut in cuie si de neschimbat nici macar PNDR ul nici macar intelegerile cu comisia europeana.. Voice ati propus anvelopa pensiilor la 9,5 din PIB nu comisia europeana pe candy alte tari o au la 13,5 dinti PIB.. Asa ca ciocul mic Catule ca se poate modifica cifra in sus prin renegociere... PNL ul a devenit nefregventabil, pacat acest Catu and distrus valorile national liberale a acestui partid....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb