FLORIN CÎŢU: ''Luni vom avea o şedinţă de Guvern online, dacă este gata HG referitoare la salariile minerilor''

G.U.
Politică / 19 februarie 2021

''Luni vom avea o şedinţă de Guvern online, dacă este gata HG referitoare la salariile minerilor''

Premierul Florin Cîţu a anunţat că luni dimineaţa ar urma să aibă loc o şedinţă de Guvern online, în care să fie aprobată hotărârea privind normele metodologice de aplicare a OUG referitoare la fondul de garantare a creanţelor salariale, care permite plata salariilor pe următoarele trei luni pentru minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, potrivit Agerpres.

"Eu am citit acum o ştire că s-a oprit protestul. Ştiţi foarte bine că în şedinţa de Guvern de ieri a fost aprobată ordonanţa de urgenţă. (...) Cred că deja este publicată. Ministerul Muncii ne-a spus că va avea hotărârea de Guvern pentru aplicarea ordonanţei imediat. Deci asta înseamnă că hotărârea o să vină în şedinţa de Guvern. Dacă este gata luni dimineaţa, luni vom avea o şedinţă online tocmai pentru a aproba această hotărâre de Guvern", a precizat Florin Cîţu, vineri seara, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Minerii care s-au blocat în subteranul exploatării de cărbune Livezeni, nemulţumiţi de plata cu întârziere a salariilor, au încheiat protestul vineri seară, după ce au aflat rezultatul negocierilor purtate în cursul zilei la Bucureşti, când li s-au dat asigurări că drepturile băneşti vor fi achitate săptămâna viitoare, mai devreme de data de 26 februarie.

"Au ieşit la suprafaţă şi s-au îndreptat spre casele lor. Au rămas doar angajaţii care asigură inspecţiile pentru siguranţa locurilor de muncă, pentru măsurarea noxelor din subteran, pentru evacuarea apelor. Sunt 16 persoane care asigură siguranţa locurilor de muncă", a declarat, pentru Agerpres, directorul EM Livezeni, Sebastian Durbacă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Băiatul ăsta nu e sănătos la cap

    Cică: 

    "Ministerul Muncii ne-a spus că va avea hotărârea de Guvern pentru aplicarea ordonanţei imediat" 

    De ce ar avea balevoie cineva pe lumea asta de o hotărâre de guvern pentru a pune în aplicare o ordonanță emisă de același guvern?

    Fondul de garantare a creanțelor salariale nu e de ieri, de azi, e de minim 10 ani in vigoare, baga firmele bani in el, lunar. Cum drku de nu are norme de aplicare? 

    dati-le bani oamenilor care au muncit!

    daca niste psihopati din Europa impun cu forta The Green Deal si The Great Reset tuturor tarilor inclusiv Romaniei cu obligativitatea scaderii amprentei de carbon la nivel economic ... nu e cazul sa fie chinuiti oameni reali care muncesc din greu in mina!  

    Schwab si altii ca el ar trebui tarati de picioare si batuti cu ranga in piata publica de oameni ca minerii astia care nu si-au primit banii.  

    Asta ca sa stiti capetele lantului cauzal .... de unde a plecat impulsul ...si pe cine si cum afecteaza.  

    Nu mai chinuiti romani adevarati cu ideologii cretine neplatindu-i!  

    p.s. si asta se aplica si romanilor din Deva care stau in frig cumplit acum ca niste psihopati de la WEF (world economic forum) si psihopatul de Bill Gates au visat ei o lume sustenabila energetic cu o amprenta redusa sau 0 de carbon!  

    Daca le e frig la oameni mi se rupe de mediu!

    Sa arda toti carbunii si tot petrolul pana se face cerul negru din partea mea , dar sa le fie bine oamenilor muncii! ...r-ati ai dracu cu green deal-urile voastre! ....  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb