FLORIN CÎŢU: "Mă aştept la un deficit sub 7% anul acesta"

S.B.
Politică / 20 aprilie 2021

"Mă aştept la un deficit sub 7% anul acesta"

Premierul Florin Cîţu a declarat că se aşteaptă la un deficit sub 7% în acest an. "Vom avea un deficit bugetar mai mic decât anul acesta, vom avea venituri la buget mai mari la finalul anului, vom avea o creştere economică peste ceea ce a fost estimat la începutul anului", a susţinut Cîţu, potrivit news.ro.

"Întotdeauna mă aştept la mai bine, dar mă aştept şi la un deficit sub 7% anul acesta şi veţi vedea că acest lucru va fi apreciat de agenţiile de rating", a declarat premierul Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

Acesta a menţionat că revenirea economiei depinde de succesul campaniei de vaccinare, care ar duce la "acea economie efervescentă în care oameni merg şi îşi cheltuiesc resursele şi le folosesc în România".

Cîţu a comentat şi deprecierea leului în raport cu moneda euro, afirmând că, în opinia sa, acest lucru este doar temporar.

"În România creşterea economică va duce la o apreciere a monedei naţionale în perioada următoare. Este ceea ce simt eu. (...) Eu cred că o creştere economică peste ceea ce am spus la începutul anului va tempera această depreciere şi chiar va duce spre apreciere. (...) Vom avea un deficit bugetar mai mic decât anul acesta, vom avea venituri la buget mai mari la finalul anului, vom avea o creştere economică peste ceea ce a fost estimat la începutul anului", a explicat Cîţu.

El a vorbit şi despre ratingul de ţară al României.

"Am promis la începutul anului că vom face această trecere de la negativ la stabil. S-a întâmplat. De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că am arătat responsabilitate fiscală. Nu ne-am aruncat să folosim măsurile din trecut, arătăm un deficit bugetar în scădere, avem venituri mai mari la buget şi avem două reforme importante, reforma salarizării şi reforma pensiilor, despre care am anunţat cam cum vor arăta după aceea şi nu vor deveni surse de instabilitate în bugetul României", a mai afirmat primul ministru.

El a arătat că acest lucru va duce la creşterea calităţii vieţii românilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. vedeti ca o sa inceapa sa arda totul in jurul Romaniei - si la est si la vest si la nord si la sud-est (ma refer la zone proxime, dar intotdeauna in afara granitelor Romaniei).

    Romania va ramane (in mod neasteptat) oaza verde de pace si liniste intre nebuni.  

    E motivul pentru care am insistat in ultimii 2 ani ca romanii din afara tarii sa se intoarca in Romania si sa ramana aici - de urgenta!  

    Aceasta "fereastra" in timp care le-ar fi permis revenirea la liniste celor plecati se inchide in 2-4 saptamani.  

    Evantuala miscare a celor plecati (sa revina) va fi conditionata de pecetea mortii (de obligativitatea vaccinarii). Ei sunt cei ce nu vor scapa. Eu mi-am facut datoria si am avertizat. Cine a avut urechi si ochi, bine! Cine nu, crucea e a lui!  

    Sa nu va fie frica de ce va urma - frica e de la dracu!  

    Sa va pastrati linistea, Romania e sub protectie divina in fiecare minut si secunda.  

    Ca recomandare mai pragmatica, recomand Romaniei sa se intoarca de urgenta la productia interna - cand caile comerciale se blocheaza (am amintit de un cerc de foc in jurul Romaniei) doar ce iti produci singur mai conteaza!  

    Repet: sa nu va fie frica, Romania e continuu protejata! Veti vedea multe, inclusiv trompetele satanei care vor propune disparitia Romaniei si ruperea sa in bucati distincte. Sunt oameni care nu inteleg rolul Romaniei in lume si nu au nici o tangenta cu propria tara. Ceea ce propun ei nu se va realiza. Accidentul secuiesc (in marja urmatorilor 2 ani) dureaza el in sine 2 pana la 3 luni si va genera (in viitoarea decada) o noua granita la vest si nord-vest pe Dunare in urma unor evenimente de diverse naturi. Soldatii romani revin din marile teatre de razboi ale lumii si vom avea noi conducatori si o noua clasa politica.  

    Romanii sunt al doilea popor ales al Lumii si vor da al doilea mare om ales al Lumii!  

    Pastrati increderea si credinta si nu plecati urechile la furtuna violenta de stiri infricosatoare care urmeaza!  

    Romania din carbune va deveni diamant de foarte multe carate! M-am asigurat ca se va intampla asa!  

    1. si da, ce am postat aici pare aiurea, dar e un comentariu de multe stele, nu doar de 5 stele!

      Pentru ca anticipatia si viziunea sunt cele mai inalte skill-uri pe care le-am dezvoltat in ultimii aproape 20 de ani in cercetari si expriemente succesive.  

       

      Ce am scris se refera la Istoria proxima pe o durata de minim 5 ani si maxim 15-19 ani (pana in 2040 - anul cand Romania nu va mai fi pestisorul care sare din Marea Neagra, ci va fi ditamai balena :) teritorial vorbind, dupa multe evenimente si intamplari).  

      Aceste comentarii vor ramane si vor fi de referinta la momentul potrivit.  

      si cand zic "balena" ma refer la o suprafata a Romaniei mai mare decat in harta Romaniei Mari din 1929.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb