FLORIN CÎŢU, NOI ACUZAŢII LA ADRESA FOSTEI GUVERNĂRI: "Dăncilă şi Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit bugetar"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 22 noiembrie 2019

"Dăncilă şi Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit bugetar"

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, îi acuză pe fostul premier Viorica Dăncilă şi pe fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici că ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit şi a avertizat, că la moţiunea simplă anunţată de PSD împotriva sa, va merge în Parlament cu toţi directorii din MFP şi ANAF care au lucrat, alături de Darius Vâlcov, la bugetul pe anul în curs şi la rectificarea din vară.

Domnia sa a postat, ieri, pe pagina oficială de Facebook: "Vă anunţ o premieră în cazul moţiunii simple care mă vizează, la Senat. Pentru prima oară în istorie voi aduce în Parlament cu mine toţi directorii din MFP şi ANAF care au lucrat cu fostul ministru şi cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a rectificării din august şi mai ales la elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2019-2021. Vor fi prezenţi cu date şi documente oficiale care vor arăta: Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit".

Ministrul Finanţelor a menţionat că va susţine o conferinţă de presă înainte de moţiune, eveniment în cadrul căruia directorii din minister vor prezenta datele reale cu documente.

"Să vedem atunci cine-i minte pe româ-ni. Vă garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dăncilă şi Teodorovici", a afirma Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor a declarat, în 14 noiembrie, că deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă nu se face nimic în următoarea lună şi jumătate deficitul bugetar va depăşi 4% din PIB. În aceeaşi zi, moneda naţională a atins un minim istoric în raport cu moneda unică europeană, cursul stabilit de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4.7669 lei/euro.

În context, Florin Cîţu a precizat că mişcările pe cursul leu/euro de joi nu au fost foarte mari, în condiţiile care acestea depind foarte mult de contextul internaţional.

"Nu a fost (foarte prost cursul leu/euro - n. r.) A fost mişcare de câteva zile. Am văzut o depreciere a leului în câteva zile. Nu mi s-a părut o mişcare foarte mare astăzi (joi - n. r.), dar trebuie să ţinem cont de contextul internaţional. Totuşi, astăzi, au venit şi alte cifre proaste din economie. Economia creşte cu 3% versus 5,5%, investiţiile străine mai mici după nouă luni decât anul trecut, industria are deja trei trimestre pe negativ şi am putea spune că sectorul industrial este în recesiune. Deci, există şi alte elemente negative acolo, dar cursul ştiţi cum e moneda naţională, este cel mai bine să fie liberă", a afirmat Cîţu în 14 noiembrie.

Deputatul Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat, ieri, că social-democraţii lucrează la textul unei moţiuni simple îndreptate împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, prin care doresc să amendeze faptul că în trei săptămâni de la instalarea în funcţie acesta "nu a gestionat sub nicio formă acest domeniu".

Moţiunea simplă ar urma să fie depusă în Parlament săptămâna viitoare, după alegerile prezidenţiale.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu mai esti in opozitie, trezește-te!!!!!

    1. Un nenorocit, e clar. Sta si se plange si-i acuza pe predecesori, in loc sa pocneasca din degete si sa faca rost de undeva de cateva miliarde de euro in afara bugetului - si asta repede, ca vin sarbatorile si tre' sa deie la oameni niste prime, bonusuri,porcul de Craciun...

      Era mult mai bun Teodorovici, ne mintea asaaaaa de frumoooos... 

      Ce sa mai vorbim de geniul Olteniei, dl. Valcov...

      Da' sa speram ca se intorc dansii cat mai curand la butoane, ca sa termine in forta ce-au inceput. 

      ????????????

      PROSTU SATULUI...FELICITĂRI...INTERP RETARE PERFECTĂ...DOAR LINGAII PESEDISTI NU VAD REALITATEA

    bai catule economia este stiinta care te trezeste la realitate.Alternativa este devalorizarea leului cu ceva procente ca sa ne intoarcem la ceea ce suntem ,PUTUROSI Daca nu intelegeti o sa ajungem in colaps.Deratizati functionarii statului care taie frunza la caini.Astia locale lasatii sa se finanteze singuri si unde nu pot sau nu au bani taiati in carne vie si primarul exclus sa vina administrator special si se rezolva si coruptia ,nepotismul ,prostia .

    Bai Vasile Selfi, daca ai curaj sa anulezi achizitia fierului vechi american pe 4 miliarde, sigur ne incadram in deficitul vietii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb