Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, vineri, că PSD ar vrea să resusciteze OUG 114/2018, ordonanţa care a "destabilizat economia României", iar anticipatele reprezintă, în acest context, o soluţie pentru a schimba majoritatea parlamentară.
OUG 114, anunţată în decembrie 2018 de ministrul Finanţelor de atunci, Eugen Teodorovici, şi de fostul consilier guvernamental Darius Vâlcov, a cuprins o serie de măsuri economice controversate, care au fost aspru criticate de mai multe organizaţii şi asociaţii din cadrul mediului de afaceri.
Cîţu a atras atenţia că PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament, ordonanţă care completează şi modifică măsurile aduse de OUG 114.
"Trebuie sa-i oprim! PSD vrea să respingă OUG1/2020 în Parlament! De ce? Simplu. Prin aceasta ordonanţă le-am îngheţat salariile şi sunt DISPERAŢI. Nu-i interesează stabilitea economica a României, este vorba doar despre buzunarul lor! Vor salarii mai mari cu orice preţ. Credeţi că le merita?", a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.
El a atras atenţia că resuscitarea OUG 114 ar avea efecte negative majore asupra economiei. Totodată, el consideră că alegerile anticipate ar reprezenta o soluţie în acest caz pentru că ar schimba majoritatea parlamentară.
"Al doilea motiv est OUG114/2018. Vor să resusciteze ordonanţa care a DESTABILIZAT economia României în 2019. Ordonanţă care a alungat investitorii, a distrus sectoare intergi din economie, a amânat vânzarea licenţelor 5G etc. Trebuie să ajungem la anticipate pentru a schimba majoritatea parlamentară. Altfel, în câteva luni aceasta grupare toxica numita PSD va distruge Romania. Tot ce vor ei este să mai dea câteva tunuri pe ultima suta de metri şi să-şi umple buzunarele. Daca aşteptam până în decembrie cu acest Parlament vom avea nevoie de decenii să reparam ce vor distruge ei. Trebuie să-i oprim!", a scris ministrul.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.02.2020, 13:45)
Sigur. Vine BAU BAU, CIUMA ROSIE. Sa stam cu ciuma galbena sa ne imprumutam cat mai mult ca sa aiba afaceri de la stat, nu baronii, ci corporatiile, spitalele private.
Schimbam o coruptie rosie cu una galbena!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Dapai în data de 07.02.2020, 14:53)
Astia de la guvern ce sa faca si ei ....
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de vilus în data de 07.02.2020, 15:24)
Va rog lamuriti-ma si pe mine cum e cu contaversata optiune spital de stat/spital privat. Stiu ca EU pacient dispun de o anumita suma/serviciu medical care e gestionat de Casa De Ajutor Social {coordonat de Stat). Pana acum eram obligat daca aveam nevoie de un serviciu(operatie...) sa ma internez la Spitalele de Stat,indiferent de calitatea serviciului pe care-l gaseam aici.Daca eventual nu gaseam un serviciu corespunzator( medic profesionist si cu o notorietate in domeniu}, si gaseam la particular{ si bine inteles daca dispuneam si de bani(..imprumut etc.) sigur ma duceam la Spitalul Particular. Deci la Spitalul Particular plateam EU integral Operatia.
Acum am inteles ca dupa NOUA LEGE, Eu ca PACIENT pot sa aleg unde sa-mi fac spitalizarea..poate o operatie complexa fie la Stat fie la Privat.. Ordonatorul de Credit este insa CAS,care va negocia cu Spitalele Private aceste "servicii" medicale. Pentru mine insa ca Pacient este un avantaj. PS. Chiar si daca sa zicem o operatie complexa ar costa 1000 Euro, si Statul (CAS) nu-mi poate asigura decat 800Euro...tot este mai avantajos chiar daca eu platesc diferenta de 200 Euro. Dar pana acum daca am ales un Spital Privat (medic specialist} eram nevoit sa platesc 1000 de Euro. PS. Va rog sa-mi raspunda cineva ..daca gresesc ????
1.3. La spitalul privat te opereaza (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Gogu în data de 07.02.2020, 15:52)
La spitalul privat te opereaza tot medicul de la stat care va sta mai mult la privat. Daca aceasta Ordonanta venea si cu interzicerea angajari la privat daca lucrezi la stat era ceva. Dupa ce vor fi puse pe butuci spitalele de la stat, vei constata ca operatia ta va costa 2000 de euro si casa iti va asigura 800 de euro. Alta parte este serviciul de ambulanta, UPU si SMURD care vor avea de suferit. Imi aduc foarte bine aminte cand Basescu a incercat sa puna pe butuci serviciul de ambulanta, SMURD-ul, iar BLAGA era pregatit cu abulantele la mana a doua. Sa inteleg ca Blaga nu se lasa si vrea o felie din banii nostri. Blaga ala de la PDL care acum este mare PNL-ist.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de vilus în data de 07.02.2020, 16:56)
Dar acum cum se procedeaza ??? Pacientul merge la Spitalul de Stat..medicul specialist ii face cateva investigatii de rutina..si apoi il chema la privat sa-l opereze. Si ??? plateste tot srviciul medical la privat,..iar CAS deconteaza si bani aferenti la Spitalul de Stat ..E bine asa ?? Asta pe de o parte. Apoi hai sa vedem...legea este inca in dezbatere...putem veni cu propuneri constructive. Iar ceea ce afirmati ca Spitalele de stat vor fi pe butuci atunci ..stimate Gogu putem pleca in alta tara.Nu vom mai ajunge la nici o intelegere. Finalul acesteri legi este ca PACIENTUL castiga. Pe el nu-l intereseaza doar un singur lucru "Ca poate sa aleaga un serviciu medical sa zic mai complex si care nu se poate face la Spitalele de Stat fie din lipsa de dotare fie din lipsa de medic specialist.l Daca e sa abordam si alta latura aceea ca Guvernul vrea sa limiteze la angajati de la stat "Ori pensie ori salar.la stat. Si aici tot felul de carcotasi ,fara sa judece' . Ce se face acum : Un doctor bun este angajat la stat (pensie + salar de la stat} si dupa program chiama pacientul la operatie la privat. Si atunci ce facem ???
2. CITU, iar ai luat-o pe aratura
(mesaj trimis de Teodorovici în data de 07.02.2020, 16:01)
Citu-le, iar ai luat-o pe aratura. Auzi ma a afectat multinationalele si bancile care si asa nu platesc nuciun impozit. Repede ai chemat FMI-ul, potatie. Sa mai manance si gura voastra ceva ca in 2010 cand am platit pentru voi miliardele de euro luate de la FMI.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.02.2020, 09:41)
cei ce citesc ziarul bursa ,ar trebui sa nu faca politica , dar vad numai psd si iar psd ,e adevarat, veorica , olguta ,dan au fost fete geniale...
2.2. spuneti adevarul ascuns! (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.02.2020, 16:29)
Nu ne mai mintiti! Ne credeti ignoranti! Aceasta fratie permite ca banca sa imprumute bani pe care nu ii tipareste sau imprima si culmea mai percepe si dobanzi. Imprumuta bani doar printr-un inscris intr-un registru, pe un monitor de calculator, statelor, indivizilor, companiilor iar daca nu reusesti sa platesti o singura rata iti confisca toata averea, casa, masina, teren si alte posesiuni cat se poate de reale..etc, pana la valoarea sumei imprumutate, inexistenta decat intr-un registru sau ecran pe calculator.
Asa cum am amintit acest principiu se aplica si guvernelor, care imprumuta de la privati cu dobanda in loc sa isi creeze ei bani fara dobanda. Taxele si impozitele pe care le platim de duc la plata acestor dobanzi si credite. Privatizarea inseamna vinderea activelro statului pentru ca sttaul sa nu intre in faliment sa nu poata plati toate aceste rate si dobanzi pentru imensele credite facute de cele mai multe ori la presiunea acestor institutii financiare si in consecinta statele cedeaza controlul supra terenurilor si resurselor nationale acestor banci private si institutii financiare internationale. Tot acest proces este controlat de bancile centrale ce par independente dar sunt coordonate de catre Banca pentru Reglementari Internationale, de la Geneva, din 1930 pana in prezent. Tot acest paianjen a fost coordonat de Banca Angliei cu acordul regelui Whilhem de Orania, la ordinul Nobilimii Negre.