FLORIN CÎŢU: ''România nu a cumpărat 120 de milioane de vaccinuri anti-COVID, sunt comandă pentru mai mulţi ani''

G.U.
Politică / 14 iulie 2021

''România nu a cumpărat 120 de milioane de vaccinuri anti-COVID, sunt comandă pentru mai mulţi ani''

Premierul Florin Cîţu a declarat, astăzi, că România nu a cumpărat 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, acestea fiind doar comandate în baza unei strategii asumate la nivelul Uniuni Europene care permite, în funcţie de situaţie, şi revânzarea sau donarea lor, transmite Agerpres.

"Nu le-am cumpărat. Sunt comandă. (...) Strategia de a cumpăra vaccin este o asumată la nivelul întregii Uniunii Europene. Toată lumea are aceeaşi strategie (...), toate ţările merg pe aceeaşi direcţie. Strategia a fost iniţial făcută de Comisia Europeană, luând în calculul şi acest sistem de revânzare al vaccinului sau donaţii pentru alte ţări (...). Deci, este o strategie în care noi am luat parte. Dacă nu participam la această strategie, poate că n-am fi avut vaccin la fel de repede", a afirmat Cîţu, la Palatul Victoria, întrebat de ce a fost nevoie ca România să cumpere 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID şi cât vor costa ele.

Acesta a precizat că vaccinurile comandate sunt pentru mai mulţi ani, notează sursa citată.

"Nu le-am cumpărat, sunt comandate aceste doze şi nu sunt pentru un an, sunt pentru mai mulţi ani. Pentru că de la început s-a ştiut clar că pandemia poate nu trece în primul an şi poate e nevoie de doze pe următorii ani. Aceste doze sunt şi pe anul viitor".

Premierul a adăugat că preţul total al dozelor va fi cunoscut atunci când România va trebui să le achite.

"Vom vedea care este factura finală atunci când le vom plăti. Multe dintre ele le-am vândut, preţul a mai scăzut la unele dintre ele. Deci, nu există un cost fix la început. În primul rând, se face comanda şi apoi avem şi factura ", a explicat Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Citu:

    Nu le-am cumpărat. Sunt comandă (platita). Ne-am gandit in primul rand la producatori, au nevoie de cat mai multi bani, sa aunga toti multimiliardari. Daca te intepi de 2 ori esti 'imunizat' deci e normal sa cumparam o cantitate de 6-7 ori mai mare decat populatia. Pesedistii care nu au facut nimic sunt carcotasi, ei sunt vinovati si pentru tzeapa care o tragem acum cu 'vaccinele' la fel cu izoletele, mastile neconforme si altele care nu le stiti. 

    Ca sa intelegeti cum decurg lucrurile in aceasta Colonie de mana a 14-a, administrata de acesti slugoi nevertebrati: cand au fost convocati la Bruxelles, Plavanul, Sica si mai nou, Cuţu, de catre Ursula, Timmermans si alti sefi ai UE, acestia din urma le-au cerut imperios sa cumpere(evident, din banii mamaligarilor colonisti) un numar de doze de aproximativ 7 ori cat populatia Coloniei(7X18 mil=126 mil), pt ca papusarii oculti doresc ca fiecare sclav sau iobag sa fie injectat cu 7 doze mortale! Crede careva, ca slugoii autohtoni au ceva de obiectat? Sa fim seriosi! Imediat dupa ce au primit ordinul se aseaza in 4 labe in fatza sefilor UE, intocmai ca musulmanii pe covor cu fatza spre Mecca, si promit cu umilinta ca vor indeplini ordinul de indata!

    Eu am cotat PNL la parlamentare dar a fost pentru ultima oara. Catule esti o sluga a globalismului pe care vrei sa l imbogatesti pe seama poporului roman. Dati demisia si carate unde a intarcat mutu iapa. Cum sa cumperi tu din banii nostri sute de milioane de doze de vaccin? Cine ti a dat voie sa faci asa ceva? Esti bolnav rau cu capul sau esti vandut la strainii globalisti pui de naparca..Esti un tradator nenorocit si criminal. Adio PNL ai pierdut un simpatizant liberal vechi...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb