Cele mai importante dintre cele 24 de jaloane din PNRR care trebuie îndeplinite până la 31 martie sunt legislaţia privind Pilonul II de pensii şi legea salarizării, a declarat, astăzi, preşedintele PNL, Florin Cîţu, care a adăugat că România riscă să piardă bani în situaţia în care acestea nu sunt realizate, informează Agerpres.
"Sunt câteva lucruri importante (la Ministerul Muncii). Unul este legislaţia Pilonului II de pensii, care este foarte importantă, şi a doilea este despre legea salarizării. Mai sunt şi alte jaloane, sunt 24 de jaloane care trebuie îndeplinite până la 31 martie, altfel pierdem bani, şi aş vrea să văd acel ministru care vine în faţa românilor şi spune că nu a avut timp să se ocupe şi nu vom primi banii din PNRR", a precizat Cîţu, la Senat, întrebat dacă are semnale că Ministerul Muncii nu ar putea să respecte angajamentele din PNRR în privinţa pensiilor şi a salariilor.
Cât priveşte susţinerea de către PNL a ministrului Muncii, Marius Budăi, Cîţu a reiterat că tot ceea ce partidul vrea să spună o face în interiorul coaliţiei de guvernare.
"Noi nu vrem să aducem teme, să aruncăm în spaţiul public, apoi să le folosim, să manipulăm, să spunem: noi am vrut asta, dar nu au vrut colegii noştri de coaliţie. Nu, mergem în coaliţie şi ce avem de spus spunem acolo", a explicat liderul liberal.
Ministrul Marius Budăi a declarat anterior că este o necesitate creşterea pensiilor, iar PSD "a pus în programul de guvernare acest lucru". El a afirmat că, în calitate de ministru al Muncii, nu va renunţa "sub nicio formă" la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem.
"A fost o discuţie la Cotroceni la începutul anului în care am susţinut exact acest lucru (creşterea pensiilor - n.r.), inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9,4% din PIB pus din pix de domnul Ghinea de la USR. Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru. Nu avem voie să lăsăm ca acţiunile fără logică ale USR din PNRR să afecteze milioane de pensionari. Este obligaţia noastră să apărăm drepturile pensionarilor", a susţinut Budăi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.02.2022, 14:47)
Mare belea cu acest mascarici.
59% - aceasta este rata de absorbție a fondurilor europene reușită de România, ca plăți nete atrase de la Comisia Europeană, din Fondurile Europene Structurale și de Investiții (FESI) din perioada de programare 2014-2020, conform execuției de la data de 31 decembrie 2021.
În bani, suma atrasă de România este de 19,8 miliarde de euro, dintr-un total de 33,4 miliarde de euro, fonduri FESI puse la dispoziție țării noastre prin Cadrul Financiar Multianual (CFM) 2014-2020
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.02.2022, 17:21)
Si asa Romania o sa piarda intr-un fel sau altul banii de care vorbesti. Ca tot la UE, nuca dura ajung in final si romanii ramana cu mirosul lor. Este o inselatorie acest plan, o cale de a subjuga, jefuii si saracii aceasta tara si acest popor. Cum sa blochezi pensiile generatiei de romani care abia acum se naste, la 9,.. din PIB. Stie cineva cat va fi PIB-ul atunci si cat vor fi cheltuielile bugetare? Cum sa dai dispozitii romanilor privind pensiile pentru anul 2070. O inselatorie si un abuz al UE, la care tu si ai tai ati fost partasi.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.02.2022, 17:22)
sa piarda. Ca nu pierde nimic bun, doar niste credite in plus.
cine a zis ca ne trebuie - cu adevarat - fondurile UE? Romania s-a descurcat foarte bine si fara ele, multa vreme. Romanii sunt inventivi, corect?
4. Din
(mesaj trimis de sabin în data de 08.02.2022, 08:44)
pacate multi budai sunt in tara asta...Habarnisti cu diploma care stau la mila socialistilor...
5. Românul ???
(mesaj trimis de anonim în data de 08.02.2022, 10:48)
... nu vrea pe ,, daiboj " Ex. D-na Mihăilă a lăsat la ,, săracii" de la U E 5.000.000 € ...suflet Mare ....