FLORIN CÎŢU: "Vom cere testarea personalului medical nevaccinat"

G.B
Politică / 15 septembrie 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a anunţat astăzi că Guvernul intenţionează să adopte o propunere prin care personalul din sistemul medical care nu este vaccinat să se testeze periodic pe cheltuială proprie, precizând că varianta a fost discutată în primă lectură, potrivit Agerpres.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă Guvernul va aproba în perioada următoare o ordonanţă de urgenţă prin care să impună testarea obligatorie în cazul personalului medical nevaccinat.

"Mergem în această direcţie, vom vedea care este cea mai bună măsură, clar vom cere testare. Înţeleg că personalul medical este deja vaccinat în procent de 70%, dar vom dori să fie testaţi (cei nevaccinaţi - n.r.), vom vedea cea mai bună variantă", a declarat şeful Executivului la Palatul Victoria.

Varianta, în acest moment, potrivit acestuia, este ca testarea să fie suportată pe cheltuială proprie de angajaţii din sistemul medical care nu sunt imunizaţi.

Întrebat de unde vor putea suporta aceştia astfel de costuri, având în vedere că testarea ar urma să fie una periodică, săptămânală, Cîţu a spus că, deocamdată, este o variantă în primă lectură pe masa Guvernului şi a completat: "În această variantă, este o primă lectură, mai dezbatem, aşteptăm şi alte soluţii din altă parte".

El a precizat că "statul oferă, gratuit, vaccinarea, este gratuită în România şi nu este obligatorie", referindu-se la posibilitatea ca aceste teste să fie decontate de stat.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Activitatea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Onești a fost grav perturbată după ce trei cadre medicale – doi medici și o asistentă – au fost depistate pozitiv la testul COVID deși făcuseră „vaccinul” Covid, relevă Curierul de Știri.

     

    Conform spuselor lui Gelu Nicolcea, managerul Spitalului „Sfântul Ierarh Doctor Luca” din Onești, depistarea celor trei persoane pozitive la SARS-CoV-2 a dat peste cap activitatea UPU. 

     

    Eu ma intreb, voi intreba sigur la Avocatul Poporului, daca aceste cadre medicale vaccinate nu erau testate, cati bolnavi ar fi infectat si omorit? 

    Cert este ca o intreaga unitate UPU a fost complet imobilizata desi infectatii erau vaccinati. 

    Cum ramane cu discriminare? De ce pe vaccinati ii testati pe banii statului iar pe nevaccinati pe banii propri? Daca nu mai testati vaccinatii deloc, cum ramane cu dreptul la sanatate si a proteja bolnavul? 

    1. Un caz de ieri. Cum sa nu testezi vaccinatii? Esti imbecil, Citule?

      Intensificarea valului 4 al infectărilor cu Covid-19 aduce cu ea și înmulțirea focarelor de infecție din mai multe instituții. 

      Ultimul depistat vine chiar din Capitală, de la Spitalul Colentina, acolo unde nu mai puțin de 9 angajați au fost depistați pozitiv. 

      Este vorba despre 6 asistente medicale, 2 liftiere şi o infirmieră. Toate angajatele enumerat fuseseră vaccinate cu schema completă. 

    Personalul medical să se vaccineze !

    Pe ușă să scrie , medic nevaccinat ! 

    1. Nu e medic decât dacă vindeca și cancerul, diabetul, chiar bătrânețea! Restul sunt ofițeri politici medicali! Asta ca sa vorbim de medicina de vârf!

      Lustrata! Nu se mai pot suporta foștii informatori ajunși in funcții importante! Oamenii peste 49 de ani sunt vinovați de infuzie cu neonazibolsevism!

      Lui Ceașca!

      Ma duc la medic nevaccinat chiar dacă nu am nevoie și la hotel cu personal nevaccinat, la avioane cu nevaccinați! E pe riscul meu! Și nu ajung la medicii de proasta calitate care nu pot salva decât de muci! O lume care nu poate vindeca bolile e de cea mai slaba Civilizație! E un risc! Dacă măcar impune sănătatea cu forța măcar sa fie pe chestii esențiale, nu pe muci!

      Mai prostule, un medic vaccinat dar netestat te poate ucide.

      Analfabetul idiot. 

       

      Intensificarea valului 4 al infectărilor cu Covid-19 aduce cu ea și înmulțirea focarelor de infecție din mai multe instituții. 

      Ultimul depistat vine chiar din Capitală, de la Spitalul Colentina, acolo unde nu mai puțin de 9 angajați au fost depistați pozitiv. 

      Este vorba despre 6 asistente medicale, 2 liftiere şi o infirmieră. Toate angajatele enumerat fuseseră vaccinate cu schema completă. 

      da , asa sa scrie , la ala care scrie nevaccinat o sa ma duc , ca-i medic adevarat , nu fripturist !

    testarea este o afacere , buna doar pentru imbogatitii pandemiei . cine este bolnav se trateaza si fara teste , ca si pina acum , cine nu , trece prin asa zisa boala si nici nu stie .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb