Florin Jianu, nominalizat în CA al FNGCIMM

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 30 martie 2021

Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a fost nominalizat pentru un mandat provizoriu de patru luni în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), potrivit unui comunicat de presă emis de CNIPMMR.

Florin Jianu a declarat recent că FNGCIMM ar trebui inclus în lista instituţiilor financiare care să poată aloca credite din fondurile stabilite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru finanţarea antreprenorilor din ţara noastră. Pentru a deveni o astfel de instituţie, FNGCIMM are nevoie de acreditare la nivel european.

"Am acceptat nominalizarea statului român pentru un mandat provizoriu (4 luni +2) în Consiliul de Administraţie al FNGCIMM, cu convingerea că voi reprezenta cu onoare IMM-urile. Dacă în anul 2020 am contribuit la crearea celui mai important program de capital de lucru şi de capital de investiţii, IMM Invest, anul 2021 reprezintă o uriaşă provocare pentru sectorul IMM, aşa încât instrumentele care trebuie puse la dispoziţia mediului de afaceri trebuie să se concretizeze în cât mai multe companii care vor avea acces la capital de lucru şi capital de investiţii. Voi fi în dialog permanent cu toţi antrepreenorii care au nevoie de informaţii sau care au nevoie de sprijin în relaţia cu FNGCIMM", a declarat Florin Jianu, conform sursei citate.

Referitor la provocările noii funcţii, domnia sa a arătat că o prioritate o reprezintă regăsirea FNGCIMM în PNRR pentru implementarea programului IMM Restart România - un upgrade al IMM Invest - destinat să combine granturile acordare cu împrumuturile cu dobândă subvenţionată şi să ajute la capitalizarea companiilor mici şi mijlocii din ţara noastră, pentru a deveni bancabile, pentru a se dezvolta şi a avea capacitatea financiară să investească. Florin Jianu ar mai dori crearea unui fond naţional de investiţii pentru IMM-uri, adică a unui fond de capital de risc de tip equity, care să se adreseze companiile ce doresc să se dezvolte, statul urmând să contribuie la capitalizarea firmelor respective şi nu la mărirea gradului de îndatorare.

Preşedintele CNIPMMR mai arată că FNGCIMM trebuie să devină Organism Intermediar pentru perioada programatică 2021-2027, astfel încât să sprijinim instituţiile româneşti să se reformeze şi să devină repere pentru IMM-uri. De asemenea, este nevoie de dezvoltarea structurii teritoriale a FNGCIMM prin prezenţa în fiecare regiune de dezvoltare, dupa modelul ADR-urilor (Agenţiilor de Dezvoltare Regională) astfel încât IMM-urile să aibă acces facil atât la fonduri europene, cât şi la garanţii şi credite punte pentru implementarea proiectelor de investiţii, a mai arătat Florin Jianu.

Domnia sa consideră că ţara noastră are nevoie de o Bancă de Dezvoltare, care se poate construi pe actuala infrastructură a FNGCIMM şi că fondul îşi poate extinde operaţiunile şi regional, atragând resurse investiţionale europene şi devenind un actor regional în ceea ce priveşte investiţiile în IMM-uri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb