Omul de afaceri Florin Pogonaru a achiziţionat un pachet de 9,99% din acţiunile Prodplast (PPL), în data de 25 mai, se arată într-un raport al producătorului de mase plastice din Bucureşti remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
De asemenea, Tudor Georgescu, directorul general al companiei, a cumpărat tot în acea zi un pachet de circa 7,435% din Prodplast, reiese din raportarea emitentului din 27 mai, conform cărei deţinerea acestuia în data de 25 mai în capitalul emitentului era de 9,403%, iar anterior acestei date de 1,968%.
În 25 mai, prin piaţa "deal" au avut loc două tranzacţii cu acţiunile PPL, în sumă de 7,5 milioane de lei, cele 2,97 milioane de titluri, ce au fost schimbate la preţul de 2,52 lei, cu 3,82% sub referinţa din piaţa "regular", reprezentând 17,43% din capitalul producătorului de mase plastice.
Dimensiunea pachetului de acţiuni tranzacţionat în data de 25 mai coincide cu deţinerea avută de SIF Oltenia (SIF5) la Prodplast în data de 31 martie a acestui an, conform raportului societăţii de investiţii financiare pentru primul trimestru, ceea ce indică către SIF5 drept vânzător al pachetului de 17,43% din producătorul de mase plastice.
Luna trecută, SIF Banat-Crişana (SIF1) împreună cu SIF Muntenia (SIF4) au solicitat includerea pe ordinea de zi a adunării acţionarilor SIF Oltenia din data de 28 aprilie, puncte privind atragerea răspunderii şi încetarea mandatului administratorilor Tudor Ciurezu, Carmen Popa, Anina Radu şi Nicolae Stoian pentru un prejudiciu de 0,33 milioane de lei cauzat societăţii, prin înstrăinarea unui pachet de acţiuni Prodplast (PPL), în cadrul ofertei derulate de emitent în acest an, la un preţ defavorabil SIF-ului.
Atunci, solicitările celor două SIF-uri, precum şi a unor fonduri de investiţii administrate de Certinvest (care cereau revocarea aceloraşi patru administratori cu justificarea încălcării de către aceştia a trei principii fundamentale pentru desfăşurarea activităţii SIF Oltenia), nu au fost incluse pe ordinea de zi adunării, în condiţiile în care cei patru componenţi ai board-ului s-au abţinut de la deliberări, astfel încât nu s-a întrunit majoritatea prevăzută de lege şi de reglementările interne ale SIF-ului pentru a lua o decizie în acest sens.
De asemenea, conducerea SIF Oltenia a acuzat o acţiune concertată a solicitanţilor, SIF-ul din Craiova susţinând că în realitate, SIF 1 şi SIF 4 împreună cu o serie de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de acestea, deţin o participaţie totală de peste 30,5% din capitalul social cu drept de vot al SIF Oltenia, cu mult peste pragul de 5%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.05.2020, 11:15)
Sif5 a procedat corect în condițiile date. Pogonaru ăsta, deși are funcții ca om de afaceri, ar trebui scos forțat de la bursă.
E o rușine ca acest individ să aibe societăți pe piata de capital!