FLUIDIZAREA TRAFICULUI RUTIER BA, BISERICI DA Firea miluieşte din nou Catedrala Mântuirii Neamului

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 23 iulie 2018

Firea miluieşte din nou Catedrala Mântuirii Neamului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a ocupat în ultima vreme de propria sa imagine în ochii electoratului din Bucureşti şi a promovat săptămâna trecută o serie de trei videoclipuri în care se laudă cu "realizările" din mandatul ei.

Ce nu a prins Firea în videoclipuri sunt donaţiile anuale pe care le face către bisericile din capitală. În timp ce nevoile spitalelor sunt mari, infrastructura din anumite zone este la pământ - de exemplu în zona Drumul Taberei-Râul Doamnei, primarul general al municipiului Bucureşti alege să bage milioane de euro în catedrala Mântuirii Neamului.

Astfel, Primăria Capitalei pregăteşte o nouă rectificare bugetară prin care va aloca alte 10 milioane de lei pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului. Anul acesta, Gabriela Firea a mai alocat pentru viitorul lăcaş de cult al Patriarhiei încă 15 milioane de lei.

Pe lângă această sumă, Gabriela Firea mai dă în 2018 din bugetul public local pentru toate bisericile din Bucureşti 53 de milioane de lei.

Din aceşti bani, 18 milioane de lei sunt alocaţi la rectificarea bugetară pe care primarul general o pregăteşte. Banii vor fi destinaţi pentru construirea, amenajarea sau reparaţiile a 166 de biserici din Capitală. În urma acestei rectificări bugetare, în total, în anul 2018, vor fi alocate, pentru lăcaşurile de cult peste 63 de milioane de lei, se arată în proiectul de hotărâre publicat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care se va întruni în 26 iulie.

Din lecturarea celor 87 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, niciunul nu se referă la fluidizarea traficului rutier din capitală, deşi la alegerile locale din iunie 2016, Gabriela Firea a promis că va fi primul lucru de care se va ocupa în calitate de Primar General.

Deşi au trecut doi ani, Firea se ocupă mai mult de biserici, de ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului, decât de confortul cetăţenilor care locuiesc şi îşi desfăşoară activitatea în capitala României.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aici trebuie avut în vedere randamentul leu cheltuit/voturi aduse!

    1mil. lei cheltuiți pentru reducerea traficul din București îi poate aduce max 2 mil voturi pe când Bor poate influența mult, mult mai mulți votanți!  

    1. S-a rugat doi ani si nu au venit idei minune pt trafic :) Asta cu catedrala e un fel de mita pt sefu suprem pt idei :) Nu mai zic ca i-a scapat si de Kovesi si nu e frumos sa nu rasplatesti eficienta :)

    Si stai sa te gandesti cate s-ar fi putut face cu banii astia si te ia ameteala. Numai regii fanfaroni sau faraonii greci sau imparatii megalomani mai faceau constructii de-astea pentru ca puteau. Eventual sa-si fi sculptat si fatza pe un perete. Ceva mare, sa se vada de pe SSI sau Luna sa stie lumea unde e Bucuresti. Cand Dumnezeu vrea sa rada de tine, intai iti ia mintile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb