Flutur, PD-L: Bugetul poate fi aprobat până pe 13 ianuarie

C.D.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 5 ianuarie 2010

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, la finele şedinţei partidului, că bugetul de stat pe 2010 ar putea să fie aprobat până la data de 13 ianuarie, dacă va fi respectat calendarul stabilit pentru dezbaterea acestei legi în Parlament.

Viceliderul democrat-liberal a precizat că parlamentarii PD-L vor fi prezenţi la dezbaterea legii bugetului în comisii şi că vor depune amendamentele până la data de 7 ianuarie, potrivit NewsIn.

Gheorghe Flutur a mai apreciat că senatorii şi deputaţii vor trebui să identifice sursa de finanţare pentru proiectele lor şi s-a arătat încrezător că propunerile formulate vor fi rezonabile, ţinând cont de resursele financiare disponibile.

PNL votează bugetul condiţionat

Liberalii vor vota împotriva adop-tării bugetul pe 2010 dacă amen-damentele formulate de către parlamentarii PNL vor fi respinse, a anunţat, ieri, prim-vicepreşedintele partidului Ludovic Orban, la finele Biroului Politic Central al partidului, reunit pentru prima dată în acest an.

Liberalii consideră că, în forma actuală, acest buget este unul "de sacrificiu", iar, potrivit lui Orban, este "cel mai prost din ultimii 20 de ani".

De altfel, liberalii au mai cerut Guvernului explicaţii cu privire la omiterea din bugetul Ministerului Apărării a prevederii privind asigurările de viaţă acordate angajaţilor instituţiei.

În replică, Ministerul Apărării a precizat că suma alocată asigurărilor de viaţă pentru 2010 este dublă faţă de anul precedent, justificând situaţia creată printr-o problemă de tehnoredactare.

Parlamentarii vor depune amendamente la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale în perioada 4-7 ianuarie.

Începând de marţi, 5 ianuarie, cele două bugete urmează să intre în dezbatere în comisiile avizatoare şi în cele de specialitate (buget-finanţe) pentru elaborarea raportului până la data de 10 ianuarie. Dezbaterea bugetelor în plenul reunit al celor două camere parlamentare va începe, în sesiune extraordinară, la data de 11 ianuarie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb