FMI avertizează China despre riscurile creşterii rapide a creditării şi a datoriilor

.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 15 iunie 2016

Fondul Monetar Internaţional a avertizat, ieri, China în legătură cu riscurile ce ameninţă economia sa, ca urmare a creşterii rapide a creditării şi a datoriilor, fapt care face incertă perspectiva pe termen mediu, relatează agenţia EFE.

În concluziile evaluării anuale a economiei Chinei, aşa-numitul articol IV, prezentat la Beijing, FMI a recunoscut că perspectivele imediate ale gigantului asiatic s-au îmbunătăţit datorită politicilor de stimulare, dar că este nevoie să fie abordat şi subiectul privind excesul de credite şi capacitatea de producţie.

Prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar Internaţional, David Lipton, a subliniat, într-un comunicat, progresele "inegale" ale reformelor derulate de Guvernul chinez, care au făcut ca ameninţările să fie în continuare ridicate şi amortizoarele de şocuri să fie "erodate".

Instituţia condusă de Christine Lagarde a semnalat că perspectivele pe termen mediu pentru economia chineză sunt umbrite de creşterea rapidă a creditelor, de excesele de capacităţi structurale şi de un sector financiar "tot mai mare, opac şi interconectat".

În acest sens, FMI a pus accent pe creşterea puternică a creditării, care, în 2016, s-a majorat într-un ritm record şi a sfătuit ca aceasta "să încetinească substanţial".

Totodată, FMI a avertizat să este "imperativ" pentru gigantul asiatic să rezolve problema datoriei corporative, care deşi încă este controlabilă, este ridicată şi creşte rapid.

Instituţia cu sediul la Washington a menţionat că autorităţile chineze trebuie să consolideze rezistenţa băncilor şi a instituţiilor financiare în general faţă de riscuri şi să le încurajeze să recunoască potenţialele pierderi.

În domeniul fiscal, FMI a recomandat o reformă a sistemului pentru a corela responsabilităţile de cheltuieli şi venituri ale administraţiilor locale, pentru a îmbunătăţi securitatea socială şi a moderniza sistemul de impozitare, astfel încât să devină mai progresiv, potrivit Agerpres.

"China se află într-o conjunctură crucială pentru drumul său spre dezvoltare", a spus Lipton, care a apreciat avansurile realizate de această ţară în transformarea unui model productiv bazat pe industrie într-unul fundamentat pe servicii şi liberalizarea pieţelor financiare.

Lipton a dat asigurări în ceea ce priveşte cursul de schimb al yuanului că acesta este "mai flexibil" ca urmare a schimbărilor introduse de banca centrală a Chinei vara trecută şi că autorităţile îmbunătăţesc şi calitatea statisticilor, dar şi politica de comunicare cu pieţele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb