FMI: Economia globală va creşte cu 3,7%

F.A.
Internaţional / 21 ianuarie 2014

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a îmbunătăţit estimarea privind creşterea economiei globale în acest an, în contextul accelerării avansului PIB în SUA şi Marea Britanie, şi a cerut economiilor avansate să menţină politicile monetare pentru întărirea recuperării, informează Bloomberg.

Economia globală va creşte cu 3,7%, potrivit noilor date publicate de Fond. În octombrie, instituţia internaţională anticipa un avans de 3,6%. Statele Unite vor înregistra un avans de 2,8% în acest an, peste estimarea de 2,6% din octombrie. Japonia va consemna un avans mai rapid, de 1,7%, faţă de 1,2% anterior, în timp ce pentru Marea Britanie creşterea economică a fost revizuită de la 1,9% la 2,4%. Pentru China, a doua mare economie a lumii, Fondul a revizuit estimarea privind majorarea PIB de la 7,3% la 7,5%. Instituţia a revizuit estimarea de creştere economică a Germaniei de la 1,4%, la 1,6%, dar a menţinut-o pe cea pentru Franţa la 0,9%, mai scrie Bloomberg.

"În economiile avansate, deficitele de producţie rămân în general ridicate şi, având în vedere riscurile, politica monetară ar trebui să rămână relaxată, în timp ce consolidarea fiscală trebuie să continue. În multe economii emergente, cererea externă mai puternică din partea economiilor avansate va susţine creşterea, însă vulnerabilitatea internă rămâne un motiv de îngrijorare", se arată în raportul FMI citat de Bloomberg.

Băncile centrale din SUA, Japonia şi zona euro se confruntă cu niveluri ridicate ale inflaţiei, în timp ce încearcă să stimuleze economia prin dobânzi de politică monetară apropiate de zero şi programe de achiziţie de obligaţiuni. Rezerva Federală a SUA (Fed), cea mai mare bancă centrală din lume, a anunţat în decembrie planuri pentru a reduce achiziţiile lunare de obligaţiuni de la 85 la 75 miliarde de dolari.

"FMI se aşteaptă ca dobânda Fed, în prezent apropiată de zero, să crească de anul viitor", a declarat economistul şef al Fondului, Olivier Blanchard.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb